Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Έξω από τα κεντρικά γραφεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Ατλάντα στις 30 Σεπτεμβρίου 2014. (Tami Chappell/Reuters)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το CDC προστατεύει τα ονόματα των εργαζομένων που εργάζονται για την ασφάλεια των εμβολίων

Μια κορυφαία αμερικανική υπηρεσία υγείας αρνείται να προσδιορίσει ποιοι υπάλληλοι εργάζονται σε ομάδες ασφάλειας εμβολίων, προκαλώντας επικρίσεις από ομάδες παρακολούθησης.

Το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών του Εμβολίου (VAERS) είναι μια βάση δεδομένων στην οποία οι άνθρωποι υποβάλλουν αναφορές ανεπιθύμητων συμβάντων μετά από εμβολιασμό. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) διαχειρίζονται τη βάση δεδομένων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα Epoch Times αναζήτησε τα ονόματα των υπαλλήλων τριών ομάδων του CDC που είναι επιφορτισμένες με την ανάλυση των δεδομένων από το VAERS, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας που εξετάζει τα δεδομένα που αφορούν την καρδιακή φλεγμονή μετά τον εμβολιασμό. Το CDC αρνήθηκε πλήρως το αίτημα.

Ο Νόμος για την Ελευθερία της Πληροφόρησης (FOIA) απαιτεί από τις υπηρεσίες να συμμορφώνονται με τα αιτήματα παροχής πληροφοριών, αλλά θεσπίζει εξαιρέσεις τις οποίες οι υπηρεσίες μπορούν να επικαλεστούν για την απόκρυψη των ζητούμενων πληροφοριών. Ο Ρότζερ Άντοχ, υπεύθυνος FOIA του CDC, επικαλέστηκε μια εξαίρεση που προστατεύει τους «προσωπικούς και ιατρικούς φακέλους και παρόμοια αρχεία», εάν η αποκάλυψη των αρχείων «θα αποτελούσε σαφώς αδικαιολόγητη παραβίαση της προσωπικής ζωής».

«Οι πληροφορίες που παρακρατήθηκαν βάσει της εξαίρεσης 6 αποτελούνται από ονόματα εργαζομένων. Διαπιστώσαμε ότι το άτομο (ή τα άτομα) στο οποίο (ή στα οποία) αφορούν αυτές οι πληροφορίες έχει ουσιαστικό συμφέρον για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής από την απόκρυψή τους», έγραψε ο Άντοχ στους Epoch Times.

Εκκλήσεις για διαφάνεια

Οι ομάδες παρακολούθησης αμφισβήτησαν την κίνηση αυτή.

«Αν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν ο αμερικανικός λαός να εμπιστεύεται τους κυβερνητικούς θεσμούς, δηλαδή το CDC, το NIH και όλους τους άλλους, θα περίμενε κανείς ότι τα μέλη του Κογκρέσου, οι γραφειοκράτες των οργανισμών και η διοίκηση του προέδρου θα είχαν κίνητρο να ξεκινήσουν προσφέροντας διαφάνεια και εξαλείφοντας τις δικαιολογημένες ερωτήσεις και ανησυχίες του φορολογούμενου», δήλωσε στην Epoch Times ο Άνταμ Αντεγιέφσκι, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του OpenTheBooks.com, σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

«Το να μην έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μέσα στη γραφειοκρατία είναι ανησυχητικό και αυτές οι υπηρεσίες είναι γεμάτες από συγκρούσεις συμφερόντων. Η άρνηση της διαφάνειας στο κοινό δεν είναι ποτέ η απάντηση», πρόσθεσε.

Ο Άνταμ Αντρέγιεφσκι, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της οργάνωσης παρακολούθησης της κυβέρνησης OpenTheBooks.com, στην Ουάσιγκτον στις 22 Μαρτίου 2022. (Ευγενική προσφορά του Conservative Partnership Institute)

 

Ο Μάικλ Τσάμπερλεϊν, διευθυντής της Protect the Public’s Trust, σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην κυβέρνηση και ειδικότερα στις υπηρεσίες υγείας έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνες.

«Το να τραβάμε το πέπλο της μυστικότητας πάνω από βασικές πληροφορίες των οργανισμών το μόνο που κάνει είναι να χειροτερεύει αυτή την κατάσταση», δήλωσε στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα.

Η Epoch Times ζήτησε από το γραφείο FOIA του CDC να επανεξετάσει την απόφασή του. Η υπηρεσία το έκανε.

«Έριξα μια ματιά στην περίπτωσή σας και επιμένουμε στην πλήρη άρνηση των ζητούμενων πληροφοριών λόγω του ενδεχόμενου παρενόχλησης και για να προστατεύσουμε τη σωματική ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές τις ομάδες», δήλωσε ο Μπρούνο Βιάνα, αναπληρωτής διευθυντής που χειρίζεται ερωτήσεις FOIA, στην Epoch Times σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Epoch Times άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, τη μητρική υπηρεσία του CDC και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH).

Ομάδες VAERS

Το CDC περιγράφει το VAERS ως «το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του έθνους» για την ανίχνευση σημάτων ασφάλειας εμβολίων, ή ενδείξεων ότι συγκεκριμένες παρενέργειες συνδέονται με ένα εμβόλιο. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης υποχρεούνται να αναφέρουν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό στη βάση δεδομένων, ενώ και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως οι συγγενείς, μπορούν επίσης να υποβάλλουν αναφορές.

Οι αξιωματούχοι υγείας έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι τα σήματα από τα εμβόλια COVID-19 θα εντοπίζονταν από το VAERS και άλλα συστήματα όπως αυτό, αλλά μία από τις πιο διαδεδομένες σοβαρές παρενέργειες, η φλεγμονή της καρδιάς, φαίνεται ότι εντοπίστηκε πρώτα από το Πεντάγωνο και όχι από το CDC. Ακόμη και αφού το Πεντάγωνο ανακάλυψε το ζήτημα, ο διευθυντής του CDC δήλωσε ότι δεν βρέθηκε κανένα σήμα, αν και ο οργανισμός αναγνωρίζει τώρα την παρενέργεια.

Τα ακατέργαστα δεδομένα από το VAERS δεν αποτελούν από μόνα τους σήμα ασφαλείας, σύμφωνα με το CDC. Ο οργανισμός λέει ότι οι εμπειρογνώμονες πρέπει να αναλύσουν τα δεδομένα για να καταλάβουν αν υπάρχουν πραγματικά σήματα.

Οι τρεις ομάδες, τα μέλη των οποίων το CDC θωρακίζει, είναι μεταξύ εκείνων που έχουν αναλάβει να αναλύσουν τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της ανασκαφής των ιατρικών αρχείων από τις αναφορές. Η μία επικεντρώνεται στην πήξη του αίματος μετά τον εμβολιασμό – μια κατάσταση που εντοπίστηκε μετά τον εμβολιασμό της Johnson & Johnson. Ένα άλλο εξετάζει τη φλεγμονή της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό, η οποία εμφανίστηκε σε πολύ περισσότερα άτομα -ιδιαίτερα σε νεαρούς άνδρες- από ό,τι αναμενόταν μετά τη λήψη των εμβολίων Moderna ή Pfizer. Ένα τρίτο αναλύει ένα σύνολο δεδομένων.

Το έργο των ομάδων έχει αναφερθεί από αξιωματούχους του CDC κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων για τα εμβόλια.

Εάν τα ονόματα των μελών των ομάδων δημοσιοποιούνταν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υποβολή πρόσθετων αιτημάτων αρχείων, τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν φως στον τρόπο με τον οποίο το CDC αναλύει τα δεδομένα VAERS. Για παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να ζητήσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν μεταξύ δύο μελών της ομάδας κατά τη διάρκεια της περιόδου που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά τα ζητήματα φλεγμονής της καρδιάς, για να δει αν γνώριζαν το ζήτημα πριν από τους στρατιωτικούς γιατρούς των ΗΠΑ.

Τα ονόματα όλων των εργαζομένων του CDC παρατίθενται στον κατάλογο εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, αλλά δεν είναι σαφές από τον κατάλογο ποιοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις ομάδες VAERS.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε