Σάββατο, 13 Απρ, 2024
Ο πυροσβέστης Τζέισον Γουέντελ διαμαρτύρεται για τις εντολές εμβολίων της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, στις 26 Οκτωβρίου 2021. (Sarah Lu/The Epoch Times)

«Η φυσική ανοσία κερδίζει και πάλι»: Μελέτη αποδεικνύει ότι η ανοσία που προέρχεται από τη μόλυνση είναι πιθανώς ανώτερη από τα εμβόλια COVID

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το New England Journal of Medicine στις 9 Ιουνίου διαπίστωσε ότι η προστασία από την COVID-19 μέσω της φυσικής ανοσίας ήταν ανώτερη από εκείνη των δύο δόσεων του εμβολίου COVID της Pfizer μετά την πάροδο του ίδιου χρονικού διαστήματος σε μη μολυσμένα άτομα.

«Η φυσική ανοσία κερδίζει και πάλι», έγραψε στο Twitter ο Μάρτιν Μακάρι, M.D., M.P.H., ερευνητής δημόσιας πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, αναφερόμενος στη νέα μελέτη.

Η «προστασία από την φυσική ανοσία ήταν υψηλότερη από εκείνη που παρέχεται μετά την παρέλευση του ίδιου χρόνου από τη λήψη δεύτερης δόσης εμβολίου μεταξύ προηγουμένως μη μολυσμένων ατόμων», καταλήγει η μελέτη.

«Η μόλυνση με τον κορωνοϊό του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου 2 (SARS-CoV-2) παρέχει φυσική ανοσία κατά της επαναμόλυνσης», αναφέρεται στην αρχή της μελέτης, προσθέτοντας ότι πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει «εξασθένιση της ανοσίας που παρέχεται» από το εμβόλιο της Pfizer.

Το άρθρο χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων του ισραηλινού υπουργείου Υγείας από το 2021, σε μια εποχή που επικρατούσε η μετάλλαξη Δέλτα, μεταξύ ατόμων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) ή είχαν κάνει το εμβόλιο του 2019.

«Τα δεδομένα οροεπιπολασμού του CDC δείχνουν ότι το 58% του κοινού έχει ήδη μολυνθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (75% του παιδιατρικού πληθυσμού). Για όσους έχουν ανοσία από τη φυσική μόλυνση, ο κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου κατά την επαναμόλυνση είναι εξαιρετικά χαμηλός», δήλωσε στην Epoch Times ο Δρ. Σαντζάι Βέρμα , καρδιολόγος που έχει δει μεγάλη αύξηση των καρδιακών προβλημάτων από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια.

«Ως εκ τούτου, η συνεχιζόμενη περιφρόνηση της ανοσίας από τη φυσική μόλυνση δεν είναι μόνο αντίθετη με όλη τη δημοσιευμένη επιστήμη, αλλά αποτελεί κατάφωρη προσβολή της ιατρικής δεοντολογίας», πρόσθεσε.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οι ειδικοί της δημόσιας υγείας αγνόησαν και μάλιστα απαξίωσαν την ανοσία μετά από φυσική μόλυνση, δίνοντας αποκλειστικά έμφαση στην ανοσία από τα εμβόλια COVID. Πολλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν ανήθικα σε ανεργία από την υποχρεωτικότητα των εμβολίων που δεν υπολόγιζαν την ανοσία από τη φυσική μόλυνση. Επανειλημμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανοσία μετά από μόλυνση με COVID είναι συγκρίσιμη ή και καλύτερη από την ανοσία μετά από εμβολιασμό με COVID», δήλωσε ο Βέρμα.

Εκτιμώμενα ποσοστά επιβεβαιωμένων λοιμώξεων προσαρμοσμένα σε συνδιακυμάνσεις ανά 100.000 ανθρωποημέρες κινδύνου. (Στιγμιότυπο από το Σχήμα 3 “Protection and Waning of Natural and Hybrid Immunity to SARS-CoV-2,” From The New England Journal of Medicine)

 

Ένα διάγραμμα που δείχνει τα διαφορετικά επίπεδα προστασίας και εξασθένησης της αποτελεσματικότητας έναντι της λοίμωξης δείχνει ότι όσοι ανήκαν στην ομάδα 4 έως <8 μηνών “1 δόση + ανάρρωση” δεν παρουσίασαν σημαντικά λιγότερες λοιμώξεις από την ομάδα “ανάρρωση, ανεμβολίαστοι” στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, τα δεδομένα δεν δείχνουν το αποτέλεσμα των 4-8 μηνών για τα άτομα που έλαβαν 3 δόσεις.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε