Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Σημειώσεις click away για πελάτες με κωδικό QR φαίνονται στις βιτρίνες ενός καταστήματος σε εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Βρέμης, στη βόρεια Γερμανία, στις 15 Μαρτίου 2021. (Patrik Stollarz/AFP via Getty Images)

Όμικρον – Αύξηση κρουσμάτων στο πιο εμβολιασμένο κρατίδιο της Γερμανίας

Το μικρότερο και λιγότερο πυκνοκατοικημένο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, αλλά σήμερα αντιμετωπίζει το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης από κάθε άλλη περιοχή της χώρας, το οποίο οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον του ιού του ΚΚΚ ( Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας).

Στο παραθαλάσσιο κρατίδιο της Βρέμης, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας, σχεδόν το 84% του πληθυσμού του είναι διπλά εμβολιασμένο, σε σύγκριση με ένα εθνικό ποσοστό περίπου 72%.

Περίπου το 44 τοις εκατό του μικρού γερμανικού κρατιδίου με λιγότερους από 700.000 κατοίκους έχει κάνει αναμνηστικό εμβόλιο για τον ιό COVID-19, σε σύγκριση με έναν παρόμοιο εθνικό αριθμό-42 τοις εκατό.

Το ποσοστό μόλυνσης επτά ημερών στη Βρέμη ανήλθε σε 800 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στις 6 Ιανουαρίου, το υψηλότερο στη Γερμανία και υπερδιπλάσιο του εθνικού ποσοστού των 303, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για τις μολυσματικές ασθένειες.

Η Βρέμη έχει επίσης υψηλό ποσοστό νοσηλείας, 14,56 ανά 100.000, μετέδωσε το γερμανικό ειδησεογραφικό κανάλι ZDF, αν και τα νοσοκομεία δεν είναι τόσο επιβαρυμένα όσο ήταν στα τρία πρώτα κύματα της πανδημίας, καθώς οι ασθενείς που μολύνθηκαν με τη νέα παραλλαγή εισέρχονταν με ηπιότερα συμπτώματα, δήλωσε ο Λούκας Φούρμαν, εκπρόσωπος της Γερουσίας της Βρέμης.

Το RKI υποθέτει ότι η παραλλαγή Όμικρον, η οποία παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική πέρυσι, θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του ιού του ΚΚΚ τις επόμενες ημέρες. Η Όμικρον αντιπροσωπεύει πλέον πάνω από το 85% των λοιμώξεων από τον κορονοϊό στη Βρέμη, πολύ πάνω από το εθνικό ποσοστό του 44% περίπου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του RKI.

Ο Χάτζο Ζιμπ, καθηγητής του Ινστιτούτου Έρευνας Πρόληψης και Επιδημιολογίας Leibniz στη Βρέμη, συνέδεσε την αύξηση των κρουσμάτων με την εξασθένιση της προστασίας από τα εμβόλια COVID-19.

Ο Ζιμπ δήλωσε επίσης ότι η τοποθεσία της Βρέμης κοντά στις Κάτω Χώρες και τη Δανία, όπου η Όμικρον έχει ήδη γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή, θα μπορούσε να είναι ένας άλλος λόγος για το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης στο κρατίδιο.

Εν τω μεταξύ, οι Γερμανοί ηγέτες συμφώνησαν την Παρασκευή να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς για τον τομέα της φιλοξενίας και αποφάσισαν να συντομεύσουν τις περιόδους καραντίνας και αυτοαπομόνωσης για τα άτομα που έχουν συμφωνήσει να κάνουν το εμβόλιο.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εκφωνεί ομιλία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, Μπούντενσταγκ, στο κτίριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, στις 15 Δεκεμβρίου 2021. (Michael Sohn/AP Photo)

 

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, μόνο οι Γερμανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, έχουν αναρρώσει από τη νόσο και είναι σε θέση να προσκομίσουν αρνητικό τεστ, επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια για καθιστικό γεύμα. Όσοι έχουν κάνει αναμνηστικό εμβόλιο δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ.

«Είναι ένας αυστηρός κανόνας, αλλά είναι ένας αναγκαίος κανόνας που θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε καλύτερα τις λοιμώξεις [στο μέλλον] από ό,τι συμβαίνει σήμερα», δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, καθώς επιβεβαίωσε τα νέα πρωτόκολλα για τον ιό του ΚΚΚ.

Ο Χορστ Έγκερ, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στο Βερολίνο, δήλωσε ότι θα ήταν πιο λογικό να κλείσει το εστιατόριο για ένα μήνα παρά να παραμείνει ανοιχτό με όλους τους περιορισμούς.

«Όταν έρχονται επισκέπτες, υπάρχει συνήθως κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί. Οπότε πρέπει να ξαναστείλουμε τα τρία ή τέσσερα άτομα μακριά», δήλωσε ο Έγκερ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας από το 1979.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε