Ναι, θέλεις σκόνη στο ντουλάπι σου.
Πιο συγκεκριμένα, θέλετε στο ντουλάπι σας αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι. Τα αποξηραμένα μανιτάρια διατηρούνται επ’ αόριστον και μπορούν εύκολα να ανασυσταθούν για χρήση με ζυμαρικά και ριζότο ή να προστεθούν σε σούπες και σάλτσες. Το πιο σημαντικό, μπορείτε απλά να τα τρίψετε και να τα μετατρέψετε σε βαθιά γευστική και αρωματική σκόνη.
Η σκόνη μανιταριού πορτσίνι είναι ένα μαγικό καρύκευμα. Έχει γεύση και άρωμα που είναι γήινο, θυμίζει καπνιστό και είναι πλούσιο σε umami. Αναμιγνύεται με σκόρδο και ξυλώδη βότανα, όπως δεντρολίβανο και θυμάρι, και είναι ένα μυστικό συστατικό σε τρίψιμο μπαχαρικών και μαρινάδες.

Ενώ τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι είναι ακριβά κατά κιλό, τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεστε πολλά από αυτά για να κάνετε ένα τρίμμα. (Σε αυτή τη συνταγή, χρειάζεστε μόνο 15 γραμμάρια.) Όταν τα μανιτάρια στεγνώσουν, η γεύση τους εντείνεται, οπότε το λίγο δίνει πολύ. Άλλα αποξηραμένα μανιτάρια, όπως τα σιιτάκε, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης, αλλά στοχεύστε στα πορτσίνι όταν είναι διαθέσιμα.
Χρησιμοποιήστε έναν μύλο μπαχαρικών για να τρίψετε τα μανιτάρια πριν τα αναμίξετε με άλλα συστατικά για να δημιουργήσετε μια συνοχή πάστας. Εάν δεν έχετε μύλο μπαχαρικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μίνι επεξεργαστή τροφίμων, ο οποίος θα δώσει ελαφρώς πιο χονδρή υφή.

Παϊδάκια αρνιού πορτσίνι
Ενεργός Χρόνος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά
4 μερίδες
- 1/2 ουγγιά αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
- 1 κουταλάκι του γλυκού kosher θαλασσινό αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 8 παϊδάκια αρνιού με κόκαλα, 100 έως 170 γραμμάρια το καθένα και πάχος περίπου 3 εκατοστών
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μανιτάρια σε ένα μύλο μπαχαρικών. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ.
Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε να γίνει μια πάστα.
Καλύψτε το αρνί από όλες τις πλευρές με το μείγμα και αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το αρνί στο τηγάνι αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
Ροδίζουμε τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά.
Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το επιθυμητό, 8 με 10 λεπτά για μέτριο, ανάλογα με το πάχος. (Ένα θερμόμετρο κρέατος που εισάγεται στο κέντρο θα πρέπει να καταγράφει από 50 βαθμούς C έως 55 βαθμούς C.)
Βγάζουμε από τοn φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε. (Η εσωτερική θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά την ανάπαυση.)