Για 10 μερίδες
Χρόνος εκτέλεσης: 20′
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10′
Συστατικά
• 1 αβγό
• 80 γρ. ζάχαρη καρύδας
• 250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
• 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
• Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα το αυγό με τη ζάχαρη καρύδας για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το αυγό και να ασπρίσει το μείγμα.
• Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
• Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μια ξύλινη κουτάλα το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
• Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
• Πλάθουμε σε στρογγυλά μπισκότα των 40 γρ. και πιέζουμε με την παλάμη μας ελαφρά το κέντρο τους ώστε να γίνουν πιο πλατιά.
• Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας κενό μεταξύ τους, γιατί όσο ψήνονται θα ανοίγουν.
• Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
• Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να σφίξουν εντελώς, πάνω σε μια σχάρα, για περίπου 30 λεπτά. Όταν αφαιρέσουμε τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν και θα γίνονται πιο τραγανά.
• Σερβίρουμε.
Tip
Αποθηκεύουμε σε βάζα ή σε μπολ κλείνοντας τα αεροστεγώς με μεμβράνη.
Διατηρούμε για 5 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: akispetretzikis.com