Σάββατο, 03 Δεκ, 2022
Παραχώρηση του Bitter Winter.

Περισσότεροι από 900 σταυροί αφαιρέθηκαν από εκκλησίες, οι διώξεις των χριστιανών συνεχίζονται στην Κίνα

Κομμουνιστές αξιωματούχοι απειλούν πιστούς για να απαρνηθούν την πίστη τους, μέσω παρακράτησης επιδομάτων

Το έτος 2020 αποδείχθηκε αρκετά ταραγμένη εποχή, με τον κόσμο να αγωνίζεται να ζήσει μέσα από το χάος του ιού του ΚΚΚ που μαίνεται στην υφήλιο, με απώλεια 11 εκατομμυρίων ζωών στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 55 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

Ωστόσο, παρά την πανδημία, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Κ.Κ.Κ.) δεν σταμάτησε ποτέ να στοχεύει θρησκευτικούς πιστούς στην Κίνα, είτε πρόκειται για χριστιανούς, ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, μουσουλμάνους Ουιγούρους, ή βουδιστές του Θιβέτ.
Καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν και χαίρονται για τα Χριστούγεννα αυτήν την περίοδο, ας μην ξεχνάμε μερικά από τα σοβαρά περιστατικά δίωξης που υπέστησαν οι Χριστιανοί στην Κίνα φέτος.

«Όλοι οι σταυροί ψηλότεροι από κυβερνητικά κτήρια πρέπει να αφαιρεθούν, διότι επισκιάζουν τα κρατικά ιδρύματα.»

– Ανώνυμο μέλος εκκλησίας στην Κίνα

Αφαιρέθηκαν πάνω από 900 σταυροί

Το ΚΚΚ αφαίρεσε περισσότερους από 900 σταυρούς από κρατικές εκκλησίες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους στην επαρχία Ανχουί, σύμφωνα με το Bitter Winter, περιοδικό για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα.

«Όλα τα χριστιανικά σύμβολα έπρεπε να αφαιρεθούν ως μέρος μιας εκστρατείας καταστολής της κυβέρνησης», δήλωσε ένας κρατικός υπάλληλος στο Bitter Winter.

Η εκκλησία Χαντσένγκ στην επαρχία Χανσάν, υπέστη αφαίρεση του σταυρού στις 28 Απριλίου 2020. (Ιδιοκτησία του Bitter Winter)

 

Μετά την απομάκρυνση του σταυρού στην εκκλησία Χαντσένγκ στην κομητεία Χανσάν, ένα μέλος της εκκλησίας αποκάλυψε στο Bitter Winter ότι αξιωματούχοι του Τμήματος Εργασίας του Ενιαίου Μετώπου ανέφεραν ότι «όλοι οι σταυροί ψηλότεροι από τα κυβερνητικά κτήρια πρέπει να αφαιρεθούν επειδή επισκιάζουν τα κρατικά ιδρύματα».

«Μόνο οι εκκλησίες που μοιάζουν με επιχειρήσεις θεωρούνται νόμιμες. Για να “σινοποιήσει” τον Χριστιανισμό, ο Σι Τζινπίνγκ δεν επιτρέπει στις εκκλησίες να έχουν Δυτικούς σταυρούς.» Το ανώνυμο μέλος πρόσθεσε ότι ένας πρεσβύτερος στην εκκλησία προειδοποιήθηκε ότι η διαμαρτυρία κατά της κατάργησης των σταυρών θα ισοδυναμούσε με «διαμαρτυρία ενάντια στην κυβέρνηση».

Άλλα ανώνυμα μέλη της εκκλησίας είπαν στο περιοδικό ότι εάν η εκκλησία δεν υπακούει στις εντολές του κομμουνιστικού κόμματος, η εκκλησία τους θα κλείσει και «μπορεί να χάσουν τα κοινωνικά τους επιδόματα, όπως τις συντάξεις και τις επιδοτήσεις για τη μείωση της φτώχειας». Η μελλοντική απασχόληση των παιδιών τους θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί.

«Ο σταυρός είναι σύμβολο της εκκλησίας, και αν αφαιρεθεί, ποιος θα μπορούσε να την ξεχωρίσει από άλλα κτίρια;» είπε ένα μέλος της εκκλησίας.

Ούτε οι εκκλησίες στην επαρχία Τζιανγκσί γλίτωσαν από την καταστολή. Το περιοδικό ανέφερε ότι πάνω από 100 άτομα, κυβερνητικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί, κατεδάφισαν βίαια τον σταυρό της εκκλησίας Χάρη στην κομητεία Τζισί στις 11 Σεπτεμβρίου 2019. Τα μέλη της εκκλησίας που προσπάθησαν να τραβήξουν φωτογραφίες της κατεδάφισης έχασαν τα τηλέφωνά τους, από την αστυνομία.

Το πρώτο μισό του 2020, σταυροί αφαιρέθηκαν από πολλές κρατικές εκκλησίες στην επαρχία Ανχουί. (Ιδιοκτησία του Bitter Winter)

 

Εκκλησίες κλείνουν, υπόκεινται σε εισβολές

Εκτός από την αφαίρεση των σταυρών, το κινεζικό καθεστώς εισέβαλε και έκλεισε πολλές αυτόνομες και κρατικές εκκλησίες σε ολόκληρη την χώρα. Οι αρχές κατάσχεσαν επίσης Βίβλους, ανέφερε το Bitter Winter.
Σε μια αστυνομική επιδρομή στην επαρχία Σαανσί τον Ιούλιο του 2020, δώδεκα μέλη μη κρατικών εκκλησιών, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων, ηλικίας 8 έως 11 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία για ανάκριση, ενώ τον Σεπτέμβριο οκτώ αστυνομικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι εισέβαλαν σε εκκλησία στον νομό Λιανγκσάν της πόλης Τζινίνγκ. Λέγοντας ότι ήταν «παράνομη συγκέντρωση», οι αξιωματούχοι τους προειδοποίησαν «να πιστέψουν στο Κομμουνιστικό Κόμμα αν χρειάζονταν μια πίστη».

«Αναγκάζοντάς με να αφαιρέσω το πορτρέτο του Ιησού, η κυβέρνηση προσπάθησε να σταματήσει την πίστη μου στον Θεό, αλλά δεν μπορούν να αφαιρέσουν την πίστη μου από την καρδιά μου»

– Ηλικιωμένη από την πόλη Γινγκτάν, επαρχία Τζιανγκσί

Σύμφωνα με το Radio Free Asia (RFA), τον Μάιο, η τοπική αστυνομία στην πόλη Σιάμεν πραγματοποίησε επιδρομή σε μια συνάντηση μη κρατικής εκκλησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κατοικία και συνέλαβε εννέα άτομα. Ο πάστορας, Γιανγκ Σιμπό, είπε στην RFA ότι η αστυνομία μπήκε χωρίς να δείξει ταυτότητα και χωρίς ένταλμα.

«Η αστυνομία χτύπησε την πόρτα, στη συνέχεια την έσπασαν με κλωτσιά και έβγαλαν έξω από την πόρτα όσους βρίσκονταν μπροστά τους, σέρνοντάς τους στο έδαφος», δήλωσε ο Γιανγκ στο RFA, προσθέτοντας ότι μερικά από τα μέλη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ο Γιανγκ είπε ότι η επιδρομή μπορεί να προήλθε από την άρνηση της εκκλησίας να ενταχθεί στην κρατικά εγκεκριμένη «Πατριωτική Ένωση».

Οι εκκλησίες που έκλεισαν οριστικά, αργότερα ενοικιάστηκαν, πωλήθηκαν ή επαναχρησιμοποιήθηκαν από τους τοπικούς αξιωματούχους. Τον Ιούνιο, μια κρατική εκκλησία στην επαρχία Τζιανγκσού μετατράπηκε σε αίθουσα μουσείο για την προώθηση του Ερυθρού Στρατού, ενώ η εκκλησία Τσεντζουάνγκ πωλήθηκε μόνο για 20.000 γιουέν (3.000 δολάρια ΗΠΑ) τον Ιούλιο, ανέφερε το Bitter Winter.

Δοσίλογοι παίρνουν οικονομικές αμοιβές

Από το 1999, το κινεζικό καθεστώς διατηρεί μια άλλη βίαιη καταστολή της πίστης: την εκστρατεία δίωξης εναντίον των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ.

Το Φάλουν Γκονγκ, ή αλλιώς Φάλουν Ντάφα, είναι μια αρχαία άσκηση καλλιέργειας του κινεζικού πολιτισμού, που βασίζεται στις αρχές αλήθεια, καλοσύνη και ανεκτικότητα. Μετά την δημοσιοποίηση της στην Κίνα το 1992, η άσκηση έγινε εξαιρετικά δημοφιλής λόγω των θεραπευτικών της οφελών, τόσο σωματικών όσο και πνευματικών. Ωστόσο, το Κ.Κ.Κ. ξεκίνησε μια βάναυση καταστολή κατά της άσκησης τον Ιούλιο του 1999, φοβούμενο ότι η άσκηση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την κομμουνιστική ιδεολογία της ταξικής πάλης και του μίσους. Πολλοί ασκούμενοι συνελήφθησαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν.

Για να συνεχίσουν την καταστολή της πνευματικής ομάδας, οι κινεζικές αρχές άρχισαν να ανακοινώνουν προγράμματα για να ανταμείβουν τους πολίτες με έως και 100.000 γιουέν (15.000 δολάρια ΗΠΑ) όταν αναφέρουν δραστηριότητες των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στην αστυνομία, ανέφερε σε ρεπορτάζ η Epoch Times.

Αυτή η φωτογραφία αρχείου δείχνει ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να κάνουν τις ασκήσεις στην Γκουανγκτζόου, Κίνα, πριν την αρχή της δίωξης του Ιουλίου 1999.  (Minghui)

 

Σύμφωνα με το Bitter Winter, οι Κινέζοι πολίτες μπορούν να αναφέρουν στην αστυνομία μέλη οποιωνδήποτε από τις «απαγορευμένες» θρησκευτικές και πνευματικές ομάδες, εάν δουν ότι εκτυπώνουν και διανέμουν φυλλάδια θρησκευτικών πληροφοριών, φωτογραφίες, δημοσιεύσεις, συνθήματα κ.λπ.

«Η εθνική εκστρατεία καταστολής της θρησκείας είναι πιο σοβαρή από ό,τι κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης», δήλωσε αξιωματούχος από την Εσωτερική Μογγολία στο περιοδικό τον περασμένο Οκτώβριο.

Απειλή απαρνήσεως του Θεού, μέσω μη παροχής επιδομάτων

Το ΚΚΚ, με τις επίσημες ιδεολογίες του ριζωμένες στον ολοκληρωτισμό και τον αθεϊσμό, απαιτεί από τα σημερινά και παλιότερα μέλη του κόμματος να μην πιστεύουν στις θρησκείες.

Οι νέοι μαθητές του εκπαιδευτικού συστήματος, που ελέγχεται από το ΚΚΚ, προειδοποιούνται επίσης να μείνουν μακριά από τους θεούς αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να αποβληθούν από το σχολείο. Το κομμουνιστικό κόμμα στοχεύει επίσης σε ηλικιωμένους θρησκευτικούς πιστούς απειλώντας να αφαιρέσει τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας εάν επιλέξουν να πιστέψουν σε θεούς, δήλωσε το Bitter Winter.

Πιστοί σε Λειτουργία Χριστουγέννων στον καθεδρικό ναό Σισίκου, Πεκίνο, 24 Δεκεμβρίου 2019. (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

 

Τον Ιανουάριο, μια παράλυτη γυναίκα λόγω ασθένειας, έχασε τα κρατικά της επιδόματα όταν αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι φιλοξένησε θρησκευτικές συναντήσεις στο σπίτι της στην πόλη Γινγκτάν, στην επαρχία Τζιανγκσί. Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι στην επαρχία Σαντόνγκ απείλησαν μια ηλικιωμένη Καθολική ότι θα αφαιρέσουν θρησκευτικά σύμβολα στο σπίτι της.

Η γυναίκα, που είναι στα 70 της, είπε ότι οι αξιωματούχοι την προειδοποίησαν να αντικαταστήσει τα σύμβολα με πορτρέτα του Σι Τζινπίνγκ ή του Μάο Τσετούνγκ, επειδή «ζει από τα επιδόματα του Κομμουνιστικού Κόμματος».

«Αναγκάζοντάς με να αφαιρέσω το πορτρέτο του Ιησού, η κυβέρνηση προσπάθησε να σταματήσει την πίστη μου στον Θεό, αλλά δεν μπορούν να αφαιρέσουν την πίστη μου από την καρδιά μου», είπε στο Bitter Winter.

Τον Απρίλιο, αξιωματούχοι στην πόλη Φουτζόου της επαρχίας Τζιανγκσί, πήγαν σε ένα γηροκομείο όπου έμενε ένας παράλυτος ηλικιωμένος πιστός και αφαίρεσαν εικόνες του Ιησού από το δωμάτιό του. Του είπαν ότι εάν συνεχίσει να ασκεί την πίστη του, θα απομακρυνθεί από το γηροκομείο και τα κρατικά του επιδόματα θα αφαιρεθούν.

«Οι αξιωματούχοι είπαν ότι πρεπει να πιστεύω στο Κομμουνιστικό Κόμμα αφού με τρέφει, αλλιώς όλα τα κρατικά μου επιδόματα θα ακυρωθούν», είπε στο περιοδικό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε