Δευτέρα, 20 Απρ, 2026
Συρμός του ΟΣΕ. Θεσσαλονίκη, 2005. (Public Domain)

Νεκρός βρέθηκε επιθεωρητής της ΕΑΔ που εμπλεκόταν στη Σύμβαση 717

Νεκρός στο σπίτι του εντοπίστηκε ο Δημήτρης Τραπεζιώτης, πολιτικός μηχανικός και επιθεωρητής–ελεγκτής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σε ηλικία 56 ετών. Ήταν ένας από τους δύο επιθεωρητές που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Σύμβασης 717 του ΟΣΕ.

Την είδηση έκανε γνωστή η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΜΔΥΔΑΣ, η οποία εξήρε την επιστημονική του επάρκεια, το ήθος και τη συναδελφικότητά του. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο εκλιπών είχε υπηρετήσει στο υπουργείο Υποδομών και είχε διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, ξεχωρίζοντας για τη γνώση, την ανθρωπιά και τη διάθεση προσφοράς του.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι το τελευταίο διάστημα είχε βρεθεί στο επίκεντρο δικαστικής δίωξης, την οποία χαρακτηρίζει άδικη, καθώς — όπως αναφέρει — ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν εγκαίρως επισημάνει με έκθεσή τους τα προβλήματα της συγκεκριμένης σύμβασης.

Παράλληλα, εκφράζεται η εκτίμηση ότι η έντονη πίεση και το στρες που βίωνε τους τελευταίους μήνες ενδέχεται να συνδέονται με τον αιφνίδιο θάνατό του, επισημαίνοντας ότι παρόμοιες συνθήκες αντιμετωπίζουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που διώκονται στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί την Πολιτεία να διερευνήσει πλήρως τις συνθήκες του θανάτου, ενώ ασκεί κριτική στη λογική των «εξιλαστήριων θυμάτων», τονίζοντας ότι δεν πρέπει να μετακυλίονται ευθύνες σε υπαλλήλους για συστημικά προβλήματα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε