Σάββατο, 24 Φεβ, 2024
Σε αυτή την αχρονολόγητη εικόνα φαίνεται η πρόσοψη του γραφείου του δικηγορικού συλλόγου της Ουάσινγκτον. (Google Maps μέσω The Epoch Times)

Πρώην δικηγόρος του FBI που κατασκεύασε στοιχεία στην έρευνα Τραμπ-Ρωσίας αποκαταστάθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Ουάσιγκτον

Ο πρώην δικηγόρος του FBI, ο οποίος παραδέχθηκε ότι κατασκεύασε στοιχεία εναντίον ενός πρώην συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της έρευνας Τραμπ-Ρωσίας, αποκαταστάθηκε σε καθεστώς «καλής υπόληψης» από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Περιφέρειας της Κολούμπια.

Ο Κέβιν Κλάινσμιθ αποκαταστάθηκε παρά το γεγονός ότι είναι καταδικασμένος κακοποιός που δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την αναστολή του.

Ο Κλάινσμιθ ομολόγησε πέρυσι την ενοχή του για την παραποίηση ενός email που προερχόταν από τη CIA. Παραποίησε το μήνυμα για να φανεί ότι ο Κάρτερ Πέιτζ, ο πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, δεν αποτελούσε πηγή της CIA. Ο Πέιτζ ήταν πηγή της CIA.

Ο Κλάινσμιθ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να πει ψέματα όταν έκανε την παραποίηση και δεν έλαβε ποινή φυλάκισης από ομοσπονδιακό δικαστή τον Ιανουάριο.

Ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος του Μίσιγκαν αφαίρεσε την άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον Κλάινσμιθ επειδή ομολόγησε την ενοχή του σε κακούργημα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Ουάσινγκτον επέλεξε την προσωρινή αναστολή της άσκησης επαγγέλματος.

Ο Κλάινσμιθ τέθηκε σε διαθεσιμότητα «με βάση την καταδίκη του για σοβαρό έγκλημα στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Περιφέρειας Κολούμπια των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε τότε ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Ο Κλάινσμιθ έχει έκτοτε αποκατασταθεί σε καθεστώς «καλής υπόληψης», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δικηγορικού συλλόγου.

Η κίνηση αυτή έγινε μετά την έγκριση της σύστασης του δικηγορικού συλλόγου να αφήσει τον Κλάινσμιθ εκτός αναστολής από δικαστήριο που εποπτεύει τον δικηγορικό σύλλογο, ανέφερε το RealClearInvestigations. Ήρθε επίσης αφού ο Κλάινσμιθ απέτυχε να ενημερώσει τον δικηγορικό σύλλογο για την ενοχή του επί πέντε μήνες, πολύ περισσότερο από το χρονικό διάστημα που απαιτείται από τον οργανισμό.

Μια εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου δήλωσε στην The Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα ότι ο οργανισμός «δεν χειρίζεται ούτε εκδίδει δηλώσεις που αφορούν πειθαρχικά ζητήματα των μελών του».

Ο Πέιτζ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Κλάινσμιθ ήταν το πρώτο πρόσωπο που κατηγορήθηκε από τον Τζον Ντάραμ, ο οποίος ήταν τότε εισαγγελέας των ΗΠΑ και τώρα είναι ειδικός σύμβουλος που προσπαθεί να ξεριζώσει την απάτη και τη διαφθορά που έλαβε χώρα όταν οι ομοσπονδιακές αρχές ξεκίνησαν την έρευνα Τραμπ-Ρωσίας.

Το σώμα ενόρκων του Ντάραμ απήγγειλε έκτοτε κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Σούσμαν, ενός επί μακρόν δικηγόρου των Δημοκρατικών, και του Ιγκόρ Νταντσένκο, ενός Ρώσου αναλυτή που βοήθησε τον πρώην Βρετανό κατάσκοπο Κρίστοφερ Στιλ να συντάξει τον γεμάτο λάθη “φάκελο Στιλ” για τον Τραμπ.

Ο Τζον Ράτκλιφ, ο πρώην διευθυντής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε πρόσφατα ότι πιστεύει ότι «θα υπάρξουν πολλές απαγγελίες κατηγοριών με βάση τις πληροφορίες που έδωσα στον Τζον Ντάραμ και που έχω δει».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε