Τρίτη, 03 Οκτ, 2023
Ο μερικώς ερημωμένος κεντρικός εμπορικός δρόμος στο Ρίτσμοντ επί Τέιμς κατά το εθνικό κλείσιμο της Αγγλίας για τον ιό του ΚΚΚ, Ρίτσμοντ, Λονδίνο, 19 Ιανουαρίου 2021. (Chris Jackson/Getty Images)

Το ποσοστό μόλυνσης από τον ιό του ΚΚΚ στην Αγγλία συνεχίζει να μειώνεται καθώς ο R πέφτει κάτω από 1

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Ο αριθμός αναπαραγωγής (R) του ιού του ΚΚΚ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει πέσει κάτω από 1,0 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, και το ποσοστό μολύνσεων στην Αγγλία συνεχίζει να πέφτει, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά.

Η Έκτακτη Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα (SAGE) εξέτασε την Παρασκευή τον αριθμό R της Βρετανίας και βρήκε ότι είναι μεταξύ 0,7 και 0,9, στο ίδιο επίπεδο με τον Ιούνιο και Ιούλιο.

Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο για 10 ανθρώπους μολυσμένους με τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος) θα εμφανιστούν 7 έως 9 νέες μολύνσεις.

Η τελευταία φορά που ο R ήταν κάτω από 1 ήταν στις 31 Ιουλίου 2020, όταν βρέθηκε μεταξύ 0,8 και 0,9.

Η επανεξέταση του αριθμού «αντιστοιχεί σε έναν μειούμενο αριθμό φορέων, όσο το R μένει κάτω από 1», είπε ο καθηγητής του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κέβιν ΜακΚόνγουεϋ.

Η SAGE είπε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν μεταξύ -5 τοις εκατό και -2 τοις εκατό, το ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ένας ρυθμός ανάπτυξης -2 [τοις εκατό] σημαίνει ότι ο αριθμός νέων μολύνσεων αύριο θα είναι 2 [τοις εκατό] μικρότερος από τον σημερινό αριθμό. Αν η μείωση συνεχιζόταν σε αυτόν τον ρυθμό για κάποιον χρόνο, ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων θα γινόταν ο μισός σε περίπου 5 εβδομάδες», είπε ο ΜακΚόνγουεϋ.

«Αν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι -5 [τοις εκατό], και αυτό συνεχιζόταν, ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων θα γινόταν ο μισός σε περίπου 2 εβδομάδες.»

Ημερήσιοι νέοι φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο ανά δείγμα ημερομηνίας από 30 Ιανουαρίου 2020 έως 10 Φεβρουαρίου 2021. (The Epoch Times)

 

Την Παρασκευή, το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 15.144 νέους φορείς του ιού του ΚΚΚ, και 758 νέους θανάτους εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ.

Νέοι θάνατοι ανά ημέρα εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ στην Βρετανία, ανά ημερομηνία θανάτου από τις 29 Φεβρουαρίου 2020 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2021. (The Epoch Times)

 

Σε μια ανεξάρτητη εβδομαδιαία αναφορά που δημοσίευσε την Παρασκευή, η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ΥΕΣ) είπε ότι ο ρυθμός μόλυνσης συνέχισε να μειώνεται ανά την Βρετανία, με 1 στους 80 (1,28 τοις εκατό) του πληθυσμού να εκτιμάται ότι έχει τον ιό του ΚΚΚ στην Αγγλία την εβδομάδα που τελείωνε στις 6 Φεβρουαρίου.

Την ίδια εβδομάδα, 1 στους 80 του πληθυσμού στην Ουαλία, 1 στους 75 στην Βόρεια Ιρλανδία, και 1 στους 150 στην Σκωτία εκτιμάται ότι είχαν τον ιό του ΚΚΚ.

Ο ρυθμός εισαγωγών σε νοσοκομείο λόγω του ιού του ΚΚΚ στην Αγγλία μειώθηκε σε 19 ανά 100.000 ανθρώπους την εβδομάδα που τελείωνε στις 7 Φεβρουαρίου, σχεδόν ο μισός ρυθμός από αυτόν στα μέσα Ιανουαρίου, είπε η ΥΕΣ σε μια άλλη έκθεση.

Ο ΜακΚόνγουεϋ είπε ότι τα νέα είναι ενθαρρυντικά αλλά ο αριθμός είναι ακόμα πολύ υψηλός αυτήν την στιγμή.

«Στην Αγγλία, για παράδειγμα, ο ρυθμός την τελευταία εβδομάδα είναι παρόμοιος με αυτόν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν η κυβέρνηση μόλις είχει βρει απαραίτητο να επιβάλλει κλείσιμο», είπε.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε