Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Η σημαία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην έδρα του στη Γενεύη στις 5 Μαρτίου 2021. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

ΠΟΥ: Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ως αποτέλεσμα της παραλλαγής Όμικρον

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενημέρωσε την Epoch Times ότι δεν έχει καταγράψει κανέναν θάνατο από την παραλλαγή Όμικρον του COVID-19, της ασθένειας που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, «για την Όμικρον, δεν έχουμε αναφέρει θανάτους, αλλά είναι ακόμη νωρίς στην κλινική πορεία της νόσου και αυτό μπορεί να αλλάξει».

Όταν η Epoch Times επικοινώνησε με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για να σχολιάσει, έστειλε την έκθεσή του σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον στις Ηνωμένες Πολιτείες από την 1η έως τις 8 Δεκεμβρίου. Δείχνει ότι δεν υπήρξαν καταγεγραμμένοι θάνατοι από την Όμικρον κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η τελευταία εβδομαδιαία επιδημιολογική ενημέρωση του ΠΟΥ για τις 7 Δεκεμβρίου έδειξε ότι και τα 212 κρούσματα της Όμικρον που καταγράφηκαν σε δεκαοκτώ χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ήταν είτε ήπια είτε ασυμπτωματικά.

«Ενώ στη Νότια Αφρική σημειώθηκε αύξηση 82% στις εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω COVID-19 (από 502 σε 912) κατά την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου-4 Δεκεμβρίου 2021, δεν είναι ακόμη γνωστό το ποσοστό αυτών με την παραλλαγή Όμικρον», σημειώνεται στην έκθεση.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει εντοπιστεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρχικά στην Καλιφόρνια και αργότερα στο Κολοράντο, τη Νέα Υόρκη, το Μέριλαντ, τη Γιούτα και πολλές άλλες πολιτείες.

Ο πρώτος Αμερικανός ασθενής με την παραλλαγή εντοπίστηκε στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο COVID-19 στις 29 Νοεμβρίου μετά την επιστροφή του από ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας επιβεβαίωσε στους Los Angeles Times ότι η παραλλαγή ήταν παρούσα στα λύματα ήδη από τις 25 Νοεμβρίου.

Ένας ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής σε φωτογραφία αρχείου. (Sumaya Hisham/Reuters)

 

Αρχικά γνωστή ως B.1.1.529, η παραλλαγή έγινε για πρώτη φορά διεθνώς πρωτοσέλιδο την Black Friday, 26 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την αρχική ανίχνευση της παραλλαγής στη νότια Αφρική.

Εκείνη την ημέρα, ο ΠΟΥ ονόμασε το B.1.1.529 Όμικρον και το χαρακτήρισε «ανησυχητική παραλλαγή».

Δύο ημέρες αργότερα, σε μια τεχνική ενημέρωση, ανέφερε ότι το στέλεχος θα μπορούσε να παρουσιάζει «πολύ υψηλό» κίνδυνο, επικαλούμενος τον μεγάλο αριθμό μεταλλάξεών του.

Η Δρ Αντζελίκ Κοέτζι, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Νότιας Αφρικής και μία από τις πρώτες γιατρούς που θεράπευσε ασθενείς με Όμικρον, υποστήριξε σταθερά ότι η Όμικρον είναι μια ήπια παραλλαγή.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: τίποτα από όσα έχω δει σχετικά με αυτή τη νέα παραλλαγή δεν δικαιολογεί την ακραία δράση που έχει λάβει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως απάντηση σε αυτήν», έγραψε στην Daily Mail.

Με τον όρο «ακραία δράση», η Δρ Κοέτζι εννοούσε «αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις πτήσεις από όλη τη νότια Αφρική, καθώς και την επιβολή αυστηρότερων κανόνων στο εσωτερικό της χώρας για τη χρήση μάσκας, πρόστιμα και εκτεταμένες καραντίνες».

«Κανείς εδώ στη Νότια Αφρική δεν είναι γνωστό ότι έχει [νοσηλευτεί] με την παραλλαγή Όμικρον, ούτε πιστεύεται ότι κάποιος εδώ έχει αρρωστήσει σοβαρά από αυτήν».

Πιο πρόσφατα, η Δρ Κοέτζι δήλωσε στο ThePrint ότι τα συμπτώματα της Όμικρον ήταν ήπια τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε μη εμβολιασμένους ασθενείς.

«Στην αρχή κάθε κύματος, τα παιδιά και οι νεότεροι άνθρωποι είναι οι πρώτοι που προσβάλλονται», δήλωσε στο ThePrint. «Καθώς το κύμα εξελίσσεται, αρχίζουν να προσβάλλονται περισσότεροι ηλικιωμένοι, άτομα με συνοδά νοσήματα. Όταν συμβεί αυτό, θα ξέρουμε ακριβώς πόσες σοβαρές περιπτώσεις υπάρχουν».

Του Nathan Worcester

 

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε