Παρασκευή, 02 Ιούν, 2023
Ο Σκοτ Γκότλιμπ κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, στις 5 Απριλίου 2017. (Zach Gibson/Getty Images)

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer προτείνει την άρση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Ο Δρ. Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, είπε ότι η μείωση των κρουσμάτων COVID-19 θα πρέπει να σηματοδοτήσει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι είναι καιρός να άρουν περισσότερους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία.

«Πιστεύω ότι σίγουρα στην ανατολική ακτή, όπου βλέπετε τα κρούσματα να μειώνονται δραματικά, πρέπει να είμαστε πρόθυμοι και να το κάνουμε αυτό πολύ σύντομα, νομίζω ότι καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να χαλαρώσουμε ορισμένα από αυτά τα μέτρα με την ίδια ταχύτητα που τα βάλαμε», είπε στο «The Squawk Box» σε συνέντευξή του τη Δευτέρα όταν ρωτήθηκε για το εάν η υποχρεωτική χρήση μάσκας πρέπει να σταματήσει.

Ο Γκότλιμπ είπε ότι η «μεγάλη αγανάκτηση» στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται από την έλλειψη «σαφών στόχων» σχετικά με το πότε θα τερματιστούν ορισμένα από τα μέτρα.

Ο πρώην επίτροπος του FDA ανέφερε επίσης την πρόσφατη απόφαση του κυβέρνητη του Κονέκτικατ να ακυρώσει του υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για κρατικούς υπαλλήλους ως πολιτική που και άλλοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να υιοθετήσουν στο εγγύς μέλλον καθώς τα κρούσματα COVID-19 μειώνονται σε εθνικό επίπεδο.

«Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει συμμόρφωση και συμβιβασμός από τους ανθρώπους [είναι] εάν δείξουμε την ικανότητα να αποσύρουμε αυτά τα [μέτρα] με τον ίδιο τρόπο που τα θέσαμε», πρόσθεσε ο Γκότλιμπ.

Η έκκληση για άρση των μέτρων για τον COVID-19 έρχεται καθώς το συνολικό ποσοστό μόλυνσης στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε απότομα τις τελευταίες ημέρες. Τα δεδομένα από το Johns Hopkins-run Our World in Data δείχνουν ότι 4.110 στους ένα εκατομμύριο Αμερικανούς μολύνθηκαν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά το ποσοστό αυτό ήταν 2.643 μέχρι την Παρασκευή και μειώθηκε σε 615 ανά εκατομμύριο από την Κυριακή.

Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κινηθεί για να ακυρώσουν ορισμένα μέτρα που σχετίζονται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων εμβολιασμού και της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι από τις 27 Ιανουαρίου, οι κάτοικοι της Αγγλίας δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους.

Αλλά τη Δευτέρα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προειδοποίησε ότι μπορεί να εμφανιστούν περισσότερες μεταλλάξεις του COVID-19 και υποστήριξε ότι είναι επικίνδυνο να υποθέσουμε ότι η «’Ομικρον» είναι το τέλος ή ότι «είμαστε στο τέλος του παιχνιδιού».

«Υπάρχουν διαφορετικά σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η πανδημία και πώς θα μπορούσε να τελειώσει η οξεία φάση. Αλλά είναι επικίνδυνο να υποθέσουμε ότι η  «Όμικρον» θα είναι η τελευταία μετάλλαξη ή ότι βρισκόμαστε στο τέλος του παιχνιδιού», είπε ο Τέντρος σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΟΥ. «Αντίθετα, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συνθήκες είναι ιδανικές για να εμφανιστούν περισσότερες μεταλλάξεις». Δεν παρείχε στοιχεία ή δεδομένα για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε