Τρίτη, 18 Ιούν, 2024

Κατά 22 φορές αυξήθηκαν οι πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία χρειάζεται να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των εξαγωγών ενέργειας στις λεγόμενες «φιλικές» χώρες

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν πέρυσι κατά 22 φορές –μια ένδειξη ότι η οικονομία της χώρας προσανατολίζεται προς τους γίγαντες της ασιατικής ηπείρου ενώ μαίνεται η σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Η πλειονότητα των ενεργειακών μας πόρων ανακατευθύνεται προς άλλες αγορές, τις αγορές φιλικών χωρών. Εάν δούμε, για παράδειγμα, τις παραδόσεις πετρελαίου στην Ινδία, έχουν αυξηθεί κατά 22 φορές τον περασμένο χρόνο», δήλωσε ο Νόβακ, που είναι υπεύθυνος για την ενέργεια.

Ο Νόβακ δήλωσε ότι τα έσοδα από την ενέργεια αντιστοιχούσαν στο 42% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσίας το 2022 και δήλωσε ότι ο ενεργειακός τομέας της χώρας είναι βιώσιμος, παρά τις προκλήσεις που δημιουργούνται λόγω των κυρώσεων της Δύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε