Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Μια γυναίκα με ένα κινητό τηλέφωνο smartphone περνά μπροστά από μια διαφήμιση του YouTube στο Βερολίνο, 29 Σεπτ. 2019. (Sean Gallup/Getty Images)

Το YouTube απαγορεύει όλο το «επιβλαβές περιεχόμενο κατά των εμβολίων» από την πλατφόρμα του

Το YouTube που ανήκει στην Google δήλωσε στις 29 Σεπτεμβρίου ότι θα απαγορεύσει όλο το « επιβλαβές περιεχόμενο κατά των εμβολίων» από την πλατφόρμα του, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά στη μείωση της μετάδοσης ασθενειών, προκαλώντας ανησυχίες ότι η εταιρεία θα κλιμακώσει τη λογοκρισία των διαφωνούντων απόψεων.

«Έχουμε δει σταθερά ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού να διαχέονται σε παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια γενικά και τώρα βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επεκτείνουμε το έργο που ξεκινήσαμε με τον COVID-19 σε άλλα εμβόλια», έγραψε το YouTube σε μια ανάρτησή του.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δήλωσε ότι έχει αφαιρέσει 130.000 βίντεο για παραβίαση των πολιτικών της που ισχυρίζεται ότι δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια διάφορων «ειδικών» για να αντιμετωπίσουν την υποτιθέμενη «COVID-19 και ιατρική παραπληροφόρηση».

Πλέον θα αφαιρεί περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι «τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι επικίνδυνα και προκαλούν χρόνιες συνέπειες στην υγεία, που δηλώνει ότι τα εμβόλια δεν μειώνουν τη μετάδοση των ασθενειών ή που περιέχουν παραπληροφόρηση σχετικά με τις ουσίες που περιέχονται στα εμβόλια», ανέφερε το YouTube στο ιστολόγιό του, λέγοντας ότι η πολιτική του θα ισχύει πλέον για περιεχόμενο που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα όλων των εμβολίων,  όχι μόνο για την COVID-19.

«Αυτές οι αλλαγές πολιτικής θα τεθούν σε ισχύ σήμερα, και όπως και με οποιαδήποτε σημαντική ενημέρωση, θα χρειαστεί χρόνος για τα συστήματά μας να επιταχύνουν πλήρως την επιβολή», έγραψε η εταιρεία. «Θα επιτρέπονται επίσης προσωπικές μαρτυρίες σχετικά με εμβόλια, εφόσον το βίντεο σέβεται τον κανονισμό της πλατφόρμας».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι λογαριασμοί που διαχειρίζονται ο Τζόζεφ Μερκόλα και ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, οι οποίοι έχουν συχνά εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα εμβόλια κατά τη διάρκεια των ετών, απαγορεύτηκαν από την πλατφόρμα.

Τα γερμανόφωνα κανάλια του ρωσικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού RT διαγράφηκαν επίσης από το YouTube, ανακοίνωσε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Το YouTube δήλωσε στο Reuters ότι τα κανάλια παραβίασαν τις πολιτικές του COVID-19, ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι απείλησαν να μπλοκάρουν το YouTube.

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η απαγόρευση του YouTube στο κανάλι του RT ενδέχεται να παραβίασε τη ρωσική νομοθεσία.

«Στην πραγματικότητα, την έχει παραβιάσει πολύ θρασύτατα», δήλωσε σε δημοσιογράφους στις 29 Σεπτεμβρίου. «Εξαιτίας αυτού, αποτελεί περίπτωση λογοκρισίας και παρεμπόδισης της διάδοσης πληροφοριών από τα ΜΜΕ, και ούτω καθεξής».

Το Facebook, το YouTube και το Twitter επικρίθηκαν πριν από μήνες για τον αποκλεισμό άρθρων σχετικά με το αν o COVID-19, η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του KKK, μπορεί να προήλθε από ένα εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας.

Το Facebook επιβεβαίωσε τον Μάιο ότι τερμάτισε την απαγόρευσή του για περιεχόμενο που υποδηλώνει ότι η COVID-19 προέκυψε από το εργαστήριο, καθώς ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι διέταξε την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις θεωρίες για την προέλευση του ιού.

Οι αξιωματούχοι του YouTube δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε