Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Ανάκληση των ψηφιακών βρεφικών οθονών Philips Avent λόγω κινδύνου υπερθέρμανσης. (Ευγενική προσφορά της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων)

Η Philips ανακαλεί σχεδόν 13.000 βρεφικές οθόνες λόγω κινδύνων πρόκλησης φωτιάς

Η Philips ανακαλεί σχεδόν 13.000 βρεφικές οθόνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού διαπιστώθηκε ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θερμαίνονται τόσο πολύ που η συσκευή κινδυνεύει να προκαλέσει φωτιά και υλικές ζημιές.

Η αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Product Safety Commission-CPSC) ανακοίνωσε σε ειδοποίηση ανάκλησης στις 3 Αυγούστου ότι περίπου 12.850 ψηφιακές βρεφικές οθόνες Philips Avent που κατασκευάστηκαν στην Κίνα μεταξύ Μαρτίου 2016 και Δεκεμβρίου 2019 ανακλήθηκαν μετά από αναφορές για υπερθέρμανση στην Ευρώπη.

«Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου στις οθόνες της Parent Unit (Μονάδα Γονέα) μπορεί να υπερθερμανθούν κατά τη διάρκεια της φόρτισης, ενέχοντας κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς και υλικών ζημιών», ανέφερε ο οργανισμός.

Η Philips έλαβε 23 αναφορές για υπερθέρμανση των βρεφικών οθονών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων επτά αναφορών για ελαφρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με την CPSC. Ωστόσο, ο οργανισμός σημείωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά ή τραυματισμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κάτω μέρος ενός ανακληθέντος ψηφιακής βρεφικής οθόνης της Philips Avent. (Ευγενική χορηγία της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων)

 

Το ανακληθέν προϊόν περιλαμβάνει τα μοντέλα SCD630 και SCD843, τα οποία αποτελούνται από μια λευκή κάμερα και μια οθόνη με έγχρωμη οθόνη 3,5 ιντσών. Οι λέξεις «Philips Avent» είναι τυπωμένες στο μπροστινό μέρος της συσκευής.

Οι αριθμοί μοντέλου και οι κωδικοί ημερομηνίας παραγωγής, σε μορφή ημέρας-μήνα-έτους, βρίσκονται στο κάτω μέρος της γονικής μονάδας.

Η Philips ανακάλεσε εθελοντικά τις επηρεαζόμενες βρεφικές οθόνες «στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας των καταναλωτών», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της στο FOX Business.

«Υπάρχει κίνδυνος να υπερθερμανθεί η μπαταρία στη Μονάδα Γονέα ενώ είναι συνδεδεμένη στην πρίζα», συνεχίζει η δήλωση. «Παρόλο που το υλικό του περιβλήματος συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις αναφλεξιμότητας, όπως περιγράφονται στο πρότυπο ασφαλείας UL94, η Philips έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το θέμα αυτό σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας».

Το gadget κοστίζει μεταξύ 120 και 200 δολαρίων και πωλήθηκε διαδικτυακά από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2020 σε πέντε ιστότοπους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CPSC. Αυτές οι ιστοσελίδες περιλάμβαναν τις ToysRUs.com, Amazon.com, Walmart.com και Jet.com, εκτός από την ιστοσελίδα της Philips στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η CPSC συμβούλευσε τους πελάτες να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν το επηρεαζόμενο προϊόν και να επικοινωνήσουν με την Phillips Avent για δωρεάν αντικατάσταση.

Για να εγγραφούν για δωρεάν αντικατάσταση, οι πελάτες με τις επηρεαζόμενες οθόνες μπορούν να καλέσουν τον αριθμό χωρίς χρέωση 833-276-5311 μεταξύ 9 π.μ. και 9 μ.μ. ET από Δευτέρα έως Σάββατο και μεταξύ 9 π.μ. και 6 μ.μ. ET την Κυριακή ή να μεταβούν στην ιστοσελίδα της Philips Avent.

Από το NTD News

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε