Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ καταθέτει ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον στις 11 Απριλίου 2018. (Chip Somodevilla/Getty Images)

Η μητρική εταιρεία Meta του Facebook καταργεί ακόμα 10.000 θέσεις εργασίας

Η Meta Platforms Inc., μητρική εταιρεία του Facebook πρόκειται να απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους, και να καταργήσει περίπου 5.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας, σε έναν δεύτερο γύρο μείωσης του εργατικού της δυναμικού τους τελευταίους έξι μήνες.

Η εταιρεία στοχεύει να απλοποιήσει την οργανωτική της δομή, καταργώντας τα πολλαπλά επίπεδα διοίκησης, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε δήλωσή του την Τρίτη. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο είχε απολύσει τον Νοέμβριο 11.000 άτομα, δηλαδή το 13% του προσωπικού της.

Οι απολύσεις αναμένονταν από τους εργαζόμενους της Meta τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Ζούκερμπεργκ έχει μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη καλύτερης ιεράρχησης των έργων και των επενδύσεων, αποκαλώντας το 2023 «έτος αποτελεσματικότητας» κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων υπονοώντας προφανώς τις πρόσθετες περικοπές θέσεων εργασίας.

«Καθώς έχω μιλήσει για την αποτελεσματικότητα φέτος, έχω πει ότι μέρος της δουλειάς μας θα περιλαμβάνει την κατάργηση θέσεων εργασίας – και αυτό θα γίνει στην υπηρεσία και της οικοδόμησης μιας πιο λιτής, πιο τεχνικής εταιρείας», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Οι ευρέως αναμενόμενες περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης στη Meta που περιλαμβάνει την ακύρωση έργων χαμηλότερης προτεραιότητας, την ισοπέδωση των στρωμάτων της μεσαίας διοίκησης και τη «δραματική» ενίσχυση της παραγωγικότητας των προγραμματιστών.

«Αυτό θα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Θα σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε ταλαντούχους και παθιασμένους συναδέλφους που ήταν μέρος της επιτυχίας μας», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκουν επίσης το Instagram και το WhatsApp, είδε τα διαφημιστικά της έσοδα να επιβραδύνουν, με αποτέλεσμα να καταγράψει για πρώτη φορά το 2022 μείωση των ετήσιων πωλήσεών της. Ο Ζούκερμπεργκ έχει μετατοπίσει την εστίαση και τις επενδύσεις της Meta τον τελευταίο χρόνο στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας και στο λεγόμενο metaverse, το οποίο οραματίζεται ως την επόμενη μεγάλη υπολογιστική πλατφόρμα.

Οι εργαζομένοι της Meta αυξήθηκαν δραστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, καθώς η ζήτηση για τις ψηφιακές υπηρεσίες της εταιρείας αυξήθηκαν και ο Ζούκερμπεργκ έσπευσε να ανταποκριθεί στα καινούργια δεδομένα. Ο αριθμός των εργαζομένων του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατά 30% το 2020, το πρώτο έτος της πανδημίας, και στη συνέχεια κατά 23% το 2021. Μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο όταν η Meta άρχισε να καταργεί θέσεις εργασίας το δυναμικό της εταιρίας ήταν περισσότεροι από 87.000 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε