Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Ο Τζον Ντάραμ μιλά σε μια διάσκεψη στο New Haven, Conn., στις 20 Σεπτεμβρίου 2018. (Ευγενική προσφορά του Γραφείου Εισαγγελίας των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Κονέκτικατ)

«Πολλά» περισσότερα κατηγορητήρια από τον Ντάραμ σχετικά με το ‘Φάκελο Στιλ’: Πρώην Διευθυντής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ δήλωσε ότι αναμένει από την ομάδα του ειδικού συμβούλου Τζον Ντάραμ να απαγγείλει κατηγορίες σε περισσότερους υπόπτους σχετικά με την προέλευση της έρευνας Τραμπ-Ρωσίας και τον δυσφημισμένο ‘Φάκελο Στιλ’.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ενόρκοι που ενεπέμφθηκαν από τον Ντάραμ κατηγόρησαν τον αναλυτή της Ρωσίας Ιγκόρ Νταντσένκο, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν για το αριστερό Ίδρυμα Μπρούκινγκς, για ψευδείς δηλώσεις στο FBI. Ο Νταντσένκο ήταν η κύρια πηγή για τον φάκελο που δημιούργησε ο πρώην κατάσκοπος του Ηνωμένου Βασιλείου Κρίστοφερ Στιλ, ο οποίος, με τη σειρά του, χρησιμοποιήθηκε από το FBI κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για το αν ο Ντόναλντ Τραμπ, στην εκστρατεία του το 2016, συνωμότησε με τη Ρωσία.

«Όταν έγινα διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών είπα ότι θέλω να δω όλες τις πληροφορίες σχετικά με αυτή την υποτιθέμενη ρωσική συμπαιγνία», δήλωσε ο Ράτκλιφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Fox Business. «Αυτό που βρήκα ήταν, και όπως αποκαλύπτετε, είναι ότι δεν υπήρξε, φυσικά, ρωσική συμπαιγνία μεταξύ της εκστρατείας Τραμπ και της Ρωσίας, αλλά αυτό που είδα στα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών, μερικά από τα οποία έχω πλέον αποχαρακτηρίσει, ήταν ότι υπήρξε συμπαιγνία με την εκστρατεία Κλίντον και Ρώσους για τη δημιουργία ενός φακέλου».

Πολλά έγγραφα που ο Ράτκλιφ είπε ότι είχε δώσει στον Ντάραμ χρησιμοποιούνται στην έρευνα του ειδικού συμβούλου, είπε στο Fox.

«Αποχαρακτηρίσα τα έγγραφα για τα οποία έχουμε μιλήσει, αλλά έδωσα στον Τζον Ντάραμ πάνω από 1.000 άλλα έγγραφα που δεν έχουν ακόμη αποχαρακτηριστεί και τα οποία γνωρίζω, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που οδηγούν σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα, οι οποία θα αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω κατηγορίες», συνέχισε ο Ράτκλιφ, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το σώμα ενόρκων του Ντάραμ πιστεύει ότι ο φάκελος Στιλ «είναι εγκληματικού χαρακτήρα».

Κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, ο Στιλ προσλήφθηκε από την Fusion GPS για να διεξάγει έρευνα της αντιπολίτευσης για τον Τραμπ. Η Fusion GPS προσλήφθηκε από την υψηλής ισχύος δικηγορική εταιρεία Perkins Coie με έδρα την Ουάσινγκτον εξ ονόματος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.

Πολλοί ισχυρισμοί που προωθήθηκαν στον φάκελο αποδείχθηκαν ψευδείς, προκαλώντας το Κογκρέσο, τον γενικό επιθεωρητή και τις ποινικές έρευνες σχετικά με το γιατί χρησιμοποιήθηκε ως βάση δικαστικής εντολής της FISA για τη διεξαγωγή παρακολούθησης ενός τότε βοηθού της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Όσοι συμμετείχαν στην κατασκευή του φακέλου, καθώς επίσης άτομα που τον «προώθησαν ψευδώς, κινδυνεύουν», υποστήριξε ο Ράτκλιφ. «Γνωρίζω ότι αυτό εξετάζει ο Τζον Ντάραμ, και όπως είπα, αυτό πηγαίνει στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης και των κυβερνητικών υπηρεσιών που εμπλέκονται», πρόσθεσε.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλές κατηγορίες με βάση τις πληροφορίες που έδωσα στον Τζον Ντάραμ και τις έχω δει», συνέχισε.

Ο τότε βουλευτής Τζον Ράτκλιφ (R-TX) θέτει υπό αμφισβήτηση τον σύμβουλο της μειοψηφίας της Επιτροπής Πληροφοριών Στίβεν Κάστορ και τον σύμβουλο της πλειοψηφίας της Επιτροπής Πληροφοριών Ντάνιελ Γκόλντμαν κατά τη διάρκεια των ακροάσεων της Βουλής για την έρευνα για την παραπομπή στις 9 Δεκεμβρίου 2019. (Doug Mills/POOL/AFP μέσω Getty Images)

 

Η ομάδα του Ντάραμ κατηγόρησε επίσης τον Μάικλ Σάσμαν, πρώην δικηγόρο της Perkins Coie, ισχυριζόμενη ότι είπε ψέματα όταν είπε στον πρώην Γενικό Σύμβουλο του FBI Τζέιμς Μπέικερ τον Σεπτέμβριο του 2016 ότι «δεν εκπροσωπούσε κανέναν πελάτη» όταν παρείχε στον Μπέικερ έναν ισχυρισμό που τώρα απομυθοποιείται, ότι ο Οργανισμός Τραμπ επικοινωνούσε ηλεκτρονικά με μια ρωσική τράπεζα.

Μετά τη σύλληψή του στις 4 Νοέμβρη, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Νταντσένκο επιχείρησε να δηλώσει αθώος, ωστόσο δικαστής ανέφερε ότι ήταν πρόωρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Οι δικηγόροι του Νταντσένκο δεν έχουν απαντήσει σε αίτημα για σχόλιο και δεν έχουν εκδώσει δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τον πελάτη τους.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε