Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022
Ο Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ Τζ. παρευρίσκεται στα Βραβεία Κίνηση Ελπίδας Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ στο ξενοδοχείο Χίλτον Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, 12 Δεκ. 2019. (Greg Allen/Invision/AP)

Το Instagram αφαιρεί τον Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ Τζ. λόγω ισχυρισμών περί εμβολίου COVID-19

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Το Instagram, που ανήκει στο Facebook, απαγόρευσε αυτήν την εβδομάδα τον Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ Τζ. από την υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών επειδή μίλησε για ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια COVID-19.

«Αφαιρέσαμε αυτόν τον λογαριασμό επειδή επανειλημμένα ανήρτησε διαψευσμένους ισχυρισμούς περί του κορωνοϊού ή εμβολίων», είπε το Facebook σε δήλωση σε δημοσιογραφικά μέσα.

Ο Κέννεντυ ίδρυσε τον οργανισμό Άμυνα Υγείας Παίδων (Children’s Health Defense) και υπογραμμίζει τακτικά ανησυχίες ασφαλείας περί εμβολίων. Σε πρόσφατες αναρτήσεις σε άλλες σελίδες κοινωνικών μέσων, έχει μιλήσει για μια αγωγή κατά της Merck λέγοντας ότι το εμβόλιο HPV της εταιρείας έχει προκαλέσει στειρότητα, και για ένα άρθρο έρευνας (pdf) που υποδηλώνει ότι η τεχνολογία messenger RNA που χρησιμοποιείται στα εμβόλια COVID-19 θα μπορούσε «να προκαλέσει περισσότερη ασθένεια από την επιδημία COVID-19».

Ανήρτησε επίσης αναφορές για εμφανίσεις θρομβοκυτταροπενίας μετά από εμβολιασμό COVID, μιας σπάνιας ανωμαλίας του αίματος.

Το Facebook δεν ανέφερε συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Ο λογαριασμός του Κέννεντυ στο Facebook παραμένει ενεργός. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν σχέδια «αυτήν την στιγμή» για αφαίρεση του λογαριασμού.

Η Άμυνα Υγείας Παίδων δεν απάντησε σε αίτημα σχολιασμού.

Το Facebook ανακοίνωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι ενέτεινε τις προσπάθειες «απομάκρυνσης ψευδών ισχυρισμών σε Facebook και Instagram περί COVID-19 και εμβολίων.»

Η COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος).

Ένα σήμα Facebook πάνω σε πληκτρολόγιο, 25 Μαρτίου 2020. (Dado Ruvic/Illustration)

 

Επιπλέον της προώθησης «έγκυρων πληροφοριών» περί της ασθένειας και των εμβολίων, το Facebook είπε ότι προσθέτει νέα πράγματα στην λίστα των ψευδών ισχυρισμών τους οποίους θα αφαιρεί. Οι ισχυρισμοί περιλαμβάνουν την άποψη ότι η COVID-19 φτιάχτηκε από άνθρωπο ή κατασκευάστηκε, ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη της ασθένειας από την οποία θα έπρεπε να προστατεύουν, και ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια είναι τοξικά, επικίνδυνα, ή προκαλούν αυτισμό.

Η επέκταση ήρθε μετά από συμβουλευτική με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνδέεται στενά με το ΚΚΚ, και άλλους «ηγετικούς ιατρικούς οργανισμούς», είπε το Facebook.

Ο Κέννεντυ, 67 χρονών, γιος του Ρόμπερτ Φ. Κέννεντυ και ανηψιός του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κέννεντυ, είναι περιβαλλοντικός ακτιβιστής που έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις με την εκστρατεία του κατά των εμβολίων και άλλων ευαίσθητων θεμάτων στον σύγχρονο κόσμο.

Τρία οικογενειακά μέλη το 2019 έγραψαν ένα άρθρο που αποκαλούσε τον συγγενή τους «μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης» γύρω από τα εμβόλια, ισχυριζόμενοι πως ήταν «συνένοχος στην σπορά έλλειψης εμπιστοσύνης στην επιστήμη πίσω από τα εμβόλια.»

Ενώ επιδοκίμασαν τις προσπάθειες του Κέννεντυ κατά πολυεθνικών οργανισμών, οι συγγενείς είπαν ότι ο Κέννεντυ ήταν σωστός για τις παρενέργειες των εμβολίων αλλά ισχυρίστηκαν ότι τα οφέλη «είναι πολύ μεγαλύτερα» από αυτές και ότι «πολυάριθμες έρευνες από διάφορες χώρες και ερευνητές έχουν καταλήξει ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτισμού και εμβολίων.»

«Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου διαφωνούσαμε κάθε βράδυ γύρω από το τραπέζι του δείπνου», είπε αργότερα ο Κέννεντυ στο περιοδικό Town&Country όταν ερωτήθηκε για το άρθρο. «Μας ενθάρρυναν να διαφωνούμε και να διατηρούμε φιλίες με τους άλλους, όλη την οικογενειακή καλή διάθεση, έτσι δεν νομίζω ότι είχε κάποια επίδραση. Απλώς διαφέρουμε σε αυτά τα πράγματα.»

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου για την Άμυνα Υγείας Παίδων, ο Κέννεντυ είπε ότι οι συγγενείς του «με δυσφήμισαν» και ότι το Politico, που δημοσίευσε την επιστολή, αρνήθηκε να δημοσιεύσει «την πολύ καλά τεκμηριωμένη απάντησή μου.» Η New York Times επίσης αρνήθηκε να δημοσιεύσει μια απάντηση μετά από άλλο ένα επικριτικό [προς αυτόν] άρθρο, που είχε γράψει τον προηγούμενο μήνα.

«Καμία από αυτές τις μακροσκελείς επικρίσεις από οικογενειακά μέλη μου δεν αναφέρει ούτε ένα παράδειγμα ενός λάθους που έκανα. Το παράπονό τους είναι ότι αμφισβητώ τις επίσημες ανακοινώσεις περί ασφαλείας εμβολίων», είπε.

«Είναι κακός οιωνός για την δημοκρατία όταν πολίτες δεν μπορούν πλέον να διεξάγουν πολιτισμένους, ενημερωμένους διαλόγους για κρίσιμα μέτρα πυ επιδρούν στην ζωτικότητα της οικονομίας μας, της δημόσιας υγείας, των προσωπικών ελευθεριών και των συνταγματικών δικαιωμάτων. Η λογοκρισία είναι βία και αυτή η συστηματική φίμωση του διαλόγου που οι υπέρμαχοι δικαιολογούν ως μέτρο περιορισμού επικίνδυνης πόλωσης, στην πραγματικότητα τροφοδοτεί αυτές τις διαφορές.»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε