Τετάρτη, 17 Απρ, 2024
Ο Κινέζος πρέσβης Σιάο Τζουντζένγκ επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας. (Twitter ΕΕΣ)

Χρηματική βοήθεια προσφέρει η Κίνα υπέρ των πυρόπληκτων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα Σιάο Τζουντζένγκ, επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να του παραδώσει, εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας, χρηματική επιταγή αξίας 100.000 δολαρίων (περίπου 91.000 ευρώ), τα οποία θα ενισχύσουν άμεσα τους πυρόπληκτους όλης της χώρας.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός ευχαρίστησε θερμά τον πρέσβη για την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης της Κίνας προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ιδιαίτερου τιμητικού ενδιαφέροντος. Ο κος Αυγερινός υπογράμμισε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που έχει δημιουργηθεί στο πρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα παράγοντας ένα μοναδικό έργο προς όφελος όλων των πολιτών και κυρίως των ευάλωτων. Ανέφερε επίσης ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν άμεσα εξ ολοκλήρου προς όφελος των ευάλωτων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα αναφέρει: «Σήμερα ο πρέσβης Σιάο παρέδωσε εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού Κίνας δωρεά ύψους 100.000 δολ. στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα. Η φιλία που συνδέει τις δύο χώρες και τους λαούς μας είναι δυνατή: ο καλός φίλος στην ανάγκη φαίνεται».

Κατά την τελετή παράδοσης, ο Κινέζος πρέσβης τόνισε πως μια παραδοσιακή φιλία ενώνει την Κίνα και την Ελλάδα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «ηρωική θυσία των δύο πιλότων κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, εκφράζοντας τη θλίψη της κινέζικης κυβέρνησης και του λαού της Κίνας για τα θύματα των πυρκαγιών και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Επίσης, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες και εξέφρασε τον μεγάλο σεβασμό του προς όσους εργάζονται σκληρά και ανταποκρίνονται στις καταστροφές.

Την ιδιαίτερη αυτή ώρα, όπως υπογράμμισε, «η Κίνα τείνει χείρα βοηθείας και είναι πρόθυμη να στηρίξει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, την Ελλάδα, ώστε παραμένοντας στο πλευρό του ελληνικού λαού, να ξεπεράσουμε μαζί τις δυσκολίες».

Σε αυτό το πλαίσιο, γνωστοποίησε πως ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι έστειλε χθες τα συλλυπητήριά του στον Έλληνα ομόλογό του Γιώργο Γεραπετρίτη και προσέθεσε: «Σήμερα, κατ’ εντολή του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας, παρουσιάζω δωρεά ύψους εκατό χιλιάδων δολαρίων προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη του ανθρωπιστικού του έργου στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι χάρη στις κοινές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο ελληνικός λαός θα καταφέρει, το συντομότερο δυνατόν, να νικήσει τις πυρκαγιές, και ότι οι κάτοικοι των περιοχών εκείνων που επλήγησαν από τις καταστροφές θα μπορέσουν σύντομα να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους.»

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε