Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
(Dado Ruvic/File Photo/Reuters)

117 εργαζόμενοι κάνουν αγωγή σε νοσοκομείου του Τέξας λόγω της επιβολής υποχρεωτικών εμβολιασμών

Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Μεθοδισμού στο Χιούστον (Houston Methodist Hospital) άσκησαν αγωγή εναντίον του εργοδότη τους λόγο της απαίτησης λήψης εμβολίου COVID-19 ώστε να παραμείνουν στη δουλειά τους.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν θέλουν να γίνουν «ινδικά χοιρίδια», οι 117 υπάλληλοι υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι είναι παράνομο να απαιτούν οι εργοδότες τους να λάβουν το εμβόλιο.

«Το Νοσοκομείο Μεθοδισμού αναγκάζει τους υπαλλήλους του να γίνουν πειραματόζωα ως προϋπόθεση για να μην χάσουν την εργασία τους», αναφέρει η αγωγή τους (pdf). Έγραψαν ότι η εντολή εμβολιασμού COVID-19 του νοσοκομείου «απαιτεί από τον υπάλληλο να υποβληθεί σε ιατρικό πειραματισμό για ζήσει την οικογένεια του»

«Θέλουν να γίνουμε «ινδικά χοιρίδια» για τα καινούργιας τεχνολογίας εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Pfizer και της Moderna».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας εργοδότης αναγκάζει έναν εργαζόμενο να συμμετάσχει σε μια πειραματική δοκιμή εμβολίων ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της απασχόλησης», αναφέρει η αγωγή.

Οι ενάγοντες ανέφεραν σε μια επιστολή – που περιλαμβάνεται στην αγωγή – ότι ο Διευθύνον Σύμβουλος και πρόεδρος του νοσοκομείου, Μαρκ Μπουμ (Marc Boom), φέρεται να ζητά από τους υπαλλήλους να διαβάσουν την πολιτική ανθρώπινου δυναμικού που περιγράφει τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης έως τις 7 Ιουνίου, που έχουν ως συνέπεια την αναστολή και τελικά το τερματισμό της εργασίας.

Εν τω μεταξύ, στην αγωγή, συμπεριλήφθηκε ένα υποτιθέμενο απόσπασμα από τον Ντέιβιντ Μπέρναρντ, διευθύνοντα σύμβουλο μιας πτέρυγας του νοσοκομείου. Ο Μπέρναρντ φέρεται να είπε σε έναν υπάλληλο του νοσοκομείου ότι «ο 100 τοις 100 εμβολιασμός είναι πιο σημαντικός από την ατομική σου ελευθερία. … Ο καθένας από εσάς μπορεί να αντικατασταθεί. Αν δεν σας αρέσει αυτό που κάνετε μπορείτε να φύγετε και θα βάλουμε κάποιον άλλον στη θέση σας».

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείο αμφισβήτησε το απόσπασμα αυτό σε δήλωση του προς την Epoch Times στις 30 Μαΐου, λέγοντας ότι ο Μπέρναρντ «ΔΕΝ το είπε αυτό σε αυτόν τον δυσαρεστημένο υπάλληλο» και «σέβεται όλους τους υπαλλήλους του – είμαστε ένας οργανισμός που βασίζεται σε αξίες και ο σεβασμός είναι μία από τις βασικές μας αξίες». Ο εκπρόσωπος δεν σχολίασε την επιστολή του Μπουμ.

Η αγωγή ισχυρίστηκε επίσης ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι προβληματικά επειδή «είναι πολλά» που η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «δεν γνωρίζει γι’ αυτά, ακόμη και επιτρέπει την χρήση τους μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Η FDA ενέκρινε μια άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια που έγιναν από τη Moderna και την Pfizer τον Δεκέμβριο του 2020 και έδωσε την άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Johnson & Johnson στις αρχές του 2021.

Η αγωγή κατατέθηκε από τον Τζάρεντ Γούντφιλ δικηγόρο της περιοχής του Χιούστον, ο οποίος είπε στο ABC News ότι η εντολή του νοσοκομείου παραβιάζει τον Κώδικα της Νυρεμβέργης του 1947, που γράφτηκε μετά την πτώση του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία.

«Για να προωθήσουν την επιχείρησή τους και να αυξήσουν τα κέρδη εις βάρος άλλων παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, οι κατηγορούμενοι κοινοποιούν στο κοινό ότι «απαιτούν από όλους τους υπαλλήλους και τους απασχολούμενους ιατρούς να λάβουν ένα εμβόλιο COVID-19.» Ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι του νοσοκομείου αναγκάζονται να γίνουν «πειραματόζωα» ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των κατηγορουμένων», δήλωσε ο Γούντφιλ, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «σοβαρή και κατάφωρη» παραβίαση της νομοθεσίας του Τέξας και του Κώδικα της Νυρεμβέργης.

Σημείωσε επίσης ότι οι περισσότεροι ενάγοντες δεν είναι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Μπουμ εξέδωσε δήλωση μετά την κατάθεση της αγωγής, αναφέροντας ότι το 99% των περίπου 30.000 υπαλλήλων του νοσοκομείου έχουν λάβει εμβόλιο COVID-19.

«Υποστηρίζουμε με υπερηφάνεια τους υπαλλήλους μας και την αποστολή μας για την προστασία των ασθενών μας».

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι οι λίγοι εναπομείναντες υπάλληλοι που αρνούνται να εμβολιαστούν αντί να βάλουν τους ασθενείς μας σε πρώτιστη προτεραιότητα ανταποκρίνονται με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Μπουμ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου. «Είναι νόμιμο για τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να υποχρεώνουν τα εμβόλια, όπως έχουμε κάνει με το εμβόλιο γρίπης από το 2009».

Δεν έχει ακόμη κατατεθεί πλήρης νομική απάντηση από την μεριά του νοσοκομείου.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου συμπεριέλαβε επίσης έναν σύνδεσμο από την ομοσπονδιακή Επιτροπή Ευκαιρίας Απασχόλησης (EEOC) με ενημερωμένες οδηγίες που υποδηλώνουν ότι οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του οργανισμού που εκδόθηκαν στις 28 Μαΐου, οι νόμοι του EEOC «δεν εμποδίζουν έναν εργοδότη να απαιτεί από όλους τους υπαλλήλους που εισέρχονται στο χώρο εργασίας να εμβολιάζονται για την COVID-19».

«Άλλοι νόμοι, που δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία του EEOC, ενδέχεται να θέτουν πρόσθετους περιορισμούς στους εργοδότες».

Η αγωγή κατατέθηκε σε κρατικό δικαστήριο στην Κομητεία Μοντγκόμερι του Τέξας με την κατηγορία της παράνομης απόλυση καθώς και της παραβίασης της δημόσιας πολιτικής του εργασιακού δόγματος.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε