Παρασκευή, 12 Απρ, 2024
Εκτεταμένες εκκενώσεις περιοχών στον νομό Μαγνησίας σήμερα.

Μαγνησία: Εκρήγνυνται λόγω πυρκαγιάς αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην περιοχή Καραμπά

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα δυνατές εκρήξεις σημειώθηκαν στη Νέα Αγχίαλο καθώς φωτιά εξαπλώθηκε σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111η Πτέρυγα Μάχης.

Από τις εκρήξεις έσπασαν τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου.

Δόθηκε εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111η Πτέρυγα Μάχης για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

Νωρίτερα είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα από το 112 σε κατοίκους της περιοχής, για να απομακρυνθούν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου.

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού ανέλαβαν την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε