Δευτέρα, 22 Απρ, 2024
Ο Χάντερ Μπάιντεν παρακολουθεί την ορκωμοσία του πατέρα του Τζο Μπάιντεν ως 46ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στο δυτικό μέτωπο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2021. (Jonathan Ernst/Pool/Reuters)

Αξιωματικός της CIA που υπέγραψε την επιστολή για τον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν διεκδικεί τα εύσημα για την ήττα του Τραμπ

Ένας από τους πρώην αξιωματικούς της CIA που υπέγραψε επιστολή με την οποία ισχυρίζεται ότι οι ιστορίες σχετικά με ένα φορητό υπολογιστή που φέρεται να ανήκει στον Χάντερ Μπάιντεν ήταν παραπληροφόρηση, λέει ότι βοήθησε να ανατραπούν οι εκλογές του 2020 για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που προσωπικά επηρέασα τις εκλογές μακριά από τον Τραμπ», έγραψε ο Τζον Σάιφερ, ο οποίος υπηρέτησε επί δεκαετίες ως ανώτερος αξιωματικός επιχειρήσεων στη CIA, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter.

«Έχασα τις εκλογές για τον Τραμπ; Λοιπόν, τότε αισθάνομαι [sic] πολύ καλά για την επιρροή μου».

Ο Σάιφερ και άλλοι 50 πρώην αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών υπέγραψαν την επιστολή στις 19 Οκτωβρίου 2020, υποστηρίζοντας ότι η προσπάθεια διανομής του περιεχομένου του φορητού υπολογιστή «έχει όλα τα κλασικά σημάδια μιας ρωσικής επιχείρησης πληροφόρησης», παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζαν αν ο φορητός υπολογιστής ήταν νόμιμος.

Η επιστολή αποτέλεσε τον πυρήνα μιας ιστορίας του Politico που υποστήριζε ότι η ιστορία της New York Post σχετικά με τον φορητό υπολογιστή ήταν «ρωσική παραπληροφόρηση».

Η Post ήταν η πρώτη που ανέφερε για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φορητό υπολογιστή, ο οποίος είχε αφεθεί σε ένα κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν παραλήφθηκε ποτέ από τον γιο του τότε υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ενώ το FBI παρέλαβε τον υπολογιστή και έναν σκληρό δίσκο από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, η προφανής αδράνεια του γραφείου στην διερεύνηση του θέματος ώθησε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να διαβιβάσει ένα αντίγραφο του σκληρού δίσκου σε έναν δικηγόρο που εκπροσωπεί τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος με τη σειρά του το διαβίβασε στην Post.

Το ρεπορτάζ της 14ης Οκτωβρίου 2020 για τα emails ήρθε καθώς ορισμένοι ψηφοφόροι αποφάσιζαν ακόμη αν θα ψηφίσουν τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ. Η ιστορία αμφισβητήθηκε ευρέως από τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης, αποσιωπήθηκε από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και υποστηρίχθηκε ότι αποτελούσε μέρος μιας ρωσικής προσπάθειας, παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι, όπως ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) Τζον Ράτκλιφ, δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Ο Σάιφερ είναι ένας από τους λίγους πρώην αξιωματούχους που υπέγραψαν την επιστολή για να απαντήσουν σε νέες ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή, αφού περισσότερα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Politico, δήλωσαν ότι επιβεβαίωσαν ότι είναι νόμιμο.

Ο Σάιφερ διαπληκτίστηκε με τον πρώην εκτελούντα χρέη DNI Ρίτσαρντ Γκρενέλ και άλλους στο Twitter, όπου αργότερα δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του ότι βοήθησε τον Τραμπ να χάσει ήταν σαρκασμός.

Έγραψε επίσης ότι «η επιστολή δεν έλεγε ότι ο φορητός υπολογιστής ήταν παραπληροφόρηση», αλλά, τον Μάιο του 2021, δημοσίευσε έναν σύνδεσμο προς την ιστορία του Politico που το έλεγε αυτό.

Ο Νικ Σαπίρο, κάποτε κορυφαίος σύμβουλος του πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν -τόσο ο Σαπίρο όσο και ο Μπρέναν υπέγραψαν την επιστολή- και ο οποίος την παρείχε στο Politico, δεν απάντησε σε αιτήματα σχολιασμού από την Epoch Times μέχρι την ώρα του Τύπου.

Οι περισσότεροι από τους άλλους υπογράφοντες δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια ή απέρριψαν τα αιτήματα, ανέφερε η Post.

Ο πρώην αξιωματούχος του DNI Τζέιμς Κλάπερ δήλωσε στην εφημερίδα ότι εμμένει στη δήλωση «που έγινε ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ».

«Νομίζω ότι ήταν σκόπιμο να ακουστεί ένα τέτοιο προειδοποιητικό σημείωμα ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙΝΗ», δήλωσε ο Κλάπερ.

«Η επιστολή ανέφερε ρητά ότι δεν γνωρίζαμε αν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν γνήσια, αλλά ότι ανησυχούσαμε για τις ρωσικές προσπάθειες παραπληροφόρησης», δήλωσε ο μας Τραβέρσες, πρώην εκτελών χρέη διευθυντή του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου. «Πέρασα 25 χρόνια ως σοβιετικός/ρωσικός αναλυτής. Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των όσων έκαναν οι Ρώσοι εκείνη την εποχή (και συνεχίζουν να κάνουν -η Ουκρανία είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα), θεώρησα ότι η προληπτική προειδοποίηση ήταν συνετή».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε