Τετάρτη, 29 Μαΐ, 2024
Η βουλευτής Υβέτ Χέρρελ (Ρ-Ν.Μ.) μιλά σε συνέντευξη τύπου κατά την διάρκεια επίσκεψης βουλευτικής συνοριακής αποστολής στο Ελ Πάσο, Τέξας, 15 Μαρτίου 2021. (Justin Hamel/AFP μέσω Getty Images)

«Καταστρέφουμε το έθνος μας»: Βουλευτής Χέρρελ για συνοριακή κρίση ΗΠΑ

ΝΤΑΛΛΑΣ, Τέξας – Ο υψηλός αριθμός παράνομων μεταναστών που ρέουν στις Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να καταστρέψει την Αμερική, πιστεύει η Αμερικανή βουλευτής Υβέτ Χέρρελ (Ρ-Ν.Μ.).

«Πιστεύω πως καταστρέφουμε το έθνος μας. Πιστεύω πως αυτό είναι ένα ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Πιστεύω πως αυτό το κάνουμε εις βάρος των ανθρώπων που έρχονται εδώ για τους σωστούς λόγους», είπε στην Epoch Times η Χέρρελ στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης.

«Έχουμε ένα πλαίσιο κανονισμών, έχουμε κανονισμούς σε ισχύ. Υποστηρίζω απολύτως τους ανθρώπους που μεταναστεύουν στην Αμερική μέσω της σωστής διαδικασίας αλλά τώρα γίνεται παρείσφρηση στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας από εγκληματίες αλλοδαπούς», πρόσθεσε.

Από την ανάληψη εξουσίας από τον πρόεδρο Μπάιντεν, οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στα σύνορα έχουν αυξηθεί πολύ έντονα. Ο αριθμός συλλήψεων ήταν πάνω από 180.000 τον Μάιο, τον τελευταίο μήνα για τον οποίον υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα. Αυτό ήταν το υψηλότερο μηνιαίο σύνολο τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Χέρρελ έχει επισκεφθεί τα σύνορα πέντε φορές τους τελευταίους μήνες. Θυμάται ότι έχει δει μια από τις εγκαταστάσεις των Υπηρεσιών Υγείας και Ανθρώπινης Εξυπηρέτησης για ασυνόδευτους ανηλίκους, ή παράνομα παιδιά μετανάστες, στο Φορτ Μπλις στο Ελ Πάσο, Τέξας.

Η διοίκηση Μπάιντεν σταμάτησε να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του Άρθρου 42, που είχαν επιβληθεί λόγω ανησυχιών ότι οι μετανάστες θα έφεραν τον ιό που προκαλεί την COVID-19 σε διάρκεια πανδημίας, σε τέτοιους ανηλίκους, ισχυριζόμενη πως δεν ήταν ανθρώπινο.

Αλλά η Χέρρελ είπε πως η διοίκηση δεν κάνει ελέγχους ιστορικού και οι αξιωματούχοι έτσι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν τα παιδιά στέλνονται σε νόμιμους υποστηρικτές, συνήθως συγγενείς.

«Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα παιδιά πηγαίνουν σε ανθρώπους εδώ νόμιμα, αν αυτοί είναι πραγματικοί υποστηρικτές, αν αυτοί είναι καρτέλ, εννοώ, δεν γνωρίζουμε καν που πηγαίνουν. Αλλά όλο αυτό είναι εις βάρος των φορολογουμένων», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν περίπου $60 εκατομμύρια ανά εβδομάδα απλώς για να στεγάσουν παράνομους ανήλικους μετανάστες.

Το υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών (HHS) είπε σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτήν την εβδομάδα ότι η διοίκηση Μπάιντεν «είναι αφιερωμένη στην εφαρμογή ενός μεταναστευτικού συστήματος που είναι ανθρώπινο, έχει τάξη, και νομιμότητα» και «παρακολουθεί τα σύνορα και χρησιμοποιεί κάθε τμήμα της κυβέρνησης για εύρεση συμπονετικών και δίκαιων λύσεων.»

Μια ομάδα πολιτών της Βενεζουέλας περιμένουν να μεταφερθούν από την Συνοριοφυλακή αφότου διέσχισαν παράνομα τον Ρίο Γκράντε από το Μεξικό στο Ντελ Ρίο, Τέξας, 3 Ιουνίου 2021. (Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times)

 

«Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, η διοίκηση εργάζεται για να μετακινεί παράνομους ανήλικους μετανάστες γρήγορα από την εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) σε εγκαταστάσεις που λειτουργεί το HHS, και μετά σε ελεγμένα οικογενειακά μέλη ή άλλους υποσητικτές με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και ταχύτητα.»

Πάνω από 15.000 τέτοιοι ανήλικοι βρίσκονταν υπό την φροντίδα του HHS έως τις 12 Ιουλίου, με άλλους 724 υπό την εποπτεία του DHS.

Η Χέρρελ προειδοποίησε ότι υπάρχουν συνέπειες για την έκρηξη μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι πολλές από τις γυναίκες και τα παιδιά που ταξιδεύουν από τον νότο γίνονται θύματα βιασμού και πορνείας.

«Αυτά είναι παιδιά που φτάνουν στα σύνορά μας. Οι Δημοκράτες δεν θέλουν να μιλούν για αυτό επειδή δεν ταιριάζει στο αφήγημά τους. Και επειδή ούτε τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης μιλούν για αυτό με τον τρόπο που απαιτείται, πολύ ανοιχτά και πολύ ειλικρινώς – εννοώ, όλη αυτή η διαδικασία, είναι απάνθρωπη, είναι απάνθρωπη για τις οικογένειες, για τα παιδιά που έρχονται εδώ παράνομα, επειδή πολλά από αυτά δεν καταλαβαίνουν καν τι κάνουν», είπε.

«Έχει μεγάλο κόστος για τον αμερικανικό λαό και είναι μεγάλη ένδειξη δειλίας, που η διοίκησή μας δεν παίρνει το πάνω χέρι, δεν παραδέχεται ότι έδωσε μια υπόσχεση. Έκαναν λάθος με το άνοιγμα των συνόρων, αλλά εδώ είμαστε, με τους αριθμούς να έρχονται, κάθε μήνα υπάρχει ακόμα μία αύξηση. Είμαστε σε μέγιστο 20 χρόνων τώρα, η χώρα μας δεν μπορεί να το αντέξει αυτό. Και πολύ ειλικρινώς, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για αυτό.»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε