Παρασκευή, 24 Μαρ, 2023
Χορήγηση εμβολίου στην Τσέλσυ, Μασσ., 16 Φεβ. 2021. (Joseph Prezioso/AFP μέσω Getty Images)

Οι μισοί από όλους τους ενηλίκους που μολύνθηκαν στην τελευταία έξαρση COVID-19 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι: Ισραηλινός αξιωματούχος

Περίπου 90 τοις εκατό των νέων μολύνσεων στο Ισραήλ προκλήθηκαν από το στέλεχος Δέλτα του ιού του ΚΚΚ, είπαν αξιωματούχοι, ενώ πρόσθεσαν ότι περίπου μισοί από τους ενηλίκους που μολύνθηκαν στην πρόσφατη έξαρση ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο Ραν Μπάλισερ, που ηγείται ενός συμβουλευτικού πάνελ ειδικών για την ισραηλινή κυβέρνηση, στην ανακοίνωση του ευρήματος την Παρασκευή, είπε ότι η χώρα ίσως οδηγηθεί στο να εφαρμόσει ένα ακόμα λόκνταουν μετά το άνοιγμά της νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα είχαν λάβει το εμβόλιο Pfizer COVID-19 που χρησιμοποιείται συνήθως στο Ισραήλ.

«Η είσοδος του στελέχους δέλτα έχει αλλάξει την δυναμική μετάβασης», σημείωσε, αναφερόμενος στο στέλεχος B.1.617.2 της COVID-19 που έχει πλέον ανιχνευθεί σε περισσότερες από 70 χώρες. Η COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), γνωστό αλλιώς ως νέο κορωνοϊό.

Οι νέοι φορείς του ιού αυξήθηκαν σε περισσότερους από 200 την Πέμπτη, από περίπου 10 ανά μέρα στο μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου, είπαν αξιωματούχοι.

Και την Παρασκευή, αρχές του Ισραήλ είπαν σε κατοίκους ότι θα πρέπει να φορούν κάλυμμα στόματος και πάλι σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε το Reuters.

Το υπουργείο υγείας επέβαλε και πάλι την απαίτηση καλύμματος στόματος σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εκτός από την κατοικία, και είπε ότι επίσης συστήνει να φορούνται καλύμματα σε μεγάλες εξωτερικές συγκεντρώσεις, αναφέροντας ειδικά εκδηλώσεις ομοφυλοφίλων που γίνονται ανά το Ισραήλ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Περίπου 55 τοις εκατό του πληθυσμού 9,3 εκατομμυρίων του Ισραήλ έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer, είπαν αξιωματούχοι. Το δικαίωμα λήψης είχε επεκταθεί σε 12 – 15 ετών τον Μάιο.

«Στόχος μας τώρα, πρώτος από όλους, είναι να διασφαλίσουμε τους πολίτες του Ισραήλ από το στέλεχος Δέλτα που δρα ανεξέλεγκτα στον κόσμο», είπε την Τετάρτη ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπέννετ, ανέφερε η WSJ.

Η επιβολή και πάλι καλύμματος στόματος στην χώρα, και δυνητικά ένα καινούριο λόκνταουν σίγουρα θα εγείρουν αμφιβολίες για την γενική αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 – και εν μέσω αναφορών έτσι αποκαλούμενων περιπτώσεων «υπερβάσεων» τις πρόσφατες εβδομάδες.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, για παράδειγμα, σχεδόν 4.000 πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι στην Μασσαχουσέτη βρέθηκαν θετικοί στον ιό του ΚΚΚ, σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους της πολιτείας.

«Μαθαίνουμε ότι πολλοί από τις μολύνσεις υπέρβασης είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ελαφριά και σύντομη διάρκεια», είπε ο ειδικός μολυσματικών ασθενειών του πανεπιστημίου Βοστώνης Ντέιβιντσον Χάμερ, ανέφερε η Boston Herald. «Ο ιϊκός φόρτος δεν είναι πολύ υψηλός.»

«Υπερβάσεις αναμένονται, και χρειάζεται να κατανοήσουμε καλύτερα ποιος κινδυνεύει και αν αυτοί που έκαναν υπερβάσεις μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους», είπε ο Χάμερ. «Σε κάποιες περιπτώσεις, θα αποβάλλουν τόσο χαμηλά επίπεδα του ιού και δεν θα τον μεταδίδουν σε άλλους.»

Και στις 30 Απριλίου, ο CDC ανέφερε ότι περίπου 10.626 περιπτώσεις υπέρβασης είχαν αναφερθεί σε 46 πολιτείες και περιοχές των ΗΠΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λέει στην ιστοσελίδα του ότι τα εμβόλια COVID-19 θα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα έναντι του στελέχους Δέλτα καθώς και έναντι άλλων μεταλλάξεων του ιού.

Ωστόσο, η υπηρεσία των ΗΕ προειδοποίησε ότι «αλλαγές ή μεταλλάξεις στον ιό δεν θα πρέπει να καθιστούν τα εμβόλια τελείως αναποτελεσματικά», προσθέτοντας ότι αν τα «εμβόλια αποδειχθούν λιγότερο αποτελεσματικά έναντι μίας ή περισσοτέρων μεταλλάξεων, θα είναι δυνατόν να αλλαχτεί η σύνθεση των εμβολίων ώστε να προστατεύουν έναντι αυτών των μεταλλάξεων.»

Η Epoch Times έστειλε αίτημα σχολιασμού στην Pfizer.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε