Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Ροσέλ Βαλένσκι καταθέτει σε επιτροπή της Γερουσίας στην Ουάσιγκτον στις 18 Μαρτίου 2021. (Anna Moneymaker/Pool/AFP μέσω Getty Images)

Η διευθύντρια του CDC προειδοποιεί ότι ο ιός του ΚΚΚ μπορεί να είναι «μερικές μεταλλάξεις» μακριά από το να παρακάμπτει τα εμβόλια

Η Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) Δρ Ροσέλ Βαλένσκι δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τρίτη ότι η μεγαλύτερη ανησυχία της είναι ότι ο ιός του ΚΚΚ μπορεί να είναι «μόνο μερικές μεταλλάξεις» μακριά από το να είναι σε θέση να παρακάμψει τα εμβόλια.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία για εμάς στη δημόσια υγεία και την επιστήμη είναι αυτός ο ιός και οι πιθανές μεταλλάξεις του. Έχουμε έναν πολύ μεταδοτικό ιό που έχει τη δυνατότητα να παρακάμψει τα εμβόλιά μας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτά μας προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες και θανάτους», δήλωσε η Βαλένσκι.

«Αυτή τη στιγμή, ευτυχώς, δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά για να μας προστατεύσουν από σοβαρές ασθένειες και θάνατο. Αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι η επόμενη παραλλαγή που θα μπορούσε να προκύψει, μόνο μερικές μεταλλάξεις δυνητικά μακριά, που θα μπορούσε ενδεχομένως να παρακάμψει τα εμβόλιά μας».

Η Βαλένσκι συμβούλευσε ότι η απειλή μιας παραλλαγής που είναι απρόσβλητη από τα τρέχοντα εμβόλια είναι ο λόγος που περισσότεροι Αμερικανοί πρέπει να εμβολιαστούν σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον ιό και τις μεταλλάξεις του. Περισσότεροι από 163 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως από την Τρίτη, σύμφωνα με το CDC.

Το CDC εξέδωσε νέες οδηγίες την Τρίτη συμβουλεύοντας τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους εάν βρίσκονται «σε περιοχή σημαντικής ή υψηλής μετάδοσης». Περισσότερο από το 63 τοις εκατό των κομητειών στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν σημαντικά ή υψηλά ποσοστά μετάδοσης του COVID-19 από την Τρίτη , σύμφωνα με το CDC.

Οι οδηγίες που εκδόθηκαν την Τρίτη αποτελούν αντιστροφή της συμβουλευτικής που εξέδωσε η υπηρεσία το Μάη, η οποία ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και στους περισσότερους λοιπούς χώρους.

Η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες οφείλεται στην εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του ιού του ΚΚΚ. Η παραλλαγή περιελάμβανε περισσότερες από τις μισές από όλες τις νέες λοιμώξεις μέχρι τις αρχές Ιουνίου και έχει γίνει πιο διαδεδομένη από τότε, σύμφωνα με το πρόγραμμα επιτήρησης στελεχών του CDC.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ διαφορετικό στέλεχος αυτού του ιού από ό,τι αντιμετωπίζαμε νωρίτερα την άνοιξη, τον Μάιο, όταν ήρθε η οδηγία για τη χρήση μάσκας – που έδωσε το CDC εκείνη την εποχή», δήλωσε η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Πσάκι σε δημοσιογράφους την Τρίτη, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την παραλλαγή και τις νέες οδηγίες του CDC.

«Η δουλειά τους [στο CDC] είναι να εξετάσουν την εξελισσόμενη πληροφορία, τα εξελισσόμενα δεδομένα, μια εξελισσόμενη ιστορική πανδημία και να παρέχουν καθοδήγηση στο αμερικανικό κοινό».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε