Κυριακή, 05 Φεβ, 2023
(Jack Guez/AFP via Getty Images)

Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ: Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer πέφτει στο 64%

Η προστασία του εμβολίου Pfizer / BioNTech mRNA για την πρόληψη λοιμώξεων από την COVID-19 έχει μειωθεί στο 64%, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης αργά τη Δευτέρα.

Η μείωση της αποτελεσματικότητας παρατηρήθηκε εν μέσω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) στη χώρα.

Το διαδικτυακό ισραηλινό πρακτορείο Ynet ανέφερε ότι το ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου Pfizer ήταν 94,5 τοις εκατό μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου, αλλά μειώθηκε στο 64 τοις εκατό από τις 6 Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υγείας.

Κάθε άτομο που ήρθε σε επαφή με κάποιον που ήταν θετικός στον ιό συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να κάνουν τεστ, ανέφερε το υπουργείο.

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με την Pfizer για σχόλια.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας εκπρόσωπος της Pfizer αρνήθηκε να σχολιάσει τα δεδομένα από το Ισραήλ, αλλά ανέφερε άλλες έρευνες που δείχνουν ότι τα αντισώματα που προκαλούνται από το εμβόλιο ήταν ακόμη σε θέση να καταπολεμούν όλες τις δοκιμασμένες μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένης της Δέλτα, αν και με μειωμένη ισχύ.

Περίπου το 60 τοις εκατό του πληθυσμού του Ισραήλ, περίπου 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι, έλαβαν τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer. Οι αναφορές νέων κρουσμάτων μειώθηκαν από πάνω από 10.000 την ημέρα τον Ιανουάριο σε μονοψήφια νούμερα τον περασμένο μήνα.

Στη συνέχεια, το Ισραήλ χαλάρωσε σχεδόν όλους τους περιορισμούς κοινωνικής απόστασης καθώς και την εντολή για την χρήση μάσκας, αν και το τελευταίο διάστημα την επανέφερε εν μέρει.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν σταδιακά από τότε, φτάνοντας τις 344 περιπτώσεις στις 4 Ιουλίου. Ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων αυξήθηκε σε 35 στις 4 Ιουλίου από 21 που ήταν στις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου.

Στα τέλη Ιουνίου, ένας αξιωματούχος επικεφαλής μιας ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής της ισραηλινής κυβέρνησης είπε ότι εν μέσω της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα, περίπου οι μισοί από τους ενήλικες που μολύνθηκαν είχαν εμβολιαστεί πλήρως με το εμβόλιο της Pfizer.

Ο ερευνητής, Ran Balicer, δήλωσε ότι περίπου το 90 τοις εκατό των νέων μολύνσεων προκλήθηκαν από την μετάλλαξη Δέλτα.

Αξιωματούχοι από πολλές χώρες ανέφεραν ότι η μετάλλαξη Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία στα τέλη του περασμένου έτους, είναι πολύ πιο μεταδοτική σε σύγκριση με προηγούμενα στελέχη. Η μετάλλαξη εξαπλώθηκε ραγδαία σε όλη την Ινδία νωρίτερα αυτό το έτος πριν εξαπλωθεί σε δεκάδες άλλες χώρες.

Οι ερευνητές έχουν πει ότι είναι πολύ νωρίς για να πουν αν η μετάλλαξη Δέλτα είναι περισσότερο ή λιγότερο θανατηφόρα σε σχέση άλλες παραλλαγές του ιού.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε