Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο βουλευτής Scott Perry (R-Pa.) στην εκδήλωση «Ενημέρωση για την απειλή της Κίνας: Απεριόριστος πόλεμος: Ο πόλεμος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας κατά της Αμερικής και του Ελεύθερου Κόσμου», που διοργάνωσε η Επιτροπή για τον Βασικό Κίνδυνο στην Ουάσιγκτον, στις 2 Μαΐου 2019. (Wu Wei/NTD)

Οι νομοθέτες των ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειές τους κατά των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων στην Κίνα

Οι δολοφονίες για όργανα μεταμόσχευσης που υποστηρίζονται από το κινεζικό καθεστώς είναι «αποτρόπαιες» και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πρωτοστατήσουν στον τερματισμό τους, δήλωσε απερίφραστα ο αντιπρόσωπος Σκοτ Πέρι (R-Pa.).

«Πρόκειται για μια απεχθή πρακτική, είναι ένα αίσχος και δεν πρέπει να επιτρέπεται», δήλωσε στην Epoch Times. «Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες και λογοδοσία.»

Ο κ. Πέρι θέλει το νομοσχέδιό του, ο νόμος για την προστασία του Φάλουν Γκονγκ (H.R. 4132), να αποτελέσει έναυσμα για αλλαγή.

Το Φάλουν Γκονγκ -μια πνευματική άσκηση που διδάσκει τις αξίες της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας μαζί με μια πλήρη πρακτική διαλογισμού- είναι ο κύριος στόχος της βιομηχανικής κλίμακας καταχρηστικής μεταμόσχευσης οργάνων από το καθεστώς. Τα τελευταία 24 χρόνια το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) διεξάγει μια ιδιαίτερα βάναυση δίωξη εναντίον της συγκεκριμένης ομάδας.Με επίκεντρο αυτές τις καταχρήσεις, το νομοσχέδιο του κ. Πέρι (pdf) στοχεύει στην επιβολή κυρώσεων σε άτομα που είναι συνένοχοι και στην απαγόρευση της παρουσίας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα καταστήσει επίσης πολιτική των ΗΠΑ την αποφυγή της συνεργασίας με την κομμουνιστική Κίνα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων οργάνων, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υποχρεώσει το καθεστώς να τερματίσει την καταχρηστική πρακτική του και θα συνεργαστεί με συμμάχους και πολυμερείς οργανισμούς για να προβάλλει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ και να συντονίσει τις προσπάθειες επιβολής κυρώσεων στο καθεστώς.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αναπαριστούν την εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων από κρατούμενους συνείδησης του κινεζικού καθεστώτος, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Βιέννη, την 1η Οκτωβρίου 2018. (Joe Klamar/AFP via Getty Images)

 

Ο κ. Πέρι θεωρεί τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ ως «γενοκτονία από τη σκοπιά ενός διαφορετικού συστήματος πεποιθήσεων».

Το καθεστώς, είπε, «χρησιμοποίησε τις τακτικές δικτατορικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων του παρελθόντος, για να δαιμονοποιήσει και να εξανδραποδίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

«Έτσι, μπορεί όλοι τους να είναι Κινέζοι, κινεζικής καταγωγής, αλλά λόγω των πεποιθήσεών τους, χάνουν τη ζωή τους και βασανίζονται βάσει της πίστης τους, κάτι που είναι απαράδεκτο.»

Η διακοπή των δεσμών μεταμόσχευσης οργάνων με την Κίνα είναι ζωτικής σημασίας, σύμφωνα με τον κ. Πέρι.

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό συμβαίνει», είπε. «Είμαστε στον 21ο αιώνα – δεν μπορούμε απλά να κοιτάζουμε αλλού και να συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να είναι σωστή η σχέση που έχουμε με τα μέλη του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας ή με την Κίνα απευθείας, την ώρα που κάνουν αυτά τα πράγματα.»

Ο κ. Πέρι δήλωσε ότι θέλει να διασφαλίσει ότι όσοι εμπλέκονται σε εξαναγκαστική συλλογή οργάνων «με οποιονδήποτε τρόπο», θα λογοδοτήσουν.

«Όλοι πρέπει να είναι ενήμεροι. Όχι μόνο οι κομμουνιστές αξιωματούχοι στην Κίνα, αλλά και εκείνοι που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», καθώς και «οι αμερικανικές εταιρείες που θα προσπαθούσαν να συμμετάσχουν και να επωφεληθούν από αυτά τα άνομα κέρδη».

Η εκπαίδευση χειρουργών του ΚΚΚ στη μεταμόσχευση οργάνων ή η προμήθειά τους με φαρμακευτικά προϊόντα ή ιατρική τεχνογνωσία, τόνισε, είναι «όλα αναπόσπαστο μέρος του ίδιου του εγκλήματος».

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συγκεντρώνονται στο Μανχάταν για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα. Νέα Υόρκη, 12 Μαΐου 2023. (Larry Dye/The Epoch Times)

 

Αυξανόμενες αντιδράσεις

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η προσοχή στο ζήτημα των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων έχει μεγαλώσει.

Το Τέξας θέσπισε τον Ιούνιο νόμο που απαγορεύει στους ασφαλιστές υγείας να χρηματοδοτούν χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης οργάνων που συνδέονται με την Κίνα.

Τον Μάρτιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την τιμωρία των ενόχων για εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων, επιβάλλοντας κυρώσεις σε ιδιοκτησίες και βίζα, ανακαλώντας τα διαβατήριά τους και επιβάλλοντας πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις, το οποίο αναμένει τώρα την έγκριση της Γερουσίας.

Ο κ. Πέρι δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένος με τις εξελίξεις αυτές.

«Οι πολιτείες σχεδόν πάντα προηγούνται της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην αναγνώριση των καταστάσεων που χρήζουν αντιμετώπισης», ανέφερε.

Και είτε πρόκειται για το διπλωματικό, το κυβερνητικό, το οικονομικό ή το ψυχαγωγικό μέτωπο, η σχέση με την Κίνα δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει, είπε.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο, διότι αυτό θα σήμαινε σιωπηρή έγκριση αυτών των γεγονότων και αυτό απλά δεν μπορεί να γίνει.»

Και άλλοι νομοθέτες πιέζουν για περισσότερη δράση από την πλευρά της Αμερικής.

Στις 27 Ιουνίου, οι αντιπρόσωποι Neal Dunn (R-Fla.) και Michelle Steel (R-Calif.) συνέταξαν επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, με την οποία καλούν το υπουργείο του να «λάβει άμεσα μέτρα» ώστε όσοι συμμετέχουν στη βιομηχανία εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων του ΚΚΚ να μην αποκτούν μεταναστευτικό καθεστώς.

«Οι αφηγήσεις από πρώτο χέρι που έχω ακούσει από θύματα και επιζώντες των απάνθρωπων ενεργειών της ΚΚΠ είναι απλά φρικιαστικές», δήλωσε ο κ. Νταν. «Οποιοσδήποτε Κινέζος επαγγελματίας υγείας συμμετέχει στη συλλογή οργάνων διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.»

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στην Epoch Times: «Ανησυχούμε βαθύτατα για τις αναφορές περί εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων με στόχο μέλη θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτικών ομάδων που κρατούνται στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ).»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καλούν την κυβέρνηση της ΛΔΚ να σταματήσει τις διεφθαρμένες ενέργειές της και να ενεργήσει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα τα σχετικά ιατρικά και ηθικά πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της δράσης προς το συμφέρον του ασθενούς, της συναίνεσης μετά από ενημέρωση και του σεβασμού της προσωπικότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι τα άτομα που εμπλέκονται ή έχουν εμπλακεί σε παραβιάσεις και καταχρήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα εξασφαλίζουν ασφαλές καταφύγιο στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο αξιωματούχος ανέφερε «μια σειρά από λόγους μη επιλεξιμότητας» που ενδεχομένως ισχύουν για άτομα «τα οποία εμπλέκονται ή έχουν εμπλακεί σε εξαναγκαστικές αφαιρέσεις και μεταμοσχεύσεις οργάνων».

Epoch Times Photo
Το βήμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ουάσιγκτον, 11 Απριλίου 2023. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

 

Ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το κοινό

Ο κ. Πέρι αναφέρθηκε επίσης σε μια δήλωση της Ένωσης Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών, που καταδικάζει τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων και καλεί τους Αμερικανούς αξιωματούχους και γιατρούς να πάρουν θέση κατά της βίαιης αυτής πρακτικής.

«Αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό χωρίς να έχει τραβήξει την προσοχή του ελεύθερου κόσμου όπως θα έπρεπε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε κάθε μέρα για να το γνωστοποιήσουμε σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου ότι αυτό συμβαίνει στον 21ο αιώνα», είπε.

«Νομίζω ότι όταν οι περισσότεροι Αμερικανοί ενημερωθούν γι’ αυτό, θα αναγκαστούν να πάρουν θέση και να πουν: “Δεν θα συμμετάσχω σε αυτό”, και αυτό είναι το ζητούμενο.»

Θεωρεί ότι το νομοσχέδιο, το οποίο προχωρά τώρα προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αφού έλαβε διακομματική υποστήριξη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι μια ευκαιρία να διαδοθεί περισσότερο το θέμα.

«Δεν θα το επιτρέπατε αυτό στην οικογένειά σας, δεν θα το επιτρέπατε στους φίλους σας ή στις επιχειρηματικές σας συναλλαγές. Δεν μπορεί να επιτραπεί σε ευρύτερη κλίμακα μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για μια άλλη χώρα – αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί. Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι συμβαίνει, και έτσι προς τα εκεί κατευθυνόμαστε.

»Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσε να γίνει ακρόαση και ψηφοφορία στη Γερουσία. Αλλά αν δεν γίνει αυτό, θα συνεχίσουμε να επανερχόμαστε μέχρι να γίνει, διότι, όπως είπα, η πρακτική αυτή είναι απαράδεκτη. Είναι απεχθής, είναι βάρβαρη, είναι μεσαιωνική και πρέπει να πρέπει να σταματήσει αμέσως. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πρωτοστατήσουν, γιατί σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας για να σταματήσει από μόνο του.»

 

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε