Δευτέρα, 20 Μαΐ, 2024
Παρέλαση του Φάλουν Ντάφα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στις 16 Μαΐου 2019. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Έκθεση περιγράφει λεπτομερώς το «Άνευ Προηγουμένου Κακό» της κρατικά ελεγχόμενης βίαιης αφαίρεσης οργάνων στην Κίνα

Μια ειδική έκθεση των Γιατρών κατά της Αναγκαστικής Συλλογής Οργάνων (DAFOH), που δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την πρακτική του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) να συλλέγει όργανα από ζωντανούς φυλακισμένους συνείδησης.

«Αυτό το άνευ προηγουμένου κακό, η εγκεκριμένη από το κράτος, μεγάλης κλίμακας δολοφονία ευάλωτων κρατουμένων συνείδησης που διαπράττεται από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, δεν είναι μόνο ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και μια απειλή για την ανθρωπότητα», αναφέρει η έκθεση με τίτλο «Βίαιη συλλογή οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους στην Κίνα».

Η DAFOH δημοσιεύει Ειδική Έκθεση για την εξαναγκαστική συλλογή οργάνων στην Κίνα στις 10 Δεκεμβρίου 2022. (Ευγενική χορηγία της DAFOH)

 

Μια απόφαση του 2019 από ένα ανεξάρτητο λαϊκό δικαστήριο διαπίστωσε ότι το κινεζικό καθεστώς δολοφονούσε εδώ και χρόνια σε «σημαντική κλίμακα», κρατούμενους συνείδησης, κυρίως ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. Η πρακτική αυτή, σύμφωνα με το δικαστήριο, συνεχίζεται και σήμερα.

Από τότε που οι πληροφοριοδότες από την Κίνα βγήκαν μπροστά το 2006, πολλά άτομα και οργανώσεις έχουν αφιερωθεί στην ευαισθητοποίηση για την βίαιη συλλογή οργάνων. Η DAFOH, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα την Ουάσινγκτον που ιδρύθηκε από γιατρούς, παρέχει στην ιατρική κοινότητα και στο ευρύ κοινό πληροφορίες σχετικά με την εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων εδώ και 16 χρόνια.

Η ειδική έκθεση «είναι μια συμβολή προς τιμήν της διεθνούς ημέρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε στις 10 Δεκεμβρίου στην Epoch Times ο Δρ. Τόρστεν Τρέι, εκτελεστικός διευθυντής της DAFOH. «Μια φορά το χρόνο, οι άνθρωποι εφιστούν την προσοχή στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του παρελθόντος και του παρόντος. Είναι μια ημέρα για να εκτιμήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και για να θυμηθούμε το νόημα της ανθρώπινης ζωής».

Ψυχρή Γενοκτονία

Η επί δύο δεκαετίες δίωξη του Φάλουν Γκονγκ από το ΚΚΚ είναι ένα είδος «ψυχρής γενοκτονίας», αναφέρει η έκθεση του DAFOH.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γενοκτονία συμβαίνει με μεγάλη ένταση σε σύντομο χρονικό διάστημα, η οποία περιγράφεται επίσης ως «θερμή γενοκτονία». Αντίθετα, μια ψυχρή γενοκτονία πραγματοποιείται σε παρατεταμένο χρονικό διάστημα σε αργή κίνηση, γεγονός που την καθιστά λιγότερο ανιχνεύσιμη και επιτρέπει μια παρατεταμένη εκστρατεία καταστροφής».

Το Φάλουν Γκονγκ, μια πνευματική άσκηση που αποτελείται από ασκήσεις διαλογισμού και ένα σύνολο ηθικών πεποιθήσεων με επίκεντρο τις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, ανέβηκε σε δημοτικότητα στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, με 100 εκατομμύρια ασκούμενους μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Το κινεζικό καθεστώς, θεωρώντας ότι αυτό αποτελούσε απειλή, εξαπέλυσε το 1999 μια πανεθνική δίωξη με στόχο την εξάλειψη αυτής της διαλογιστικής ομάδας.

Η ειδική έκθεση της DAFOH απαριθμεί τρεις πτυχές της δίωξης που ταιριάζουν με το προφίλ μιας ψυχρής γενοκτονίας.

Πρώτον, είναι πολυδιάστατη: το ΚΚΚ επιδιώκει να καταστρέψει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ σωματικά, ψυχολογικά, κοινωνικά και πνευματικά.

Δεύτερον, τα βασανιστήρια και η εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ γίνονται με μυστικότητα, προστατευμένα από τα μάτια του κοινού.

Τρίτον, η δίωξη έχει κανονικοποιηθεί στην Κίνα λόγω των εκστρατειών παραπληροφόρησης του καθεστώτος που έχουν εξευτελίσει και εξοστρακίσει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.

«Μια ψυχρή γενοκτονία που δεν διακρίνεται εύκολα, εξακολουθεί να αποτελεί γενοκτονία», αναφέρει η έκθεση.

Με την αναγκαστική αφαίρεση οργάνων, το καθεστώς βρήκε έναν τρόπο να «μεταθέσει τη μέθοδο εκτέλεσης από την αίθουσα του δικαστηρίου στο χειρουργείο», σύμφωνα με την DAFOH.

«Η αναγκαστική αφαίρεση οργάνων είναι η έσχατη λύση στην ατζέντα της Κίνας να καταστρέψει την πρακτική του Φάλουν Γκονγκ σκοτώνοντας τους ασκούμενούς του», αναφέρει η έκθεση.

Αφηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων

Η έκθεση περιλαμβάνει εννέα μαρτυρίες. Ο ένας είναι ένας πληροφοριοδότης του οποίου ο πρώην σύζυγος συμμετείχε στη συλλογή οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ από το 2001 έως το 2003. Ένας άλλος είναι ένας Κινέζος γιατρός που πραγματοποίησε συλλογή ανθρώπινων οργάνων μετά από εκτελέσεις και τελικά αυτομόλησε.

Οι υπόλοιποι μάρτυρες είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ που είτε υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και αναγκαστικές ιατρικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους, είτε τα μέλη των οικογενειών τους πίστευαν ότι δολοφονήθηκαν κατά τη διαδικασία της αναγκαστικής συλλογής οργάνων.

Ένας από τους μάρτυρες είναι η Χαν Γιού, μία ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ, της οποίας ο πατέρας δολοφονήθηκε στο Πεκίνο το 2004, και πιστεύεται ότι του αφαιρέθηκαν όργανα ενώ ήταν φυλακισμένος για τις πεποιθήσεις του.

Η ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ Χαν Γιού, ο πατέρας της οποίας σκοτώθηκε και πιστεύεται ότι είχε υποστεί αφαίρεση οργάνων ενώ φυλακίστηκε παράνομα στο Πεκίνο το 2004. (Ευγενική προσφορά της Χαν Γιού)

 

Στις 18 Ιουνίου 2004, περισσότερο από ένα μήνα μετά το θάνατο του πατέρα της, η αστυνομία επέτρεψε στα μέλη της οικογένειας να δουν τη σορό. Δεν επιτρεπόταν η χρήση φωτογραφικών μηχανών και ο χώρος φυλασσόταν αυστηρά από την αστυνομία. Η Χαν είδε ράμματα στην περιοχή του λαιμού του πατέρα της, με πολύ χοντρές μαύρες κλωστές. Προσπάθησε να ανοίξει τα κουμπιά του πουκαμίσου αλλά την σταμάτησε η αστυνομία.

Τότε ο θείος της Χαν μπήκε μέσα και έσκισε το πουκάμισο του πατέρα της. Διαπίστωσαν ότι η τομή έφτανε από το λαιμό μέχρι την κοιλιά. Όταν πίεσαν την κοιλιά, διαπίστωσαν ότι η κοιλιά του ήταν παραγεμισμένη με σκληρό πάγο.

«Συντριπτικά» στοιχεία

Η έκθεση της DAFOH αντιμετωπίζει συχνά προκλήσεις κατά την παρουσίαση μαρτυρικών καταθέσεων. Οι επικριτές συχνά απορρίπτουν τέτοιες μαρτυρίες ως «ανέκδοτα» ή μεμονωμένες περιπτώσεις.

Ωστόσο, μια αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά για συγκεκριμένους όρους που σχετίζονται με τις ιατρικές εξετάσεις στο Minghui.org, μια ιστοσελίδα με έδρα τις ΗΠΑ που αναφέρεται στις διώξεις του ΚΚΚ κατά του Φάλουν Γκονγκ, αποκαλύπτει «εκατοντάδες και χιλιάδες ατομικές μαρτυρίες που μιλούν για εξετάσεις αίματος, ιατρικές εξετάσεις και απειλές αφαίρεσης οργάνων», αναφέρει η έκθεση. Μπροστά σε έναν τόσο μεγάλο αριθμό μαρτυριών, «δεν μπορεί κανείς πλέον να τις θεωρεί “ανέκδοτα” και οι μαρτυρίες γίνονται αποδείξεις», προστίθεται.

«Παρά τον σημαντικό όγκο των συμπερασματικών στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί αυτά τα χρόνια, οι βουλευτές και οι δημοσιογράφοι συχνά επιβάλλουν την απαίτηση των αδιάσειστων αποδείξεων σε όσους αναφέρουν για την βίαιη αφαίρεση οργάνων στην Κίνα», σύμφωνα με την έκθεση.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπως το ΚΚΚ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να συγκαλύψει αυτό το έγκλημα, ο διαθέσιμος όγκος πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων είναι συντριπτικός».

«Δανείζοντας στο Φάλουν Γκονγκ τη φωνή μας»

Η έκθεση της DAFOH αναγνωρίζει ότι «οι προηγούμενες προσπάθειες από καλόκαρδους νομοθέτες να υιοθετήσουν προτάσεις και ψηφίσματα» έχουν βοηθήσει στην «ευαισθητοποίηση, αλλά δεν πέτυχαν το αποτέλεσμα να σταματήσουν την κινεζική κυβέρνηση από την αναγκαστική αφαίρεση οργάνων».

Προτείνει επίσης μια άλλη προσέγγιση. Η ατζέντα του ΚΚΚ στη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ δεν είναι απλώς για να εξαλείψει τους ασκούμενους του κινήματος, αλλά και να το φιμώσει.

«Δανείζοντας στο Φάλουν Γκονγκ τη φωνή μας και βοηθώντας τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ να ενημερώσουν το κοινό για την πνευματική τους πρακτική της ειλικρίνειας, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας, είναι ο πιο ισχυρός τρόπος για να αναιρέσουμε τον σκοπό του ΚΚΚ για την αναγκαστική συλλογή οργάνων», σύμφωνα με την έκθεση.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε