Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

Σίντνεϊ Πάουελ: Ο Τραμπ μπορεί να ενεργοποιήσει το εκτελεστικό διάταγμα του 2018 περί ξένης παρέμβασης σε εκλογές

Η δικηγόρος Σίντνεϊ Πάουελ ισχυρίστηκε ότι λόγω φερόμενης ξένης παρέμβασης στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, «είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για να ενεργοποιήσει» το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί ξένης παρεμβάσης που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το εκτελεστικό διάταγμα αναφέρει ότι «εντός 45 ημερών μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε συνεννόηση με τους επικεφαλής οποιωνδήποτε άλλων κατάλληλων εκτελεστικών τμημάτων και υπηρεσιών, θα διεξάγουν αξιολόγηση όλων των πληροφοριών που υποδεικνύουν ότι μια ξένη κυβέρνηση ή οποιοδήποτε πρόσωπο ενεργεί ως αντιπρόσωπος ή για λογαριασμό μιας ξένης κυβέρνησης, έχει ενεργήσει με την πρόθεση ή τον σκοπό να παρέμβει σε αυτές τις εκλογές».

Η Πάουελ είπε στην Epoch Times ότι πιστεύει ότι λόγω αυτού του εκτελεστικού διατάγματος, μπορεί να δωθεί στον Τραμπ «κάθε είδους εξουσία… να κάνει τα πάντα, από την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων έως το πάγωμα πραγμάτων, να απαιτήσει την κατάσχεση των μηχανημάτων», αναφερόμενη στα μηχανήματα ψηφοφορίας.

«Υπό μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσε ακόμη και να διορίσει έναν ειδικό εισαγγελέα για να το εξετάσει, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να συμβεί», δήλωσε η Πάουελ. «Κάθε μηχάνημα, κάθε μηχάνημα ψηφοφορίας στη χώρα θα έπρεπε να έχει κατασχεθεί αυτή τη στιγμή. Ειλικρινά υπάρχει περισσότερο από αρκετή πιθανή εγκληματική αιτία που να το δικαιολογεί, για όποιον είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει το νόμο και τα γεγονότα μόνο με βάση την αλήθεια και όχι την πολιτική, ή την εταιρική απληστία ή τον παγκόσμιο πλούτο».

Καθόλη τη διάρκεια του περασμένου μήνα, ορισμένοι, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της κομητείας Μαρικόπα της Αριζόνα, Λίντα Μπρίκμαν, καθώς και της Πάουελ, ισχυρίστηκαν ότι τα μηχανήματα της Dominion Voting Systems επέτρεψαν την αλλαγή των ψήφων από τον Τραμπ στον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν. Η Dominion απέκρουσε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συμβεί αλλαγή των ψήφων, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει δεσμούς με ξένες κυβερνήσεις και δεν επιτρέπει στους υπαλλήλους της να συμμετάσχουν σε προσπάθειες καταγραφής των ψήφων.

Η Πάουελ σημείωσε ότι ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ έχει στη διάθεσή του μόνο λίγες μέρες μέχρι να προετοιμάσει την έκθεσή του στον πρόεδρο, σύμφωνα με το εκτελεστικό διάταγμα του Σεπτεμβρίου του 2018. Δεν είναι σαφές πότε – ή εάν – ο Ράτκλιφ θα εκδώσει την έκθεση, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί δημόσια επιβεβαίωση. Ελάχιστες αναφορές έχουν γίνει για το εκτελεστικό διάταγμα από τότε που εκδόθηκε πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Σε περίπτωση που ο Ράτκλιφ εκδώσει την έκθεσή του, «κάθε πολίτης της χώρας, που είναι πρόθυμος να εξετάσει την αλήθεια και τα γεγονότα, πρόκειται να μείνει με το στόμα ανοιχτό», δήλωσε η Πάουελ. «Επειδή δεν υπήρξε ποτέ – δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο στην ιστορία αυτής της χώρας. Και πρέπει να σταματήσει αυτή τη στιγμή, διαφορετικά δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

Το διάταγμα ορίζει επίσης ότι «εντός 45 ημερών από την παραλαβή της αξιολόγησης και των πληροφοριών», οι προϊστάμενοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφάλειας και «οποιοσδήποτε άλλος κατάλληλος οργανισμός» θα υποβάλουν έκθεση αξιολόγησης των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Αυτό περιλαμβάνει «το βαθμό στον οποίο τυχόν ξένες παρεμβάσεις που στόχευσαν τις προεκλογικές υποδομές επηρέασαν ουσιαστικά την ασφάλεια ή την ακεραιότητα αυτής της υποδομής, την καταγραφή των ψήφων ή την έγκαιρη διαβίβαση των εκλογικών αποτελεσμάτων· και εάν οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση περιελάμβανε δραστηριότητες που στόχευσαν την υποδομή ή σχετίζονται με μια πολιτική οργάνωση, εκστρατεία ή υποψήφιο, τον βαθμό στον οποίο τέτοιου είδους δραστηριότητες επηρέασαν ουσιαστικά την ασφάλεια ή την ακεραιότητα αυτής της υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, αποκάλυψης ή την υπό απειλή αποκάλυψη ή αλλοίωση ή παραποίηση πληροφοριών ή δεδομένων», αναφέρει.

Ακολουθήστε τον Jan στο Twitter: @JanJekielek

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Σχολιάστε