Παρασκευή, 26 Απρ, 2024

Μεγάλες ποσότητες ιατρικών ειδών που εξάγονται από την Κίνα αποδεικνύονται ελαττωματικές

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Epoch Times.

Κάνετε κλικ εδώ για αποκλειστικά βίντεο στο κανάλι Youtube της Epoch Times.

Ο ιός του Κ.Κ.Κ. (κορωνοϊός) έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως. Ο στόχος του κινεζικού καθεστώτος είναι να αντιστρέψουν την αρνητική τους εικόνα εξάγοντας ιατρικά εφόδια στην Ισπανία και σε άλλες χώρες που υποφέρουν από την πανδημία. Ωστόσο, αυτά τα ιατρικά είδη που πουλήθηκαν είναι ελαττωματικά. Αυτές οι χώρες έχουν τώρα ζητήσει να επιστρέψουν αυτά τα προϊόντα χαμηλής ποιότητας.

Τα θερμόμετρα στο παραπάνω βίντεο είναι κούφια στο εσωτερικό, με εξαρτήματα να λείπουν, αλλά εξακολουθούν να εμφανίζουν μια «κανονική» θερμοκρασία σώματος. Οι χρήστες του διαδικτύου το βρίσκουν απίστευτο αυτό και δεν μπορούν να φανταστούν τις περαιτέρω απώλειες που μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο παγκοσμίως.

Ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου έφερε στο φως το ακόλουθο: «ο Τζάνγκ Σουαντόνγκ, ιδιοκτήτης της εταιρείας Haofeng Electronic Technology Co., Ltd. στην Γκουανγκντόν, πρότεινε στους κατασκευαστές να παράγουν ψεύτικα θερμόμετρα, για να τα πουλήσουν στις ΗΠΑ.
Σε μια ομάδα του WeChat, το Aibang Thermometer Industrial Resource Exchange Γκρούπ 3, είπε: «Κάνετε τη θερμοκρασία του σώματός τους να φαίνεται 36,5 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και αν έχουν πυρετό 39 βαθμών Κελσίου, ώστε οι περισσότεροι από αυτούς να μολυνθούν και ας δούμε πώς οι Αμερικανοί θα εξαπλώσουν την ασθένεια». Όταν αυτή η συνομιλία ανακαλύφτηκε στο διαδίκτυο, ο ίδιος ο Τζανγκ ισχυρίστηκε ότι απλά μιλούσε πατριωτικά.

Καθώς η πανδημία του ιού του Κ.Κ.Κ. συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως, όλο και περισσότερα ιατρικά είδη που εξάγονται από την Κίνα έχουν βρεθεί ελαττωματικά. Στις 24 Μαρτίου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τσεχικής Δημοκρατίας Ack-Tuaal-Ñi ανέφερε ότι για τα κιτ (ιατρικού εξοπλισμού) που εστάλησαν από την Κίνα, το 80% ήταν ελαττωματικά.

Στις 26 Μαρτίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Ισπανίας Σαλβαντόρ Ίλλα, από τις 9.000 συσκευές διάγνωσης του ιού, που αποστάλθηκαν στην Ισπανία από την Κίνα, το 70% ήταν ελαττωματικές και επιστράφηκαν.

Στις 27 Μαρτίου, ο Τούρκος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, Άτες Κάρα, δήλωσε ότι για την παρτίδα των κιτ διάγνωσης από την Κίνα, μόνο το 30 έως 35% των συσκευών έδιναν ακριβή αποτελέσματα.

Η ανώτερη αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας των Φιλιππίνων, Μαρία Ροζάριο, δήλωσε ότι: «Μεταξύ των πρώτων κιτ διάγνωσης που μας δόθηκαν δωρεάν από την Κίνα, μόνο το 40% λειτουργούσε, δεν τα χρησιμοποιήσαμε, επειδή το ποσοστό ακρίβειας ήταν χαμηλό».

Στις 28 Μαρτίου, η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι είχε αποσύρει περίπου 600.000 μάσκες από τις 1,3 εκατομμύρια που αγοράστηκαν από έναν Κινέζο κατασκευαστή μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζόσεφ Μπορέλ δήλωσε: «Πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν ότι υπάρχει μια γεωπολιτική συνιστώσα, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα επιρροής μέσω της “πολιτικής της γενναιοδωρίας”. Οπλισμένοι με την αλήθεια της κατάστασης, πρέπει να υπερασπιστούμε την Ευρώπη ενάντια στους επικριτές της».

Σχολιάστε