Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας κυματίζουν μπροστά στην Καγκελαρία στο Βερολίνο (Hannibal Hanschke / Reuters)

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών καλεί τις τράπεζες να ετοιμαστούν για το τελικό Brexit

ΛΟΝΔΙΝΟ — Οι τράπεζες που χρησιμοποιούν τη Βρετανία ως πύλη προς την Ευρώπη πρέπει να εκτελέσουν πλήρως τα σχέδιά τους για την εξυπηρέτηση των πελατών του μπλοκ πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στα τέλη του 2020, δήλωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ τον Ιανουάριο και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες εξακολουθούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο ευρωπαϊκό μπλοκ υπό μεταβατικές ρυθμίσεις που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου.

Πολλές μεγάλες τράπεζες έχουν ήδη ανοίξει κόμβους στο μπλοκ για να συνεχίσουν να εξυπηρετούν πελάτες εκεί. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών είπε ότι αυτές οι τράπεζες πρέπει τώρα να οριστικοποιήσουν την «πλήρη εκτέλεση» των σχεδίων Brexit, όπως συμφωνήθηκε στις νέες άδειές τους.

«Συγκεκριμένα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η σχετική ικανότητα διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κινδύνου, εκτελούνται εκπρόθεσμα», δήλωσε η EΑΤ.

Αυτό πρέπει να είναι «ανάλογο με το μέγεθος, το εύρος και την πολυπλοκότητα των δραστηριοτήτων τους», ανέφερε.

Οι νέοι κόμβοι της ΕΕ αναμένεται να αυξήσουν το αποτύπωμά τους στο μπλοκ ανάλογα με το ποσό των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται εκεί.

Από τον Huw Jones

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα. Στηριζόμαστε αποκλειστικά στους αναγνώστες μας για να συνεχίζουμε να λειτουργούμε την ελληνική Epoch Times.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε