Κυριακή, 23 Φεβ, 2025
(Ευγενική παραχώρηση της Ντίνας Νικολάου) / dinanikolaou.gr

Ντίνα Νικολάου: Σολομός με λαζανάκι και σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

Ελαφρύς σολομός με λαζανάκι αλλά και μια κρεμώδη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού. Γρήγορο και απολαυστικό πιάτο που θα αγαπήσετε πολύ.

Υλικά

Για το σολομό

• 4 φιλέτα σολομού με το δέρμα (περίπου 250 γρ. το ένα)
• 20 ml ελαιόλαδο
• 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαζανάκι

• 500 γρ. λαζανάκι
• 1 μεγάλο καρότο, κομμένο με το μαντολίνο σε πολύ λεπτές λωρίδες
• Τα φύλλα από 2 φρέσκα κρεμμυδάκι, κομμένα κάθετα σε λεπτές λωρίδες
• Αλάτι
• Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού
• 160 γρ. αγελαδινό βούτυρο
• Χυμός από 1 λεμόνι
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• Ψιλοκομμένος μαϊντανός
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το σολομό

1.  Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα τα φιλέτα. Βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να βράζει. Δυναμώνω τη φωτιά και μόλις κάψει καλά βάζω τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και τα τηγανίζω για 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το δέρμα τους. Γυρίζω τα φιλέτα με μια σπάτουλα, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 2 λεπτά ακόμη. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και τα διατηρώ ζεστά.

Για το λαζανάκι

2.  Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω το λαζανάκι και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνω και το διατηρώ ζεστό. Επαναφέρω το λαζανάκι στην κατσαρόλα και προσθέτω τις λωρίδες καρότου και κρεμμυδιών. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Τέλος, προσθέτω ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Σερβίρισμα

(Ευγενική παραχώρηση της Ντίνας Νικολάου) / dinanikolaou.gr

 

Για περισσότερες συνταγές της 
Σεφ Ντίνα Νικολάου επισκεφτείτε το:
 dinanikolaou.gr

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε