Παρασκευή, 03 Μαΐ, 2024
Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ζητούν τον τερματισμό της δίωξης της πνευματικής ομάδας στην Κίνα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 24 χρόνια από την έναρξη της δίωξης, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 20 Ιουλίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

20 Ιουλίου: Συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την έναρξη της εγκληματικής δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα

Με μία μεγάλη συγκέντρωση στην Ουάσιγκτον, ο κόσμος καλεί για τον τερματισμό της συνεχιζόμενης δίωξης της πνευματικής άσκησης από το ΚΚΚ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Περίπου 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο National Mall της Ουάσιγκτον για να ζητήσουν να σταματήσει η βάναυση δίωξη της πνευματικής ομάδας Φάλουν Γκονγκ από την κομμουνιστική Κίνα, η οποία μπαίνει πλέον στο 25ο έτος της – μια θηριωδία που είναι υπερβολικά σοβαρή για να την παραβλέψει ο κόσμος.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κοντά στο Καπιτώλιο, Αμερικανοί υπέρμαχοι των δικαιωμάτων και εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) έχει μεταφέρει τις διώξεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες ελεύθερες κοινωνίες, πολύ πέρα από τα σύνορά του.

«Είναι κάτι που πρέπει να προκαλέσει ανησυχία, αν όχι φόβο στην καρδιά κάθε Αμερικανού και κάθε ανθρώπου που ζει σε μια χώρα όπου η Κίνα προσπαθεί να εφαρμόσει την καταστολή, τη λογοκρισία, την προπαγάνδα, τον εκφοβισμό και τις βίαιες επιθέσεις», δήλωσε η Κατρίνα Λάντος Σουέτ, πρόεδρος του Ιδρύματος Λάντος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη.

Οι υπέρμαχοι [του Φάλουν Γκονγκ] αναφέρθηκαν στις πρόσφατες ομοσπονδιακές διώξεις ύποπτων Κινέζων πρακτόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι φέρονται να βοήθησαν το ΚΚΚ να φιμώσει και να παρενοχλήσει τους οπαδούς του Φάλουν Γκονγκ, ως μέρος της διακρατικής καταστολής του καθεστώτος. Αυτό περιλαμβάνει μια υπόθεση που αφορούσε ένα μυστικό κινεζικό αστυνομικό τμήμα στη Νέα Υόρκη και μια άλλη που αφορούσε μια φερόμενη προσπάθεια δωροδοκίας ενός Αμερικανού αξιωματούχου σε μια προσπάθεια να «ανατρέψει» το Φάλουν Γκονγκ.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν δεν τους αντιμετωπίσουμε, αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, θα συνεχίσουν να απλώνουν τα πλοκάμια τους απειλητικά πολύ πέρα από τα σύνορα της Κίνας», δήλωσε η κ. Σουέτ.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ζητούν τον τερματισμό της δίωξης της πνευματικής ομάδας στην Κίνα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 24 χρόνια από την έναρξη της δίωξης, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 20 Ιουλίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Η 20ή Ιουλίου 2023 σηματοδοτεί την 24η επέτειο από την έναρξη της βίαιης καταστολής του Φάλουν Γκονγκ από το κινεζικό καθεστώς.

Το Φάλουν Γκονγκ, επίσης γνωστό ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική άσκηση που έχει τις ρίζες της στον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό. Αποτελούμενη από διαλογιστικές ασκήσεις και ηθικές διδασκαλίες με επίκεντρο τις αρχές της αλήθειας, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας, η άσκηση αυτή συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό οπαδών στην Κίνα τη δεκαετία του 1990, που εκτιμάται στα 70 έως 100 εκατομμύρια ασκούμενους.

Φοβούμενο ότι αυτό αποτελούσε απειλή για τον απόλυτο έλεγχό του, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ορκίστηκε να εξαλείψει την πνευματική ομάδα με κάθε μέσο. Εκατομμύρια οπαδοί έχουν κρατηθεί σε εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, όπου υπομένουν καταναγκαστική εργασία και βασανιστήρια, προκειμένου να εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν την πίστη τους. Αμέτρητοι ασκούμενοι έχουν πεθάνει από τα βασανιστήρια ή έχουν δολοφονηθεί για τα όργανά τους.

Ο πρέσβυς Andrew Bremberg, πρόεδρος του Ιδρύματος Μνήμης Θυμάτων του Κομμουνισμού, μιλάει στη συγκέντρωση έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των διώξεων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. 20 Ιουλίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων

Ο πρέσβυς Άντριου Μπρέμπεργκ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Μνήμης Θυμάτων του Κομμουνισμού, καταδίκασε συγκεκριμένα τις δολοφονίες που διαπράττει το ΚΚΚ των φυλακισμένων ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ για τα όργανά τους.

«Η αλλόκοτη πρακτική της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων είναι από τις πιο αποτρόπαιες ενέργειες του ΚΚΚ», δήλωσε ο κος Μπρέμπεργκ στη συγκέντρωση.

Μετά από χρόνια διογκούμενων αποδείξεων για αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα, μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατέληξε, το 2019, «πέραν πάσης αμφιβολίας» στο συμπέρασμα ότι το κομμουνιστικό καθεστώς αφαιρεί όργανα από κρατούμενους συνείδησης, κυρίως οπαδούς του Φάλουν Γκονγκ, σε «σημαντική κλίμακα».

Ο κος Μπρέμπεργκ επικαλέστηκε επίσης έρευνα του περασμένου Απριλίου, την οποία συνέγραψε ένας συνεργάτης του ιδρύματός του και η οποία έδειξε «πειστικά» ότι «οι Κινέζοι χειρουργοί είχαν μετατραπεί σε εκτελεστές, ότι οι χειρουργικές τους επεμβάσεις χρησιμοποιούνταν για να εκτελούν πολιτικούς κρατούμενους με το νυστέρι, με σκοπό την εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων».

Αναγνώρισε τη Διεθνή Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς και Πνευμόνων για το «εξαιρετικά σημαντικό βήμα» που έκανε πέρυσι αποκλείοντας τα κινεζικά δεδομένα ή έγγραφα μεταμοσχεύσεων από τις εκδόσεις της, καλώντας ταυτόχρονα και άλλα ιατρικά ιδρύματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Ο κος Μπρέμπεργκ αναφέρθηκε επίσης σε νόμο του Τέξας που απαγορεύει στους ασφαλιστές να χρηματοδοτούν χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης οργάνων που συνδέονται με την Κίνα, κάτι που αποτελεί το πρώτο αμερικανικό μέτρο που λαμβάνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μετά από 24 χρόνια συνεχούς δίωξης των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, είναι σημαντικό για τους Αμερικανούς και τους ανθρώπους από τις ελεύθερες χώρες σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν και στη συνέχεια να αναλάβουν δράση, απαιτώντας από το ΚΚΚ να σταματήσει τις αποτρόπαιες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε στην Epoch Times μετά το συλλαλητήριο.

«Οποιαδήποτε στιγμή, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται οπουδήποτε, πρέπει να μιλήσουμε και να απαιτήσουμε να αναλάβουμε δράση».

Και παρόλο που τα αμερικανικά ιδρύματα, διακόπτοντας τις σχέσεις τους με τα κινεζικά νοσοκομεία, μπορεί να μην τερματίσουν την πρακτική, τουλάχιστον «θα σταματήσει η συνενοχή μας σε αυτές τις δραστηριότητες. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να απαιτήσουμε να γίνει», πρόσθεσε.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ζητούν τον τερματισμό της δίωξης της πνευματικής ομάδας στην Κίνα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 24 χρόνια από την έναρξη της δίωξης, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 20 Ιουλίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ο Πιέρο Τότσι, ανώτερος σύμβουλος του Κρις Σμιθ (Ρ- Ν.Τζ.), βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων και προέδρου της διακομματικής και διμελούς Επιτροπής Κογκρέσου-Εκτελεστικής Επιτροπής για την Κίνα (CECC), μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση τη δήλωση της Επιτροπής:

«Τα τελευταία 24 χρόνια, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν υποστεί τις πιο φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μπορεί κανείς να φανταστεί, παραβιάσεις που συνεχίζονται. Οι κρατούμενοι του Φάλουν Γκονγκ πρέπει να απελευθερωθούν και οι αξιωματούχοι της ΛΔΚ να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους», δήλωσε εκ μέρους του CECC και του κου Σμιθ.

Ο κος Τότσι αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο του κου Σμιθ, το Stop Forced Organ Harvesting Act του 2023 (H.R. 1154), το οποίο πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νωρίτερα αυτήν τη χρονιά.

Το νομοσχέδιο επιβάλλει κυρώσεις σε οποιονδήποτε εμπλέκεται σε εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων και απαιτεί την ετήσια υποβολή κυβερνητικών εκθέσεων σχετικά με τέτοιες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε ξένες χώρες. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών. Το νομοσχέδιο αναμένει επί του παρόντος την εξέταση από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Ο κος Τότσι συνέστησε στους πολίτες να παροτρύνουν τους γερουσιαστές τους να περάσουν το μέτρο.

Σημείωσε ότι το CECC και ο κος Σμιθ κάνουν τώρα στοχευμένες έρευνες σε αμερικανικές εταιρείες για να τους ζητήσουν να διασφαλίσουν ότι η τεχνολογία τους δεν εμπλέκεται στις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων στην Κίνα.

«Πρέπει να διασφαλίσουν ότι η τεχνολογία τους δεν χρησιμοποιείται για ολέθριους σκοπούς», είπε.

Αναγνωρίζοντας μια γενοκτονία

Η Νίνα Σέι, διευθύντρια του Κέντρου για τη Θρησκευτική Ελευθερία στο Ινστιτούτο Χάντσον, βραβεύτηκε από την ομάδα υπεράσπισης Friends of Falun Gong (Φίλοι του Φάλουν Γκονγκ) για το έργο της στην υπεράσπιση της θρησκευτικής ομάδας.

«Η διεθνής καταστολή από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας σε αμερικανικό έδαφος, η οποία περιορίζει τα δικαιώματα της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας του λόγου για τους Αμερικανούς πολίτες και τους κατοίκους της Αμερικής, είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει», δήλωσε η κα Σέι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Η κα Σέι, κρατώντας το χρυσό άγαλμα μιας θεάς που φέρει μια σάλπιγγα και ένα λουλούδι λωτού, (δημοφιλές κινεζικό σύμβολο αγνότητας), δήλωσε ότι το βραβείο την παρακινεί να θέλει να κάνει πολύ περισσότερα.

«Αυτή η καταστολή εδώ, η γενοκτονία εκεί, είναι μια από τις χειρότερες καταστάσεις στον κόσμο όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε στην Epoch Times. «Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία του λόγου στον κόσμο σήμερα.»

Η κα Σέι και άλλοι εμπειρογνώμονες έχουν χαρακτηρίσει τις διώξεις του ΚΚΚ ως γενοκτονία και έχουν καλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να τις αναγνωρίσουν ως τέτοιες, όπως έχουν κάνει και για την καταστολή των Ουιγούρων από το Πεκίνο στη βορειοδυτική περιοχή Σιντζιάνγκ.

Η Nina Shea, διευθύντρια του Κέντρου για τη Θρησκευτική Ελευθερία στο Ινστιτούτο Hudson, μιλά σε συγκέντρωση έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα. Ουάσιγκτον, 20 Ιουλίου 2023. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

«Υπάρχει και υπήρξε γενοκτονία πριν από 20 χρόνια. Πρέπει να αναγνωριστεί», είπε.

Ο Ντάρεν Σπινκ, συνεργάτης ερευνητής στην Henry Jackson Society, συμμερίστηκε τις απόψεις της κας Σέι. Είπε ότι «ήταν συχνά βολικό για τους Αμερικανούς αξιωματούχους να αγνοούν τι συνέβαινε στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ».

«Πολλές από τις διώξεις λάμβαναν χώρα στο απυρόβλητο στην Κίνα, αλλά τώρα το πρόβλημα έχει φτάσει στις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε στην Epoch Times, σημειώνοντας τις πρόσφατες διώξεις που αφορούν το κινεζικό αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και την υποτιθέμενη δωροδοκία εφοριακού υπαλλήλου.

«Είναι μια άμεση απειλή για τα συνταγματικά μας δικαιώματα της ελευθερίας συνείδησης, της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του συνέρχεσθαι», είπε, καθώς και μια επίδειξη της φιλοδοξίας του ΚΚΚ να αντικαταστήσει το σύστημα αξιών που πρεσβεύουν οι ΗΠΑ και το οποίο συμμερίζεται μεγάλο μέρος του κόσμου.

Ο κος Σπινκ προέτρεψε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να περιορίσει τις εξερχόμενες επενδύσεις προς την Κίνα. «Τα αμερικανικά κεφάλαια δεν πρέπει να τροφοδοτούν το ΚΚΚ και τις αυταρχικές πολιτικές του απέναντι στη θρησκεία», είπε.

Μετά τη συγκέντρωση, περίπου 1.500 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ διαδήλωσαν στη Λεωφόρο Πενσυλβάνια κρατώντας πανό και πινακίδες που ζητούσαν τον τερματισμό των διώξεων. Το βράδυ, θα πραγματοποιήσουν αγρυπνία υπό το φως των κεριών στο σημείο της συγκέντρωσης προς τιμήν της μνήμης των ασκουμένων που δολοφονήθηκαν στην Κίνα για τις πεποιθήσεις τους.

Με τη συμβολή της Terri Wu

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε