Τετάρτη, 24 Απρ, 2024
Η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότα, Κρίστι Νομ, δίνει μια ετήσια ομιλία στο Πιέρ, Ν.Ντ., στις 8 Ιανουαρίου 2019. (AP Photo/James Nord, File)

Οι λιγότερο περιοριστικές πολιτείες έχουν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από τον ιό του ΚΚΚ. Οι πιο κλειστές πολιτείες έχουν τα υψηλότερα

Γράφει ο Mark Tapscott.

Οι πολιτείες με τους λιγότερους περιορισμούς στις κινήσεις και τις επιχειρήσεις των πολιτών τους λόγω του ιού του ΚΚΚ έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας κατά μέσο όρο από την πανδημία που προκάλεσε το εθνικό κλείσιμο στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Αντίθετα, οι πιο περιοριστικές πολιτείες δείχνουν κατά μέσο όρο υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από την ασθένεια γνωστή ως COVID-19, η οποία προήλθε στα τέλη του 2019 από την Κίνα.

Η Νότια Ντακότα παραμένει η λιγότερο περιοριστική από τις 50 πολιτείες, χάρη στην κυβερνήτρια Κρίστι Νομ, Ρεπουμπλικανή, η οποία από την αρχή της κρίσης αντιστάθηκε σε εθνικές εκκλήσεις για κλείσιμο επιχειρήσεων και παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι πολιτείες άρχισαν να καταργούν τους περιορισμούς τον Μάιο, αλλά με πολύ διαφορετικούς ρυθμούς.

Το Ουισκόνσιν και η Γιούτα είναι οι δεύτερες και τρίτες λιγότερο περιοριστικές πολιτείες, ακολουθούμενες από τη Νότια Καρολίνα και τη Βόρεια Ντακότα στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα, στην έρευνα που διενήργησε η WalletHub, μια ιστοσελίδα οικονομικών που πραγματοποιεί τακτικά αναλύσεις βάσει δεδομένων, για τρέχοντα ζητήματα.

Η έρευνα υπολόγισε τη σχετική θέση κάθε πολιτείας σε 16 ξεχωριστά σταθμισμένα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν την αυστηρότητα των απαιτήσεων μάσκας, τους περιορισμούς ταξιδιού, τους περιορισμούς μεγάλων συγκεντρώσεων, το άνοιγμα εστιατορίων και μπαρ και τον έλεγχο θερμοκρασίας στον χώρο εργασίας.

Η Νότια Ντακότα έχει το 15ο χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, ενώ το Ουισκόνσιν είναι 24ο, η Γιούτα είναι 12η, η Νότια Καρολίνα είναι 23η και η Βόρεια Ντακότα 14η, με μέσο όρο 17,6.

Οι επόμενες πέντε λιγότερο περιοριστικές πολιτείες περιλαμβάνουν το Μισούρι, την Αϊόβα, το Αϊντάχο, την Οκλαχόμα και το Ουαϊόμινγκ, με αυτήν τη σειρά.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, το Νέο Μεξικό είναι το πιο περιοριστικό, ακολουθούμενο από το Βερμόντ, την Καλιφόρνια, τη Χαβάη και τη Νέα Υόρκη. Το Νέο Μεξικό κατατάσσεται στην 51η θέση στη μέτρηση [ελαφρότητας] περιορισμών και έχει το ένατο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Η Περιφέρεια της Κολούμπια περιλαμβάνεται ως πολιτεία.

Το Βερμόντ και η Καλιφόρνια είναι 50ο και 49η, αντίστοιχα, για περιορισμούς, αλλά η τελευταία έχει το 21ο υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, ενώ το Βερμόντ κατατάσσεται μεταξύ των πολιτειών με το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, έκτο.

Η Χαβάη έχει το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στο έθνος. Η Νέα Υόρκη είναι 25η στην κατάταξη θνησιμότητας. Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας για τις πέντε πιο περιοριστικές πολιτείες είναι 20,4.

Οι επόμενες πέντε πιο περιοριστικές πολιτείες περιλαμβάνουν το Μέριλαντ, το Νιού Χάμσαϊρ, τη Βιρτζίνια, το Νιου Τζέρσεϋ και το Κολοράντο.

Η διαφορά ποσοστών θνησιμότητας μεταξύ των δύο ομάδων πολιτειών αυξάνεται όταν προστίθενται οι επόμενες πέντε πολιτείες, αντίστοιχα: 16,6 για τις 10 λιγότερο περιοριστικές πολιτείες, σε σύγκριση με 27,5 για τις 10 πιο περιοριστικές πολιτείες. Ωστόσο, η Χαβάη και το Βερμόντ κατατάσσονται μεταξύ των πολιτειών με τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

Το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας κατά μέσο όρο για τις λιγότερο περιοριστικές πολιτείες φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις υποθέσεις ότι ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν ενθαρρύνει τις πολιτείες τους να χαλαρώσουν τους περιορισμούς πολύ γρήγορα.

«Οι ημερήσιοι θάνατοι από την ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μειωθεί δραματικά από τον Απρίλιο και αυτή η πτωτική τάση συνεχίστηκε μέχρι τον Ιούνιο», σύμφωνα με υπολογισμούς του Τζέικομπ Σάλλαμ του Reason.

«Ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση καθυστέρηση μεταξύ εργαστηριακής επιβεβαίωσης και θανάτου — περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) — η χαλάρωση των περιορισμών στην κυκλοφορία και την οικονομική δραστηριότητα που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου μέχρι στιγμής δεν οδήγησε στην αύξηση των θανάτων από την COVID-19 που είχαν προβλέψει πολλοί υποστηρικτές του κλεισίματος».

Ο Σάλλαμ επισήμανε επίσης ότι πολιτείες όπως το Τέξας που χαλάρωσαν τους περιορισμούς νωρίτερα από άλλες πολιτείες έχουν πρόσφατα βιώσει αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων του ιού του ΚΚΚ και εισαγωγών σε νοσοκομείο.

«Αυτές οι αυξήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να εξηγηθούν πλήρως με τις εκτεταμένες εξετάσεις για τον ιό, μπορεί να σχετίζονται με συγκεντρώσεις της Ημέρας Μνήμης και τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας που προκλήθηκε από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ», ανέφερε ο Σάλλαμ.

«Η αύξηση των περιπτώσεων που έχουν δει πολιτείες όπως το Τέξας μπορεί να αναμένεται να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους τις επόμενες δύο εβδομάδες από ό,τι διαφορετικά θα είχε συμβεί».

«Αλλά αν οι επιδημιολόγοι έχουν δίκιο να πιστεύουν ότι τα συμβάντα υπερδιάδοσης κατά και μετά την Ημέρα Μνήμης εξηγούν τις πρόσφατες αυξήσεις των κρουσμάτων — που έχει νόημα δεδομένης της χρονικής στιγμής — η επακόλουθη αύξηση των καθημερινών θανάτων θα πρέπει να είναι προσωρινή».

Το Γραφείο Οικονομικής Ανάλυσης των ΗΠΑ (BEA) δήλωσε στις 23 Ιουνίου ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στις πολιτείες επιβραδύνθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε 2,3%, σε σύγκριση με 3,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Ο ρυθμός ανάπτυξης για το δεύτερο τρίμηνο προβλέπεται να μειωθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα του κλεισίματος από τον ιό του ΚΚΚ, ενώ τα δεδομένα για το τρίτο τρίμηνο πρέπει να παρέχουν ένα μέτρο για την συσχέτιση, εάν υπάρχει, μεταξύ του περιορισμού κάθε πολιτείας και του ρυθμού της οικονομικής της ανάπτυξης.

Επικοινωνήστε με τον Mark Tapscott στο Mark.Tapscott@epochtimes.nyc

Αμερόληπτα και ανεξάρτητα νέα

Η Epoch Times είναι αμερόληπτη και βασίζεται σε αξίες. Πιστεύουμε ότι η αληθινή δημοσιογραφία στηρίζεται σε ηθικές αρχές. Επικεντρωνόμαστε σε σημαντικά ζητήματα και σε πολιτικές και τον αντίκτυπό τους, όχι σε κομματική μεροληψία. Δεν ακολουθούμε την ανήθικη τάση της δημοσιογραφίας που υπηρετεί μια ατζέντα, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα για να γράφουμε με ειλικρίνεια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε