Σάββατο, 23 Αυγ, 2025
Κρύα σούπα πεπονιού με τζίντζερ και βερμούτ. (Dreamstime/TCA)

Κρύα σούπα με πεπόνι, τζίντζερ και βερμούτ

Το τζίντζερ, ο βασιλικός και το πορτοκάλι δίνουν στη σούπα μια ελαφρώς πικάντικη γεύση

Τα φαγητά που δεν χρειάζονται μαγείρεμα είναι ιδανικά ως καλοκαιρινά γεύματα τόσο για τον μάγειρα όσο και για τους συνδαιτημόνες. Ένα από αυτά είναι η σούπα πεπονιού με τζίντζερ και βερμούτ.

Οι κρύες σούπες με πεπόνι είναι μια ασιατική συμβολή στην κουζίνα της Καλιφόρνια. Οι περισσότερες ασιατικές σούπες με πεπόνι είναι ζεστές και αλμυρές, αλλά αυτή είναι κρύα και ελαφρώς γλυκιά, και παρασκευάζεται με ελάχιστη προσπάθεια – είναι πραγματικά απλή. Αυτή η εκδοχή που περιλαμβάνει γλυκό βερμούτ δεν είναι κατάλληλη για παιδιά. Αν θέλετε να την φτιάξετε για όλη την οικογένεια, παραλείψτε το βερμούτ.

Εδώ, τα τοπικά συστατικά συνδυάζονται με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Γλυκό βερμούτ, τζίντζερ και βασιλικός προστίθενται σε μια βάση από πεπόνι σε αυτή την ελαφρύτερη εκδοχή της αυθεντικής συνταγής του σεφ Τζον Ντάουνι από τη Σάντα Μπάρμπαρα. Το τζίντζερ, ο βασιλικός και το πορτοκάλι δίνουν στη σούπα μια ελαφρώς πικάντικη γεύση, ενώ το βερμούτ προσθέτει μια νότα γλυκού βοτάνου.

Oil-painting-ntdtv

Απολαύστε την κρύα σούπα πεπονιού αυθημερόν. Αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο πιάτο, μετά από το οποίο μπορείτε να σερβίρετε μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με γαρίδες ή κοτόπουλο και ύστερα μοσχαρίσια σουβλάκια και ρύζι με εσπεριδοειδή.

Κρύα σούπα με πεπόνι, τζίντζερ και βερμούτ

Για 4 άτομα

Υλικά

  • 1 μέτριο πεπόνι
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γλ.τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κ.σ. γλυκό λευκό βερμούτ
  • Αλάτι και ψιλοαλεσμένο λευκό πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος

Προαιρετική γαρνιτούρα:

  • 2 κ.σ. ξινή κρέμα
  • 6 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Κόψτε το πεπόνι στη μέση και αφαιρέστε όλους τους σπόρους. Βγάλτε οκτώ μικρές μπάλες από το μισό πεπόνι ή κόψτε το σε κύβους για γαρνιτούρα και φυλάξτε τα στην άκρη.

Αφαιρέστε τη φλούδα από το πεπόνι και κόψτε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια.

Ανακατέψτε το πεπόνι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, το τζίντζερ και το βασιλικό με το βερμούτ, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μίξερ και πολτοποιήστε τα. Προσθέστε την ξινή κρέμα και ανακατέψτε. Δοκιμάστε για να ελέγξετε το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες πριν το σερβίρετε.

Για το σερβίρισμα

Μοιράστε τη σούπα σε τέσσερα ρηχά μπολ. Τοποθετήστε τις μπάλες ή τους κύβους πεπονιού πάνω σε κάθε μπολ και γαρνίρετε με ξινή κρέμα και φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε