Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023

Προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές κατέθεσε η «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» Τζήμερου – Κρανιδιώτη

Προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος του συνασπισμού «Εθνική Δημιουργία» Θάνος Τζήμερος, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι οι εκλογές, καθώς, βάσει των αρχών του που διατυπώνονται στο πρόγραμμά του, έχει ως στόχο την «επιβολή δικτατορίας» και την «κατάλυση της Δημοκρατίας».

Στην προσφυγή, που συνυπογράφει και ο αντιπρόεδρος του συνασπισμού Φαήλος Κρανιδιώτης, επικαλείται το άρθρο 29 του Συντάγματος, σημειώνοντας ότι «προϋπόθεση της νομιμότητας ενός κόμματος, επομένως και της συμμετοχής του στις εθνικές εκλογές είναι το να αναγνωρίζει το δημοκρατικό πολίτευμα ως το μόνο πλαίσιο της λειτουργίας του και η δράση του να επιβεβαιώνει αυτή την προσήλωσή του».

Αντιθέτως, συνεχίζει, το ΚΚΕ, στις αρχές του, οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπό του, «αυτοπροσδιορίζεται ως ένα επαναστατικό κόμμα, το οποίο έχει ως στόχο την επιβολή δικτατορίας στην χώρα, την κατάλυση της Δημοκρατίας και την μετατροπή του πολιτεύματος σε ολοκληρωτισμό σταλινικού τύπου».

Με πληροφορίες από to Liberal

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε