Δευτέρα, 01 Ιούλ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν στην ετήσια παρέλαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα, ζητώντας παράλληλα τον τερματισμό των διώξεων στην Κίνα. Νέα Υόρκη, 10 Μαΐου 2024. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Η Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα γιορτάζεται από χιλιάδες στη Νέα Υόρκη

Αν και στην πατρίδα του η κυβέρνηση το αντιμάχεται με κάθε μέσο, ο υπόλοιπος κόσμος έχει αγκαλιάσει το Φάλουν Ντάφα με θέρμη.

Χιλιάδες άνθρωποι με μπλε και κίτρινα μπουφάν ξεπετάχτηκαν στην καρδιά της Νέας Υόρκης για την παρέλαση της 10ης Μαΐου αμέσως μετά από μια ομιχλώδη βροχή.

Πρόκειται για μια ετήσια παράδοση, στην οποία συμμετέχουν ‘νεράιδες’ που κρατούν λουλούδια λωτού, ένα άρμα που μεταφέρει ανθρώπους με αρχαία κινεζική ενδυμασία, μια δυτικού τύπου φιλαρμονική και Κινέζοι τυμπανιστές. Αυτήν τη χρονιά, παρέλασαν στους δρόμους του Μανχάταν για περίπου 1,5 ώρα, στο ρυθμό ήχων και μελωδιών που αντλούσαν έμπνευση από μια Κίνα πολύ παλιά.

Η παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα, με εκτιμώμενο αριθμό συμμετεχόντων φέτος 5.000 άτομα. Σηματοδοτεί, επίσης, την επέτειο της αρχής της δημόσιας διδασκαλίας της εν λόγω πνευματικής άσκησης πριν από 32 χρόνια.

Είναι μια ημέρα που προκαλεί τόσο χαρά όσο και θλίψη.

Η άσκηση του Φάλουν Ντάφα, επίσης γνωστή ως Φάλουν Γκονγκ, προσέλκυσε περίπου 70 έως 100 εκατομμύρια ασκούμενους στην Κίνα μέσα στη δεκαετία του 1990. Με επίκεντρο τις αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας, αυτή η πνευματική άσκηση ενσωματώνει διαλογισμό και αργές ασκήσεις τσιγκόνγκ.

Αν και ασκείται ελεύθερα σε πολλά μέρη του κόσμου, το Φάλουν Γκονγκ διώκεται σκληρά στη χώρα προέλευσής του από το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), από το 1999.

Κατά τη διάρκεια της 25ετούς βάναυσης δίωξης, ένας τεράστιος αριθμός ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ έχει θανατωθεί και υποστεί βασανιστήρια, καταναγκαστική εργασία ή/και εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων. Οι επιζώντες στην Κίνα – καθώς και οι ασκούμενοι σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο – λένε ότι η δίωξη που υφίστανται από το ΚΚΚ, που έχει ως στόχο να κάνει τους ασκούμενους να απαρνηθούν την πίστη τους, δεν μπορεί να κάμψει τη θέλησή τους.

Η Γουάνγκ Χουιτζουάν, καθηγήτρια κινεζικής γλώσσας στη Νέα Υόρκη, η οποία συμμετείχε στην παρέλαση, μιλά για την κουνιάδα της, την καθηγήτρια μουσικής Λι Τσουνγιουάν, η οποία κρατείται πολλές εβδομάδες σε κινεζική φυλακή.

Το υποτιθέμενο παράπτωμά της ήταν ότι «τραγουδούσε στο σπίτι».

«Ακούγεται γελοίο, σωστά;» δήλωσε η κα Γουάνγκ στους Epoch Times. Όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι των Λι, είπε στον σύζυγο της Λι Τσουνγιουάν: «Ξέρετε ότι τραγουδάει στο σπίτι κάθε μέρα; Την παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό».

Η Γουάνγκ Χουιτζουάν, της οποίας η κουνιάδα κρατείται παράνομα στην Κίνα λόγω της πίστης της στο Φάλουν Γκονγκ, στην παρέλαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα, ζητώντας παράλληλα τον τερματισμό των διώξεων του ΚΚΚ στην Κίνα. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Όχι ότι υπήρχε κάτι κακό με τα τραγούδια, είπε η κα Γουάνγκ. Η κα Λι, η οποία έχει μια ηχηρή φωνή, τραγουδάει στίχους τραγουδιών από κινεζικές παραδοσιακές γιορτές, όπως αυτή για το σεληνιακό νέο έτος, που «φέρνουν στους ανθρώπους ελπίδα», είπε η κα Γουάνγκ.

Το σχολείο της κας Λι την υποβίβασε σε κατώτερη θέση το 2022 σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να εγκαταλείψει την πίστη της.

«Είναι πραγματικά κρίμα», πρόσθεσε η κα Γουάνγκ, σχολιάζοντας ότι η ιδεολογία του ΚΚΚ είναι το αντίθετο της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας:

«Όσο περισσότερο προσπαθείς να είσαι καλός άνθρωπος, τόσο περισσότερο σε κυνηγούν.»

Παριστάμενοι στην παρέλαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Πολλοί άλλοι στην παρέλαση μοιράστηκαν ένα παρόμοιο συναίσθημα.

Η Τζούλια Μπανιασάντι, η οποία εργάζεται σε ιατρικό κέντρο, άρχισε να ασκεί το Φάλουν Γκονγκ το 1998, όταν ήταν 20 ετών. Ο σοβαρός πόνος στην πλάτη της έχει εξαφανιστεί από τότε. Ως μητέρα τριών παιδιών, περιέγραψε τις αξίες που διδάσκει η πρακτική ως «άγκυρα» που κρατά την οικογένειά της προσγειωμένη.

Τα παιδιά στις μέρες μας είναι πάντα στα τηλέφωνά τους ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια, είπε.

«Δεν ξέρουν πώς να παίζουν έξω. Δεν ξέρουν πώς να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους», δήλωσε στους Epoch Times.

«Όταν βλέπω τα παιδιά μου, βλέπω μεγάλη διαφορά. Τα μεγάλωσα ώστε να είναι ανεξάρτητα και να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις στη ζωή».

Η Τζούλια Μπανιασάντι και ο γιος της Κιαν στην παρέλαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Διδάσκει στα παιδιά της να «σκέφτονται πρώτα τους άλλους σε κάθε περίπτωση» και να «υπερασπίζονται το σωστό».

Χάρη σε αυτές τις αξίες που ενστάλαξε στον 9χρονο γιο της, Κιαν, εκείνος είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα τον εκφοβισμό στο σχολείο, είπε. Αντί να βρίζει, να ανταποδίδει τα χτυπήματα ή να παθαίνει κατάθλιψη, παραμένει ήρεμος και στο ύψος του.

«Ο νταής μπορεί να σε εκφοβίσει μόνο αν φοβάσαι», λέει.

Η κα Μπανιασάντι έχει συμμετάσχει σε διάφορες διαδηλώσεις, μεταξύ άλλων στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, κάνοντας έκκληση για τον τερματισμό των διώξεων στην Κίνα.

Οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην Κίνα, είπε, θέτουν στον ελεύθερο κόσμο το δίλημμα της επιλογής.

Όταν άρχισαν οι διώξεις, πολλοί άνθρωποι είπαν: «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με μένα, γιατί να με νοιάζει αυτό; Γιατί δεν κοιτάτε τη δική μας χώρα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε;».

Αλλά στην πραγματικότητα, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας βρίσκεται παντού.

Ανέφερε την παγκόσμια εκστρατεία του Πεκίνου για την παρεμπόδιση του θιάσου παραστατικών τεχνών Shen Yun Performing Arts με τη συνδυαστική χρήση διπλωματικών πιέσεων, οικονομικού εξαναγκασμού και φυσικών επιθέσεων. Το σλόγκαν του Shen Yun, που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη, είναι «Η Κίνα πριν από τον κομμουνισμό» και μερικές από τα χορογραφίες του αναπαριστούν τις σύγχρονες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Το ΚΚΚ είναι «ενάντια σε κάθε τι καλό σε αυτόν τον κόσμο, οπότε στην πραγματικότητα έχει να κάνει με όλους εμάς σε αυτόν τον κόσμο», δήλωσε η κα Μπανιασάντι.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ με ένα πανό που αναγράφει ‘Οι Κινέζοι λένε ΟΧΙ στον Μαρξισμό’. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ο Μπεν Σμιθ, εργολάβος ακινήτων, συμμερίζεται τις απόψεις της κας Μπανιασάντι.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο οι ρωσικές όσο και οι σερβικές αρχές συνέλαβαν και κράτησαν ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, καθώς οι κυβερνήσεις τους αναπτύσσουν στενότερους δεσμούς με το κινεζικό καθεστώς. Μια Ρωσίδα ασκούμενη κρατείται επί του παρόντος στη φυλακή για δύο μήνες.

Ο κος Σμιθ δυσκολεύεται να πιστέψει τέτοιες ενέργειες.

«Πού σταματάει αυτό;», αναρωτιέται.

«[Οι κομμουνιστές] κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την εξουσία τους και δεν έχουν κανένα σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε στους Epoch Times.

«Θέλουν να εξαφανίσουν όλες τις άλλες θρησκείες, ώστε το μόνο που θα μείνει στις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων να είναι ο κομμουνισμός – έτσι λειτουργούν.»

Ο Μπεν Σμιθ συμμετέχει στην παρέλαση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Φάλουν Ντάφα. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ο κος Σμιθ υποστηρίζει ότι οι ασκήσεις και οι διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ ενισχύουν το ανοσοποιητικό του σύστημα και του χαρίζουν νοητική διαύγεια σε μια αγχωτική δουλειά.

«Με μετέτρεψε σε έναν καλύτερο και πιο υγιή άνθρωπο με περισσότερη ενέργεια», είπε.

Προέτρεψε τους ηγέτες των χωρών που σκοπεύουν να φλερτάρουν με το Πεκίνο να «ψάξουν μέσα τους και να αποφασίσουν τι είναι σωστό και τι λάθος».

Οι κινεζικές αρχές μπορεί να έχουν οικονομικούς «μοχλούς πίεσης», «αλλά, τελικά, όλα καταλήγουν σε κάτι μεγαλύτερο από αυτό», είπε.

Αυτό που «φέρνει πραγματικά την ευτυχία», είπε, είναι η εσωτερική δύναμη.

Ασκούμενες του Φάλουν Γκονγκ ντυμένες λωτοί. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Αρκετοί πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που είχαν εργαστεί για τη θρησκευτική ελευθερία, σημείωσαν το ακλόνητο πνεύμα της συγκεκριμένης πνευματικής κοινότητας κατά τον εορτασμό της επετείου.

Η Κατρίνα Λάντος Σουέτ, πρώην πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία και πρόεδρος του Ιδρύματος Λάντος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δικαιοσύνη, δήλωσε «κατάπληκτη» με την αντοχή των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ παρά τις διώξεις, σημειώνοντας ότι οι ασκούμενοι που έχει συναντήσει είναι «άνθρωποι με τεράστιο χαρακτήρα, δύναμη και ανθεκτικότητα».

«Ζουν αυτό που πιστεύουν», δήλωσε στο NTD, αδελφό μέσο ενημέρωσης των Epoch Times.

Αυτή η ανθεκτικότητα του πνεύματος θα επικρατήσει τελικά, δήλωσε ο Σαμ Μπράουνμπακ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ για τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία.

«Έχουμε δει αυτό το έργο καθ’ όλη την ιστορία της ανθρωπότητας. Το βασίλειο της γης καταπιέζει το βασίλειο του πνεύματος – το βασίλειο του Θεού – αλλά το βασίλειο της γης δεν θα νικήσει ποτέ σε αυτή τη μάχη», δήλωσε ο κος Μπράουνμπακ στο NTD.

«Δεν θα μπορέσουν ποτέ να υποτάξουν το ανθρώπινο πνεύμα.»

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ πάνω σε άρμα που μεταφέρει το Τζούαν Φάλουν, το βασικό βιβλίο της διδασκαλίας του Φάλουν Ντάφα. (Mark Zou/The Epoch Times)

 

Η Ουράνια Μπάντα, η οποία αποτελείται από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, συμμετέχει στην παρέλαση της Νέας Υόρκης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ο Χορός του Δράκου από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ. (Mark Zou/The Epoch Times)

 

Ασκούμενες του Φάλουν Γκονγκ με παραδοσιακές στολές και τύμπανα μέσης. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ασκούμενες του Φάλουν Γκονγκ με πανό όπου αναγράφονται οι τρεις βασικές αρχές του Φάλουν Γκονγκ ‘Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα’. (Larry Dye/The Epoch Times)

 

‘Το ψήφισμα 343 της αμερικανικής Βουλής καταδικάζει την εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους στην Κίνα’. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

‘430 εκατομμύρια Κινέζοι έχουν παραιτηθεί από το ΚΚΚ. Συγχαρητήρια’. (Mark Zou/The Epoch Times)

 

‘Αφυπνιστείτε [και αναγνωρίστε] την απειλή του ΚΚΚ’. (Larry Dye/The Epoch Times)
Παριστάμενος στην παρέλαση δέχεται ενημερωτικό υλικό, καθώς και έναν αναμνηστικό λωτό με τις αρχές ‘Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα’. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

 

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στη λήξη της παρέλασης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα. (Larry Dye/The Epoch Times)

 

Της  Eva Fu

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε