Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Ο Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Γκράαμ Μπρέιντυ, πρόεδρος της Συντηρητικής Επιτροπής 1922, αφήνει την Ντάουνινγκ Στριτ στο κεντρικό Λονδίνο, 11 Μαρτίου 2019. (Daniel Leal-Olivas/AFP μέσω Getty Images)

Οι περιορισμοί για τον ιό του ΚΚΚ παρεμβαίνουν στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα: Βρετανός Συντηρητικός

Τα μέτρα κλεισίματος και περιορισμού που υιοθετήθηκαν για τον ιό του ΚΚΚ έχουν παρέμβει με τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είπε ένας βετεράνος Βρετανός Συντηρητικός στο NTD.

Ο Σερ Γκράαμ Μπρέιντυ, πρόεδρος της δυναμικής Επιτροπής 1922 Συντηρητικών βουλευτών, καλωσόρισε το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από τον συνεχή εθνικό περιορισμό, αποκαλώντας το «ένα βήμα μπροστά».

Αλλά είπε πως ο ρυθμός της προγραμματισμένης εξόδου είναι «βραδύτερος από αυτό που πολλοί από εμάς θα ήθελαν» και «βραδύτερος από αυτό που τα δεδομένα θα έλεγαν ότι είναι δυνατόν».

Ένας περαστικός φοράει μάσκα καθώς κάθεται σε καταφύγιο στάσης λεωφορείου με μια πινακίδα του NHS που προωθεί το «Μείνετε σπίτι, σώστε ζωές» στην Κινεζική πολιτεία, κεντρικό Λονδίνο, 8 Ιανουαρίου 2021. (Tolga Akmen/AFP μέσω Getty Images)

 

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έθεσε στις 22 Φεβρουαρίου τον «χάρτη» για την έξοδο από τους περιορισμούς του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος), που περιλαμβάνει τέσσερα στάδια με πέντε εβδομάδες διάρκεια το καθένα.

Υπό το σχέδιο της κυβέρνησης, οι περιορισμοί για την COVID-19 στην κοινωνική επαφή δεν θα αφαιρεθούν τελείως έως τις 21 Ιουνίου το νωρίτερο.

Ο Μπρέιντυ είπε πως υπάρχει «κάποια αναστάτωση» μεταξύ των βουλευτών Τόρυ, οι οποίοι «θα ήθελαν να δουν περισσότερη πρόοδο, περισσότερη ελευθερία να δίνεται πίσω στους πολίτες μας.»

«Η πιο βασική ανησυχία μου για την προσέγγιση περιορισμών είναι ότι έχει παρέμβει με πραγματικά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα κανόνες που απαγορεύουν την επίσκεψη σε παιδιά ή εγγόνια αν ανήκουν σε διαφορετική οικογένεια.

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή σε διαδήλωση ενάντια στα μέτρα του ιού του ΚΚΚ έξω από το Κοινοβούλιο στο Γουέστμινστερ, κεντρικό Λονδίνο, 6 Ιανουαρίου 2021. (Tolga Akmen/AFP μέσω Getty Images)

 

«Αυτές είναι προσωπικές λεπτομέρειες των οικογενειακών και ιδιωτικών ζωών των ανθρώπων», είπε, «δεν μπορεί η κυβέρνηση να εμπλέκεται σε αυτά.»

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση ότι η ελευθερία θα πρέπει να ανήκει στον πολίτη, εκτός αν υπάρχει μια πολύ σοβαρή ανάγκη για περιορισμό της», είπε.

Ο Μπρέιντυ ανέφερε πως τα πραγματικά δεδομένα υποστηρίζουν έναν ταχύτερο ρυθμό μείωσης μέτρων, «επειδή έχουμε ένα ραγδαίως μειούμενο επίπεδο μετάδοσης COVID-19, συνεπώς, ραγδαίες μειώσεις σε εισαγωγές σε νοσοκομεία και θανάτους από COVID-19.»

Το επιχείρημα για μια ταχύτερη έξοδο από τα μέτρα ενισχύεται περαιτέρω από την «μεγάλη επιτυχία» της ταχύτατης παροχής εμβολίων, είπε, η οποία «θα πρέπει να μειώσει τον κίνδυνο θνησιμότητας από την COVID περίπου 90 τοις εκατό.»

Σε άρθρο που εκδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, ώρες μετά την έκδοση του επίσημου χάρτη εξόδου από τα μέτρα, ο Μπρέιντυ έγραψε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει ποτέ ξανά να επιτραπεί να επιβάλει παρόμοιους περιορισμούς στα πολιτικά δικαιώματα.

Γράφοντας στην Telegraph, είπε: «Οι ελευθερίες μας έχουν παρθεί μαρκιά και θα πρέπει να ανακτηθούν το συντομότερο δυνατόν που αυτό θα είναι ασφαλές.»

«Αυτός ο μαζικός κλυδωνισμός προς κρατική εξουσία θα πρέπει να αντιστραφεί και δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά.»

Ρεπορτάζ από την Τζέην Γουέρρελ του NTD.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε