Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
(SWNS)

Ένας φωτογράφος τράβηξε μια σπάνια φωτογραφία με φόντο την πανσέληνο

Μια σπάνια σουρεαλιστική φωτογραφία της πανσελήνου απαθανάτισε ένας φωτογράφος την ώρα που την διαπερνούσε ένα επιβατικό αεροσκάφος στον νυχτερινό ουρανό.

Ο φωτογράφος Ralph Symth, 57 ετών, προετοίμαζε τη φωτογραφική του μηχανή για να τραβήξει την πανσέληνο του Φεβρουαρίου που ονομάζεται «χιονισμένο φεγγάρι».

Αλλά ο Ralph κατέληξε να καταγράφει κάτι πολύ πιο σπάνιο από το ετήσιο σεληνιακό γεγονός – καθώς είδε ένα αεροπλάνο να τέμνει τέλεια το μεγάλο, φωτεινό, ασημένιο φεγγάρι.

Ένα αεροπλάνο της easyJet διασχίζει το φεγγάρι στο Λίσμπουρν της Βόρειας Ιρλανδίας. (SWNS)

 

Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν ακόμα στη μέση της απογείωσης, έφτασε στο φεγγάρι σε διάστημα μόλις ενός δευτερολέπτου – αλλά ο Ralph κατάφερε να τραβήξει με την κάμερα την πορεία του στον νυχτερινό ουρανό.

Ο Ralph, από το Λίσμπουρν της Βόρειας Ιρλανδίας, ανακάλυψε αργότερα ότι το αεροσκάφος ήταν μια πτήση της easyJet που είχε απογειωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ τέσσερα λεπτά πριν από την λήψη των φωτογραφιών του.

«Ήταν πολύ τυχαίο – ήμουν τόσο τυχερός που το τράβηξα με την κάμερα», δήλωσε ο Ralph, συνταξιούχος φαρμακοποιός.

«Eίναι μια φωτογραφία που είναι σπάνιο να τραβήξεις και μάλιστα σε μια περίοδο όπου λόγο COVID υπάρχουν πολύ λιγότερες πτήσεις, ήμουν τόσο τυχερός».

«Στη συνέχεια μίλησα με έναν άλλο φωτογράφο από την περιοχή, ο οποίος είπε ότι προσπαθεί εδώ και χρόνια να τραβήξει αυτό το πλάνο».

«Ήμουν απλώς στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Μερικές φορές είναι τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα όταν δεν τα προγραμματίζουμε».

Ο Ralph κατέγραψε τη φωτογραφία στις 6:04 μ.μ. στις 25 Φεβρουαρίου — μόλις τέσσερα λεπτά αφότου το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπέλφαστ, με προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

«Το πρόλαβα την τελευταία στιγμή – είχα ρυθμίσει τον εξοπλισμό της κάμερας μου για να ξεκινήσει να τραβά αυτόματα το φεγγάρι καθώς ανέβαινε, οπότε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή δεν το παρακολουθούσα», είπε.

«Αλλά μετά με την άκρη του ματιού μου, είδα στην οθόνη του φορητού υπολογιστή μου, κάτι μαύρο να κινείται στο κέντρο του φεγγαριού, καθώς η φωτογραφική μηχανή μου τραβούσε».

Μια σπάνια λήψη με φόντο το «χιονισμένο φεγγάρι» SWNS)

 

«Έχω δει τα πουλιά να διασχίζουν το φεγγάρι στο παρελθόν αλλά αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερο. Έμεινα έκλπηκτος όταν είδα ότι ήταν ένα αεροπλάνο».

Με την κάμερά του να καταγράφει ανά τρία καρέ ανά δευτερόλεπτο, ο Ralph κατάφερε να τραβήξει τέλεια τρεις φωτογραφίες του αεροπλάνου καθώς περνούσε από τη μία πλευρά του φεγγαριού στην άλλη.

Πρόσθεσε, «Αυτό που μου αρέσει είναι ότι αν κοιτάξετε πολύ προσεκτικά, μπορείτε να δείτε ότι το καύσιμο από τον κινητήρα παραμορφώνει το φεγγάρι πίσω από αυτό.

«Ήταν πραγματικά απλώς ένα μπόνους αυτό που συνέβη και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω».

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε