Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
Ο Χάντερ Μπάιντεν (Α) αγκαλιάζει τον πατέρα του, τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στο Γουίλμινγκτον, Ντελ, στις 7 Νοεμβρίου 2020. (Andrew Harnik/Pool/AP Photo)

ΗΠΑ: Αποκλείστηκε από τους Δημοκρατικούς η κλήτευση του Χάντερ Μπάιντεν να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου

Οι Δημοκρατικοί στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων μπλόκαραν μια κλήτευση που υποστηριζόταν από τους Ρεπουμπλικάνους για να υποχρεωθεί ο Χάντερ Μπάιντεν να καταθέσει ως μάρτυρας.

«Οι Δημοκρατικοί μόλις αρνήθηκαν την πρότασή μας να κλητεύσουμε τον Χάντερ Μπάιντεν», έγραψαν στο Twitter τα ρεπουμπλικανικά μέλη της επιτροπής. «Αρνούνται να καταστήσουν τον Χάντερ υπεύθυνο για τις σκοτεινές επιχειρηματικές του συναλλαγές που μας κάνουν να εξαρτόμαστε περισσότερο από την Κίνα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχει περάσει η ώρα για λογοδοσία».

Ο βουλευτής Άντι Μπιγκς (R-Ariz.) υπέβαλε πρόταση να κληθεί ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ως μάρτυρας στην ακρόασή του σχετικά με την ηλεκτροκίνηση όλων των οχημάτων της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (USPS).

«Μόλις έκανα πρόταση να κληθεί ο Χάντερ Μπάιντεν ως μάρτυρας στην ακρόαση της Επιτροπής Εποπτείας και Μεταρρύθμισης της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ηλεκτροδότηση [της USPS]», έγραψε ο Μπιγκς στο Twitter. «Ο Χάντερ πούλησε ένα ορυχείο κοβαλτίου στις ΗΠΑ σε μια κινεζική εταιρεία. Το κοβάλτιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εμπειρογνωμοσύνη του Χάντερ είναι ανεκτίμητη!»

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων τον κάλεσαν να καταθέσει, σύμφωνα με επιστολή που εξέδωσε ο βουλευτής Τζέιμς Κόμερ (R-Ky.), και οι Δημοκρατικοί της επιτροπής μπλόκαραν μια πρόταση για την έκδοση κλήσης.

Αυτό έγινε ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε στις 5 Απριλίου ότι ο Μπάιντεν «δεν έχει μιλήσει ποτέ» με τον γιο του για «τις επιχειρηματικές του συναλλαγές στο εξωτερικό».

Πρόσφατες αναφορές της Washington Post και άλλων μέσων ενημέρωσης επαλήθευσαν με μεγάλη καθυστέρηση μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έγγραφα σε φορητό υπολογιστή που ανήκε παλαιότερα στον Χάντερ Μπάιντεν. Οι αναφορές σχετικά με τον φορητό υπολογιστή του νεότερου Μπάιντεν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, αν και μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας κινήθηκαν γρήγορα για να τις αποκρύψουν.

Ένα δημοσίευμα των New York Times τον Νοέμβριο ισχυριζόταν ότι ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν συνιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που συμμετείχε στην αγορά ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα κοβαλτίου στον κόσμο από κινεζική εταιρεία ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το κοβάλτιο είναι ένα βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται στα ηλεκτρικά οχήματα και σε άλλα ηλεκτρονικά είδη.

«Πολλές ιστορίες για τον Χάντερ Μπάιντεν έρχονται στην επιφάνεια αυτή την εβδομάδα. Για να διασφαλιστεί λοιπόν η ανεξαρτησία της έρευνας, θα υποστήριζε ο πρόεδρος τον διορισμό ειδικού συμβούλου;» ρώτησε ο Πίτερ Ντούτσι του Fox News την Ψάκι ρώτησε.

«Κατ’ αρχάς, ο πρόεδρος δεν έχει συζητήσει ποτέ με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς του», είπε η ίδια απαντώντας στην ερώτηση του Ντούτσι.

«Το είπε αυτό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και θα συνεχίσει να το τηρεί. Οπότε σας παραπέμπω στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για οποιαδήποτε πρόσθετα βήματα θα έκαναν. Θα έπαιρναν αυτές τις αποφάσεις ανεξάρτητα».

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ διεξάγει έρευνα κατά του Χάντερ Μπάιντεν για αναφερόμενη πιθανή φορολογική απάτη, εγκλήματα άσκησης πίεσης και ξέπλυμα χρήματος.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο επικεφαλής του προσωπικού του Μπάιντεν, Ρον Κλέιν, δήλωσε στο ABC News ότι ο πρόεδρος πιστεύει ότι ο Χάντερ Μπάιντεν δεν παραβίασε το νόμο.

«Φυσικά ο πρόεδρος είναι πεπεισμένος ότι ο γιος του δεν παραβίασε το νόμο. Αλλά, το πιο σημαντικό, όπως είπα, αυτό είναι ένα θέμα που θα αποφασιστεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, από τη νομική διαδικασία. Είναι κάτι στο οποίο κανείς στον Λευκό Οίκο δεν έχει ανάμειξη», δήλωσε ο Κλέιν απαντώντας σε ερώτηση του παρουσιαστή του ABC Τζορτζ Στεφανόπουλου.

Ο Χάντερ Μπάιντεν δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχολιασμό μέχρι την ώρα του Τύπου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε