Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα και χειρονομούν σε πορεία κατά του νέου νόμου «εθνικής ασφάλειας» στο Χονγκ Κονγκ, 1 Ιουλίου 2020, στην 23η επέτειο της παράδοσης της πόλης στην Κίνα από την Βρετανία. (Anthony Wallace/AFP via Getty Images)

Η Epoch Times του Χονγκ Κονγκ καταδικάζει την σύλληψη προσωπικού διανομής κατά την διάρκεια διαδηλώσεων

Η έκδοση της Epoch Times στο Χονγκ Κονγκ καταδίκασε την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ για την πραγματοποίηση αδιάκριτων συλλήψεων στον τόπο διαμαρτυριών, κατά την αρχή της εφαρμογής του νέου νόμου «εθνικής ασφάλειας» που δημιούργησε το καθεστώς του Πεκίνου.

Την 1η Ιουλίου, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, αψηφώντας την απαγόρευση της αστυνομίας, για να αντιταχθούν στον νέο νόμο, τέσσερις εργαζόμενοι διανομής της Epoch Times ήταν μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων που περιβλήθηκαν από την αστυνομία και συνελήφθησαν.

Το τοπικό γραφείο της Epoch Times ζήτησε την χωρίς όρους απελευθέρωσή τους, και οι τέσσερις — Τσεν Σιαοτζουάν, Τζανγκ Γιαν, Τσιου Σιουτζού και Γουάνγκ Τζινσιάνγκ — έκτοτε αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση μετά την καταβολή HK$ 500 (περίπου US$ 64).

Διένειμαν υλικό προώθησης της Epoch Times κοντά στο Victoria Park στην περιοχή Causeway Bay την 1η Ιουλίου, καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για μια πορεία διαμαρτυρίας, όταν συνελήφθησαν μεταξύ 2:30 μ.μ. και 4:30 μ.μ.

Κρατήθηκαν την νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα του North Point προτού αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση στις 2 Ιουλίου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Τα τηλέφωνά τους έχουν κατασχεθεί.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σώματος και έψαξε επίσης τις τσάντες τους. Οι τέσσερις εργαζόμενοι κλήθηκαν επίσης να αφαιρέσουν τα ρούχα τους και να βάλουν ρούχα που δόθηκαν από την αστυνομία. Η αστυνομία κράτησε τα ρούχα ως στοιχεία της έρευνας.

Ενώ οι αστυνομικοί τους επέστρεψαν τις εφημερίδες που είχαν μαζί τους, κράτησαν αφίσες και άλλο διαφημιστικό υλικό, λέγοντας ότι αυτά θα τα κρατούσαν επίσης ως στοιχεία. Δύο από τους εργαζόμενους, Τσεν και Τζιν, είχαν τραβήξει φωτογραφίες με τις αφίσες τοποθετημένες δίπλα τους. Και οι τέσσερις πρόκειται να αναφέρουν στο αστυνομικό τμήμα στις 4 Αυγούστου.

Ο νόμος «εθνικής ασφάλειας» τέθηκε σε ισχύ στα τέλη της 30ης Ιουνίου μετά από τυπική προαπαφασισμένη ψηφοφορία από το νομοθετικό σώμα της Κίνας, το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο. Ο νόμος ονομάζει έγκλημα οποιαδήποτε πράξη ανατροπής, απόσχισης, τρομοκρατίας ή συμπαιγνίας με ξένες δυνάμεις, με μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η αστυνομία πραγματοποίησε μαζικές συλλήψεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας την 1η Ιουλίου. Περίπου 370 άτομα συνελήφθησαν στον τόπο των διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων 10 για υποψία παραβίασης του νόμου εθνικής ασφάλειας.

Αυτό το άρθρο έχει ενημερωθεί με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Ακολουθήστε την Eva στο Twitter: @EvaSailEast

 

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε