Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Ένας άντρας φωτογραφίζεται μπροστά από φλεγόμενο κατάστημα AutoZone, ενώ διαδηλωτές είναι συγκεωντρωμένοι για τον Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη στις 27 Μαΐου 2020. (Carlos Gonzalez/Star Tribune via AP)

Ο Κυβερνήτης της Μινεσότα ζητά από τον Τραμπ να κηρύξει Κατάσταση Καταστροφής μετά από ζημίες διαδηλώσεων $500 εκατομμυρίων

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτζ στις 2 Ιουλίου ζήτησε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει κατάσταση καταστροφής λόγω της «εκτεταμένης καταστροφής από φωτιά σε δημόσιες υποδομές που προκλήθηκε από αστικές αναταραχές» μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο κυβερνήτης ζήτησε επίσης οικονομική υποστήριξη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) για να βοηθήσει την πολιτεία να ανοικοδομηθεί μετά τις εκτεταμένες ζημιές.

Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί δημόσιας ασφάλειας συνέβαλαν στην προσπάθεια αποκατάστασης ειρήνης και ασφάλειας εν μέσω των διαμαρτυριών, οι οποίες ξέσπασαν μετά τον θάνατο του Φλόιντ — ενός άοπλου αφροαμερικάνου που πέθανε υπό αστυνομική κράτηση στις 25 Μαΐου.

Οι συχνά βίαιες και χαοτικές διαμαρτυρίες είχαν ως αποτέλεσμα επιχειρήσεις και οχήματα να χαθούν στις φλόγες, συμπεριλαμβανομένου του Κτιρίου Τρίτου Διαμερίσματος του αστυνομικού τμήματος, το οποίο πυρπολήθηκε και εγκαταλείφθηκε. Η Εθνική Φρουρά της Μινεσότα κινητοποιήθηκε επίσης για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια προσπάθεια περιορισμού των διαδηλώσεων, πολλές από τις οποίες πυροδότησαν λεηλασίες.

Οι φλόγες από μια κοντινή φωτιά φωτίζουν διαδηλωτές που στέκονται σε οδόφραγμα μπροστά από το Τρίτο Αστυνομικό Τμήμα στη Μινεάπολη, Μινεσότα, στις 28 Μαΐου 2020. (Kerem Yucel/AFP μέσω Getty Images)

 

Η Εθνική Φρουρά συγκεντρώνεται κοντά στο σταθμό μετρό Lake Street/Midtown καθώς τα κτίρια συνεχίζουν να καίγονται μετά από μια νύχτα διαμαρτυριών και βίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη της Μιν., 29 Μαΐου 2020. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

 

Στη δήλωσή του την Πέμπτη, ο κυβερνήτης Γουόλτζ δήλωσε ότι περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια ζημιών σχετίζονται άμεσα με τους εμπρησμούς, όπως κατέληξε μια προκαταρκτική εκτίμηση ζημιών, ενώ σχεδόν 1.500 επιχειρήσεις στις Τουίν Σίτις υπέστησαν ζημιές από βανδαλισμούς, εμπρησμούς ή λεηλασίες. Ο Γουόλτζ εκτιμά ότι το κόστος των ζημιών υπερβαίνει μέχρι σήμερα τα $500 εκατομμύρια.

«Ζητάμε από τους ομοσπονδιακούς μας εταίρους να εντείνουν και να βοηθήσουν τις κοινότητές μας να ανακάμψουν», δήλωσε ο κυβερνήτης Γουόλτζ. «Πρέπει να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι της Μινεσότα που ήταν θύματα αυτής της καταστροφής έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες υποδομές που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να πάνε στο μανάβικο, να πάρουν τα φάρμακά τους και να ζήσουν τη ζωή τους».

«Μαζί, θα τα ξαναχτίσουμε».

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτζ μιλά στον Τύπο στο St. Paul της Μινεσότα στις 3 Ιουνίου 2020. (Scott Olson/Getty Images)

 

Τα κτίρια συνεχίζουν να καίγονται μετά από μια νύχτα διαμαρτυριών και βίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη, Μιν., 29 Μαΐου 2020. (Charlotte Cuthbertson/ The Epoch Times)

 

Ένα καμένο κτίριο μετά από μια νύχτα διαμαρτυριών και βίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη, Μιν., 29 Μαΐου 2020. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

 

Ένας αστυνομικός στέκεται μέσα σε καπνό και συντρίμμια καθώς κτίρια συνεχίζουν να καίγονται μετά από μια νύχτα διαμαρτυριών και βίας, στη Μινεάπολη, Μιν., 29 Μαΐου 2020. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

 

Η ομοσπονδιακή βοήθεια θα αποζημιώσει τις τοπικές κυβερνήσεις για την απομάκρυνση συντριμμιών, τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και για ζημιές σε δημόσια κτίρια και εξοπλισμό, εξήγησε ο κυβερνήτης Γουόλτζ.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής της Μινεσότα, Πέγκυ Φλάναγκαν, πρόσθεσε: «Έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε τις κοινότητές μας να ανοικοδομηθούν, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Ενώ οι κρατικοί, φυλετικοί και τοπικοί προϋπολογισμοί έχουν περιοριστεί από την COVID-19, χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τις κρίσιμες υποδομές στις κοινότητές μας».

Ο Φλόιντ, 46 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία έξω από ένα παντοπωλείο της νότιας Μινεάπολης την Ημέρα Μνήμης για φερόμενη απάτη.

Ο Τζορτζ Φλόιντ σε μια φωτογραφία, αριστερά, και ο Ντέρεκ Τσάβιν, ο οποίος συνελήφθη στις 29 Μαΐου, την ημέρα θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ, σε φωτογραφία της αστυνομίας. (Christopher Harris μέσω AP, Σερίφης της Hennepin County μέσω AP)

 

Ένα βίντεο κινητού τηλεφώνου ενός πολίτη έδειξε έναν αστυνομικό, τον 44χρονο Ντέρεκ Τσάβιν, να γονατίζει στον λαιμό του Φλόιντ για σχεδόν οκτώ λεπτά, καθώς ο Φλόιντ επανειλημμένα είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και παρακάλεσε τους αστυνομικούς να μην τον σκοτώσουν. Τελικά έχασε τις αισθήσεις του.

Και οι τέσσερις αστυνομικοί στο συμβάν έχουν απολυθεί από το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης. Ο Τσάβιν καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού και οι τρεις άλλοι πρώην αστυνομικοί καταδικάστηκαν ως βοηθοί του.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε