Της Mary Hunt
Ακολουθεί μια συνταγή για την αυθεντική κέτσαπ Heinz, από το βιβλίο μαγειρικής “Top Secret Recipes” του Τοντ Γουίλμπουρ (Todd Wilbur)
Υλικά
1 πάστα ντομάτας περίπου 170 γρ.
1/2 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι
1/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά λευκή κοκκοποιημένη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε όλα τα υλικά. Ανακατέψτε ή χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα συστατικά καλά και το μείγμα να φαίνεται απαλό. Μόλις το κέτσαπ βράσει, κατεβάστε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει. Αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε δύο λεπτά (προσέξτε να μην το αφήσετε να καεί). Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Καλύψτε το και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Φυλάσσετε σε σκεπαστό δοχείο στο ψυγείο για περίπου έξι εβδομάδες.
Καλή επιτυχία!