Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Αεροφωτογραφία χωρίς ημερομηνία του νησιού Little Saint James, στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, (Gianfranco Gaglione/AP Photo)

Δισεκατομμυριούχος αγοράζει τα νησιά Επστάιν, αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια

Ένας δισεκατομμυριούχος αγόρασε τα νησιά που ανήκαν στον σεξουαλικό παραβάτη και κατηγορούμενο για σωματεμπορία Τζέφρι Επστάιν.

Ο Στίβεν Ντέκοφ, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, προέβη στην αγορά του Great St. James και του Little St. James μέσω της εταιρείας του SD Investments LLC, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Ντέκοφ, κάτοικος των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων από το 2011, σχεδιάζει να αναπτύξει ένα πολυτελές θέρετρο πέντε αστέρων στα νησιά.

«Είμαι περήφανος που αποκαλώ τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους σπίτι μου για περισσότερο από μια δεκαετία και είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που μπορώ να φέρω στην περιοχή έναν προορισμό παγκόσμιας κλάσης που αρμόζει στη φυσική χάρη και ομορφιά της», ανέφερε ο Ντέκοφ σε δήλωσή του.

«Απλώς δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο τόσο ξεχωριστό όσο οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι και νιώθω τυχερός από την ευκαιρία να μοιραστώ το μεγαλείο τους με τους επισκέπτες με τρόπο που θα προσφέρει οικονομικά οφέλη στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα σέβεται τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της. Ανυπομονώ πολύ να συνεργαστώ με τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους για να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Το έργο θα συμβάλει στην προσέλκυση τουριστών στα νησιά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την SD Investments.

Ο Ντέκοφ αναζητά αρχιτέκτονες και μηχανικούς. Το θέρετρο προβλέπεται να ανοίξει το 2025.

Ο Ντέκοφ κατέβαλε 60 εκατομμύρια δολάρια. Η ζητούμενη τιμή για τα νησιά, όταν πρωτοεμφανίστηκαν, ήταν 125 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Επστάιν αγόρασε το ένα από τα νησιά το 1998 και το άλλο το 2016. Το ένα περιλαμβάνει πολλά κτίρια, ενώ το άλλο έχει λίγες κατασκευές.

Ο Επστάιν πέθανε στη φυλακή της Νέας Υόρκης το 2019, ενώ περίμενε τη δίκη του για κατηγορίες για σεξουαλική εμπορία. Ομολόγησε την ενοχή του για την προσέλκυση ανηλίκου για πορνεία στη Φλόριντα το 2008.

Το Little St. James Island, μία από τις ιδιοκτησίες που ανήκαν στον Τζέφρι Επστάιν, σε αεροφωτογραφία κοντά στο Charlotte Amalie, στο St. Thomas, στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, στις 21 Ιουλίου 2019. (Marco Bello/Reuters)

 

Βιασμοί κοριτσιών στα νησιά

Αξιωματούχοι των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων δήλωσαν ότι νεαρά κορίτσια βιάστηκαν στα νησιά.

Ο Επστάιν και οι άνθρωποι που συνεργάζονταν μαζί του «διακινούσαν, βίαζαν, κακοποιούσαν σεξουαλικά και κρατούσαν αιχμάλωτα ανήλικα κορίτσια και νεαρές γυναίκες» στα νησιά, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας των νησιών σε μήνυση που κατατέθηκε το 2020.

Τα κορίτσια ήταν μόλις 11 ετών, σύμφωνα με τη μήνυση.

Τα κορίτσια προσελκύονταν στα νησιά με υποσχέσεις για χρήματα, εργασία και ευκαιρίες καριέρας, πριν παγιδευτούν σε ένα δίκτυο που μερικές φορές κατάσχονταν τα διαβατήριά τους και διέκοπταν την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Ένα κορίτσι προσπάθησε ανεπιτυχώς να δραπετεύσει κολυμπώντας από ένα από τα νησιά.

Τα φερόμενα εγκλήματα έλαβαν χώρα από το 2001 έως το 2018.

Πολυάριθμα κορίτσια έχουν πει ότι κακοποιήθηκαν από τον Επστάιν και τους συνεργάτες του στις ιδιοκτησίες του, οι οποίες περιλάμβαναν σπίτια στη Νέα Υόρκη, το Νέο Μεξικό και τη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον διακανονισμό, ένα «σημαντικό μέρος» των εσόδων από την πώληση των νησιών θα καταβληθεί στην κυβέρνηση των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων, δήλωσε η SD Investments LLC. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει το ήμισυ των εσόδων βάσει του διακανονισμού.

Ο Τζέφρι Επστάιν σε φωτογραφία που τραβήχτηκε για το μητρώο σεξουαλικών παραβατών του Τμήματος Υπηρεσιών Ποινικής Δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης.

Δεν συνάντησε ποτέ τον Επστάιν

Ο Ντέκοφ «δεν συνάντησε ποτέ τον κ. Επστάιν», δήλωσε εκπρόσωπος στην Epoch Times μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Ντέκοφ δεν είχε επίσης ποτέ πάει σε κανένα από τα νησιά πριν αυτά τεθούν προς πώληση μετά τον θάνατο του Επστάιν, ο οποίος κρίθηκε πως ήταν αυτοκτονία από τον ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο Ντέκοφ δεν αναφέρεται στη διαβόητη μαύρη βίβλο του Επστάιν, η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο πριν από χρόνια, ούτε αναφέρεται σε πρόσφατο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η οποία απέκτησε έγγραφα που περιλαμβάνουν το πρόγραμμα του Επστάιν. Τα δημοσιεύματα αποκάλυψαν νέες διασυνδέσεις με κορυφαίους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς, και περισσότερες λεπτομέρειες για τις ήδη γνωστές διασυνδέσεις.

Ο Ντέκοφ έχει καθαρή αξία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ίδρυσε την Black Diamond Capital, ζούσε στη Νέα Υόρκη πριν μετακομίσει στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε