Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Ταξιδιώτες περπατούν με τις αποσκευές τους στην αίθουσα αναχωρήσεων του διεθνούς αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ στις 30 Δεκεμβρίου 2022. Οι αρχές σε όλο τον κόσμο επιβάλλουν ή εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στους ταξιδιώτες από την Κίνα, καθώς τα κρούσματα του COVID-19 εκεί αυξάνονται κατακόρυφα μετά τη χαλάρωση των κανόνων Zero-COVID. (Anthony Kwan/Getty Images)

Περισσότεροι από 140 Κινέζοι ταξιδιώτες προς την Ταϊβάν βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19

Της  Aldgra Fredly.

Περισσότεροι από 140 Κινέζοι επιβάτες που έφτασαν στην Ταϊβάν την Κυριακή βρέθηκαν θετικοί στη COVID-19, σύμφωνα με το Κεντρικό Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών (CECC).

Συνολικά 524 Κινέζοι ταξιδιώτες έφτασαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ταογιουάν την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το CECC. Από αυτούς, 146 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στη COVID-19, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 27,8 τοις εκατό θετικών αποτελεσμάτων, ανέφερε το Focus Taiwan.

Όσοι ταξιδιώτες βρεθούν μολυσμένοι θα πρέπει να υποβληθούν σε πενθήμερη απομόνωση εάν έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα.

Αυτό συμβαίνει καθώς η Ταϊβάν άρχισε τον προσωρινό έλεγχο όλων των αφίξεων από την Κίνα.

Όλοι οι επιβάτες από τέσσερις κινεζικές πόλεις – Πεκίνο, Σαγκάη, Τσενγκντού και Σιαμέν – υποχρεούνται να υποβάλλονται σε τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) με βάση το σάλιο κατά την άφιξή τους στην Ταϊβάν από την 1η Ιανουαρίου.

Η πολιτική των τεστ, η οποία αναμένεται να λήξει στις 31 Ιανουαρίου, θα ισχύει επίσης για τις αφίξεις από τα νησιά Κινμεν και Ματσου της Ταϊβάν. Οι ταξιδιώτες από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο δεν υπόκεινται στα μέτρα.

Ταξιδιώτες περπατούν με τις αποσκευές τους στην αίθουσα αφίξεων του διεθνούς αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ στις 30 Δεκεμβρίου 2022. (Anthony Kwan/Getty Images)
Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Μαλαισίας, έχουν επίσης επιβάλει απαιτήσεις ελέγχου PCR για όλες τις αφίξεις από την Κίνα μετά την χαλάρωση της πολιτικής του Πεκίνου για το μηδενικό COVID. Το Μαρόκο έχει απαγορεύσει όλες τις αφίξεις από την Κίνα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

 

Η Ταϊβάν προσφέρει βοήθεια στην Κίνα.

Το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς ανέτρεψε αιφνιδιαστικά τη δρακόντεια πολιτική του «zero-COVID» τον Δεκέμβριο, αλλά η έλλειψη προετοιμασίας πριν από την άρση της πολιτικής είχε ως αποτέλεσμα να υπερφορτωθούν οι υπηρεσίες υγείας και τα νεκροτομεία της Κίνας και να υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν δήλωσε την Κυριακή ότι το έθνος της θα ήταν πρόθυμο να βοηθήσει την Κίνα να αντιμετωπίσει την έξαρση της COVID-19 μετά την απότομη στροφή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) στην πολιτική «zero-COVID» τον περασμένο μήνα.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο προεδρικό γραφείο στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, στις 27 Δεκεμβρίου 2022. (Sam Yeh/AFP via Getty Images)

 

«Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση της πανδημίας πρόσφατα έχει γίνει πιο σοβαρή στην Κίνα», δήλωσε η Τσάι στις πρωτοχρονιάτικες δηλώσεις της την 1η Ιανουαρίου.

«Εάν χρειαστεί, είμαστε πρόθυμοι, από ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, να παράσχουμε την απαραίτητη βοήθεια για να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να ξεπεράσουν την πανδημία και να απολαύσουν καλή υγεία και ψυχική ηρεμία το νέο έτος», πρόσθεσε.

Η Τσάι δεν διευκρίνισε τη φύση της βοήθειας που θα προσφέρει η Ταϊβάν στην Κίνα.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) διεκδικεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς του, παρά το γεγονός ότι η Ταϊβάν είναι ανεξάρτητο έθνος με δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Το ΚΚΚ έχει ορκιστεί να κατακτήσει την Ταϊβάν με τη βία αν χρειαστεί.

Το ΚΚΚ χρησιμοποιεί τακτικά τον στρατό του για να εκφοβίσει την Ταϊβάν, όπως φάνηκε στις 25-26 Δεκεμβρίου, όταν έστειλε 71 αεροπλάνα και 7 πλοία απειλητικά προς το ανεξάρτητο νησί.

Στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία της, η Τσάι δήλωσε ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και κάλεσε το ΚΚΚ να επιστρέψει στο διάλογο και τις κοινές προσπάθειες για την επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας στο στενό της Ταϊβάν.

«Ο πόλεμος δεν ήταν ποτέ ένας τρόπος επίλυσης προβλημάτων και μόνο μέσω του διαλόγου, της συνεργασίας και των κοινών προσπαθειών προς τους στόχους της περιφερειακής σταθερότητας και ανάπτυξης, μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να απολαμβάνουν ασφάλεια και ευτυχία», είπε.

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε