Πέμπτη, 02 Οκτ, 2025
Ντολμάδες με φύλλα πράσου. (Στιγμιότυπο από το βίντεο της Οξάνας Τσίζμαρ στο YouTube)

Ντολμάδες τυλιγμένοι σε φύλλα πράσου

Όσοι αγαπούν τους λαχανοντολμάδες και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί,  μπορούν να δοκιμάσουν και αυτήν την παραλλαγή: ντολμάδες με φύλλα πράσου.

Τη συνταγή παραχωρεί στους αναγνώστες της Epoch Times η Οξάνα Τσίζμαρ (Cook Eat Happy). Eίναι πολύ εύκολη και νόστιμη, και δίνει ντολμάδες σε τριγωνικό σχήμα, αξιοποιώντας το μέρος του πράσου που κατά κανόνα πετάμε. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της Οξάνας εδώ.

Ντολμάδες τυλιγμένοι σε φύλλα πράσου

Υλικά

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4-5 πράσσα – τα πράσινα φύλλα από το πάνω μέρος
  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3-4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσσο (το μέσα μέρος) ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει.

Κόβουμε τα πράσα στη μέση και μετά τα κόβουμε στο πλάι (κατά μήκος) για να ανοίξουν. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το καυτό νερό για να μαλακώσουν και τα ύστερα τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι για πέντε λεπτά. Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τον κιμά και τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε  ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.

Όταν τα φύλλα του πράσου κρυώσουν, αρχίζουμε και τυλίγουμε τα ντολμαδάκια σαν τριγωνάκια, όπως είναι στο βίντεο όπου μας δείχνει όλη τη διαδικασία η Οξάνα. Στο ταψί ρίχνουμε βραστό νερό, σάλτσα σόγιας, αλάτι,και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°, για 30 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

Της Οξάνας Τσίζμαρ, Cook Eat Happy

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε