Σάββατο, 03 Δεκ, 2022
Στιγμιότυπο οθόνης. (NTD)

Τα δεδομένα της Γεωργίας δείχνουν ότι πάνω από 30.000 ψήφοι του Τραμπ καταργήθηκαν, άλλες 12.173 δόθηκαν στον Μπάιντεν: Επιστήμονες δεδομένων

Ενημέρωση: 4 Ιανουαρίου 2021

Παρακολουθήστε το βίντεο της ανάλυσης εδώ.

Τα δεδομένα για τις εκλογές στην αμερικανική πολιτεία της Γεωργίας, δείχνουν ότι πάνω από 30.000 ψήφοι αφαιρέθηκαν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και άλλες 12.173 ψήφοι του Τραμπ δόθηκαν στον υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με επιστήμονες δεδομένων κατά την διάρκεια ακρόασης της πολιτειακής Γερουσίας  στις 30 Δεκεμβρίου.

Η Λύντα ΜακΛάφλιν από την Ομάδα Ακεραιότητας Δεδομένων, μαζί με τους επιστήμονες δεδομένων Τζάστιν Μήλυ και Ντέιβ Λομπού, παρουσίασαν τα αποτελέσματα ενώπιον της Υποεπιτροπής Δικαστικών της Γερουσίας της Γεωργίας.

Ο Μήλυ εργάστηκε ως τεχνικός ηλεκτρονικού πολέμου στο Ναυτικό των Η.Π.Α. για εννιάμισι χρόνια, και ήταν πρώην εργολάβος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) ως αναλυτής δεδομένων και προγραμματιστής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας. Εργάζεται επί του παρόντος σε μία από τις λογιστικές εταιρείες «Big Four» ως προγραμματιστής.

Ο Λομπού είναι επιστήμονας δεδομένων με εμπειρία πάνω από μια δεκαετία σε διάφορους κλάδους.

«Αυτό που έχουμε εδώ είναι στην πραγματικότητα απάτη που μπορούμε να αποδείξουμε σε αυτές τις εκλογές, υπήρξε απάτη στις εκλογές της Γεωργίας, μπορούμε να την αποδείξουμε με δεδομένα», δήλωσε ο Μήλυ. «Η βούληση του λαού της Γεωργίας δεν αντικατοπτρίζεται σε αυτό που πιστοποιήθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών.»

Στιγμιότυπο οθόνης της ακρόασης, με το μήνυμα: «75% ή περισσότερες ψήφοι για έναν υποψήφιο σε μία εκλογική περιφέρεια είναι ανώμαλο». (NTD)

 

Σύμφωνα με την ανάλυσή τους που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο ήδη από τις 24 Δεκεμβρίου, ανάλυση εκλογικών δεδομένων διαφορετικών χρονικών στιγμών, δείχνει ότι οι ψήφοι του Τραμπ μειώθηκαν σε διάφορες κομητείες, αντί να αυξάνονται, όπως είναι το φυσιολογικό.

Ως αποτέλεσμα, αφαιρέθηκαν τουλάχιστον 30.593 ψήφοι από τον Τραμπ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται, 17.650 ψήφοι στην κομητεία Ντόερτυ, 7.008 ψήφοι στην κομητεία Ντοτζ, και 5.935 στην κομητεία Πάτναμ.

Οι αφαιρέσεις έγιναν σε επίπεδο κομητείας και ήταν δύσκολο να παρατηρηθούν σε επίπεδο πολιτείας, επειδή οι μειώσεις κρύφτηκαν από ακριβή δεδομένα που δόθηκαν από άλλες κομητείες.

«Θέλω να το καταστήσω πολύ, πολύ σαφές ότι σε κανένα σημείο μιας αυξητικής διαδικασίας, δεν θα πρέπει να εμφανιστούν μειώσεις», είπε ο Μήλυ.

Επιστήμονες δεδομένων λένε ότι τα χρονικά δεδομένα δείχνουν ότι 17.650 ψήφοι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αφαιρέθηκαν στην κομητεία Ντόερτυ, Γεωργία. Οι αρνητικές τιμές στο πρώτο γράφημα είναι ανώμαλο γεγονός, καθώς το γράφημα δείχνει την αύξηση των ψήφων του Τραμπ με την πάροδο του χρόνου στην διαδικασία καταμέτρησης ψήφων. Είναι αδύνατον να μειωθεί ο ήδη υπάρχων αριθμός ψήφων. (Στιγμιότυπο οθόνης)

 

Η ομάδα είπε ότι ένας τεράστιος αριθμός ψήφων του Τραμπ παρατηρήθηκε επίσης ότι μεταφέρθηκε στον Μπάιντεν, σε ξεχωριστό συμβάν.

Ένα «ξεκάθαρο περιστατικό μεταφοράς ψήφων» συνέβη στην κομητεία Μπιμπ, είπαν.

Στις 9:11 μ.μ. τοπική ώρα, ο Τραμπ είχε λάβει 29.391 ψήφους, ενώ ο Μπάιντεν είχε 17.218. Ωστόσο, στην επόμενη αναφερόμενη ώρα ενημέρωσης, οι ψήφοι του Τραμπ έγιναν 17.218 ενώ ο Μπάιντεν άλλαξε σε 29.391.

Σε αυτό το συγκεκριμένο περιστατικό, μεταφέρθηκαν 12.173 ψήφοι, πιστεύουν οι επιστήμονες.

Τα πιστοποιημένα εκλογικά αποτελέσματα από την πολιτεία, δείχνουν ότι ο Τραμπ έχασε την Γεωργία με 12.670 ψήφους. Η εκλογική εκστρατεία Τραμπ εξακολουθεί να κάνει ενστάσεις για τα αποτελέσματα σε διάφορα δικαστήρια.

Η Ομάδα Ακεραιότητας Δεδομένων δεν ονόμασε κανέναν κρατικό αξιωματούχο, υπάλληλο κομητείας ή σχετικούς κατασκευαστές μηχανημάτων ψηφοφορίας, ως ύποπτους για παραβάσεις. Τόνισαν ότι η ανάλυση δεν είναι κομματική.

«Η ανάλυση που πρόκειται να εξετάσουμε είναι καθαρά επιστημονική, δεν βασίζεται σε καμία πολιτική προτίμηση, κόκκινο, μπλε, αριστερά ή δεξιά. Ο στόχος μας είναι πραγματικά οι αριθμοί, τα δεδομένα, και οι μηχανές συστημάτων δικτύου», δήλωσε ο Λομπού.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό της Epoch Times. Ο υπουργός Εξωτερικών Μπραντ Ράφενσπεργκερ και το γραφείο του αρνήθηκαν έντονα ότι συστηματική εκλογική απάτη συνέβη κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Διαδικασία καταμέτρησης ψηφοδελτίων υπό ερωτηματικά

Οι ειδικοί δήλωσαν κατά την ακρόαση της Τετάρτης ότι πιστεύουν πως οι αφαιρέσεις και η μεταφορά ψήφων θα μπορούσαν να είχαν συμβεί κατά την διαδικασία Καταμέτρησης και Αναφοράς Αποτελεσμάτων (ΚΑΑ).

Η Epoch Times δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό.

Με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της Dominion Voting Systems, η Γεωργία χρησιμοποίησε συστήματα ψηφοφορίας Dominion στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στις ΗΠΑ, οι πολίτες ψηφίζουν μέσω μηχανήματος ψηφοφορίας, το οποίο δημιουργεί ψηφιακά ψηφοδέλτια.

Δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια για κάθε έναν υποψήφιο, αλλά ένα ψηφιακό ψηφοδέλτιο, το οποίο αναφέρει όλα τα ονόματα των υποψηφίων προέδρων, και ο πολίτης σημειώνει την επιλογή του.

Είναι δυνατή επίσης η επιστολική, δηλαδή ταχυδρομική ψηφοφορία, όπου ο πολίτης στέλνει ταχυδρομικά την ψήφο του στο εκλογικό κέντρο, η οποία στην συνέχεια σκανάρεται, δηλαδή μετατρέπεται σε ψηφιακό ψηφοδέλτιο, από το μηχάνημα ψηφοφορίας.

Οι εργαζόμενοι των εφορευτικών επιτροπών μπορούν να απορρίψουν ή να επικυρώσουν ψηφοδέλτια κατά τη διαδικασία ΚΑΑ. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως, μια επόπτρια των εκλογών στην κομητεία Κόφι, έδειξε πώς το λογισμικό ψηφοφορίας της Dominion Voting Systems επιτρέπει την αλλαγή ψήφων μέσω μιας διαδικασίας «εκδίκασης». Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στον χειριστή του μηχανήματος ψηφοφορίας να προσθέσει σημάνσεις επιλογής ψήφου [«σταυρούς» επιλογής προέδρου] σε ένα σκαναρισμένο ψηφοδέλτιο, καθώς και να ακυρώσει την επιλογή ψήφου που υπάρχει ήδη στο ψηφοδέλτιο, ανέφερε σε ρεπορτάζ η Epoch Times.

Με βάση μια δήλωση του Ρίτσαρντ Μπάρρον, διευθυντή του Σώματος Εκλογών και Εγγραφής Ψηφοφόρων της κομητείας Φάλτον, οι εκδικάσεις ψηφοδελτίων συνέβησαν σε μεγάλο βαθμό στην κομητεία, η οποία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην περιοχή Πητς.

«Σκανάραμε 113.130, έχουν εκδικαστεί 106.000 και παραπάνω [93,7 τοις εκατό] αυτών», λέει σε ένα βίντεο. «Τα μόνα ψηφοδέλτια που έχουν εκδικαστεί είναι εάν έχουμε ψηφοδέλτιο με αμφιβολία, όπως το διαβάζει ο υπολογιστής. Τότε, η επιτροπή επανεξέτασης ψηφοδελτίων προσδιορίζει την πρόθεση του ψηφοφόρου.»

Ωστόσο, τα ανεπίσημα αποτελέσματα που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάλυση από την ομάδα θα πρέπει να δημοσιεύονται μετά την διαδικασία εκδίκασης, σύμφωνα με έναν οδηγό χρήσης της Dominion για καταμέτρηση και αναφορά (pdf), ο οποίος έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών του Κολοράντο.

Δεν είναι πιθανό η διαδικασία εκδίκασης να έχει προκαλέσει μείωση των ψήφων του Τραμπ.

Ωστόσο, υπάρχει ένα βήμα που ονομάζεται «έλεγχος» στην διαδικασία ΚΑΑ αφότου τα ψηφοδέλτια έχουν εκδικαστεί και τα δεδομένα έχουν δημοσιευθεί και αποσταλεί στον υπουργό Εξωτερικών της πολιτείας και στον χώρο δεδομένων για τα μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται ότι μπορούν ακόμα να γίνουν αλλαγές κατά την διάρκεια του βήματος «ελέγχου» αν χρειάζεται, αφότου τα μη επίσημα αποτελέσματα δημοσιοποιηθούν.

Το εγχειρίδιο χρήσης δεν παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για το ποιες συγκεκριμένες αλλαγές, εάν έγιναν κάποιες, μπορούν να γίνουν κατά την διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου, ούτε για το αν μπορούν να προστεθούν ψηφοδέλτια ή να αφαιρεθούν κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε