Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Ένα φιαλίδιο με το εμβόλιο COVID-19 AstraZeneca στο Βερολίνο στις 16 Μαρτίου 2021. (Hannibal Hanschke/Reuters)

Οι θάνατοι από θρομβώσεις στην Βρετανία μετά από εμβολιασμό AstraZeneca φτάνουν τους 19

Ο αριθμός ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην Βρετανία λόγω εμφάνισης θρομβώσεων αίματος μετά από τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο AstraZeneca αυξήθηκε στους 19, είπε ο ελεγκτικός φορέας φαρμάκων της Βρετανίας την Τετάρτη.

Αλλά η Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων και Περίθαλψης (MHRA) επέμεινε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού «συνεχίζουν να είναι περισσότερα από τους όποιους κινδύνους».

Είπε επίσης ότι «τα διαθέσιμα στοιχεία δεν μας λένε ότι οι θρομβώσεις αίματος σε φλέβες (φλεβική θρομβοεμβολή) προκαλούνται από το εμβόλιο COVID-19 AstraZeneca.»

Έως τις 31 Μαρτίου, 79 αναφορές θρομβώσεων αίματος μετά την χρήση του εμβολίου AstraZeneca για τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) έχουν παραληφθεί, είπε η υπηρεσία.

Από τις 79 περιπτώσεις, 44 ήταν περιπτώσεις θρόμβωσης αίματος στον εγκέφαλο, γνωστής ως εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση κόλπων (CVST), και 45 συνέβησαν σε άλλες κύριες φλέβες.

Οι περιπτώσεις εμφανίστηκαν σε 51 γυναίκες και 28 άντρες, ηλικίας από 18 έως 79 ετών. Η MHRA είπε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών που επηρεάστηκαν μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί από το ότι περισσότερες γυναίκες έχουν λάβει το εμβόλιο απ΄ ότι άντρες.

Από τις 79 περιπτώσεις, 19 άτομα – 13 γυναίκες και έξι άντρες – έχασαν την ζωή τους. Έντεκα από αυτούς ήταν κάτω από 50 ετών, τρείς ήταν κάτω από 30 ετών.

Δεκατέσσερις περιπτώσεις από αυτές τις 19 ήταν θρομβώσεις αίματος στον εγκέφαλο και πέντε ήταν θρομβώσεις αίματος σε άλλες βασικές φλέβες.

Όλες οι 79 περιπτώσεις συνέβησαν μετά την πρώτη από τις δύο συνιστώμενες δόσεις του εμβολίου, είπε η MHRA.

H υπηρεσία είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι θάνατοι από θρομβώσεις αίματος ήταν επτά έως τις 24 Μαρτίου.

«Αυτός ο κίνδυνος, βάσει αναφορών έως τις και συμπεριλαμβανομένης της 31ης Μαρτίου, είναι ελαφρώς υψηλότερος από τον κίνδυνο που είχε υπολογιστεί από τις αναφορές που εκδόθηκαν έως τις και συμπεριλαμβανομένης της 24ης Μαρτίου», είπε η MHRA.

Είπε ότι 20,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca είχαν χορηγηθεί στην Βρετανία, και ο συνολικός κίνδυνος θρομβώσεων αίματος είναι περίπου τέσσερα άτομα στο ένα εκατομμύριο.

Η γιατρός Τζουν Ρέιν, επικεφαλής της MHRA, είπε ότι δεν καθιερώθηκαν σύνδεσμοι μεταξύ των θρομβώσεων και του εμβολιασμού.

«Η διεξοδική και προσεκτική αξιολόγησή μας, μαζί με την κριτική αξιολόγηση κορυφαίων, ανεξάρτητων επιστημόνων, δείχνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι θρομβώσεις αίματος σε φλέβες συμβαίνουν περισσότερο από ότι θα αναμενόταν απουσία εμβολίου, και για τα δύο εμβόλια», είπε.

Επίσης την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, η ελεγκτική υπηρεσία φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι υπάρχει «πιθανή σύνδεση» μεταξύ του εμβολίου AstraZeneca και «πολύ σπάνιων» θρομβώσεων αίματος, αλλά συνέστησε την συνέχιση των εμβολιασμών και τόνισε ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

Ο Τζακ Φίλιπς συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε