Δευτέρα, 15 Ιούλ, 2024
Ο ιδρυτής της SpaceX και διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ στην επίσκεψή του στο εργοτάξιο του Gigafactory της Tesla στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας, στις 17 Μαΐου 2021. (Michele Tantussi/Reuters)

Ο Έλον Μασκ της Tesla «σκέφτεται να παραιτηθεί» από τις δουλειές του

Ο Έλον Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Tesla Inc. λέει ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει τις δουλειές του και να γίνει influencer.

«Σκέφτομαι να εγκαταλείψω τις δουλειές μου & να γίνω influencer πλήρους απασχόλησης. Τι λέτε;», ανέφερε ο Μασκ στην ανάρτηση στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν ήταν άμεσα σαφές αν το εννοούσε σοβαρά να εγκαταλείψει τους ρόλους του. Απάντησε σε αρκετές απαντήσεις με προτάσεις καριέρας αν παραιτηθεί από τον τίτλο του CEO.

Ο Τζίμι Ντόναλντσον, ένας Αμερικανός YouTuber που είναι περισσότερο γνωστός με το διαδικτυακό του ψευδώνυμο MrBeast, είπε στον Μασκ ότι μπορεί να τον εκπαιδεύσει στο πώς να αποκτήσει προβολές στο YouTube. Ο Μασκ απάντησε με διπλωμένα χέρια δείχνοντας την εκτίμησή του.

«Ίσως θα το κάνω», απάντησε ο Μασκ όταν ένας άλλος εξέχων χρήστης του Twitter δεσμεύτηκε να γίνει ο πρώτος του συνδρομητής, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δημιούργησε λογαριασμό στο OnlyFans.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πυραύλων SpaceX και ηγείται της νεοσύστατης εταιρείας εγκεφαλικών τσιπ Neuralink και της εταιρείας υποδομών The Boring Company, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης τον Ιανουάριο ότι αναμένει να είναι διευθύνων σύμβουλος της Tesla για «αρκετά χρόνια».

«Θα ήταν ωραίο να έχω λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα χέρια μου, σε αντίθεση με το να εργάζομαι μέρα και νύχτα, από την ώρα που ξυπνάω μέχρι την ώρα που πέφτω για ύπνο 7 ημέρες την εβδομάδα. Κάτι που είναι αρκετά απαιτητικό».

Ο δισεκατομμυριούχος είναι γνωστός για τη λήψη σοβαρών επιχειρηματικών αποφάσεων στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον περασμένο μήνα, ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% της συμμετοχής του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την οποία η πλειοψηφία συμφώνησε. Έκτοτε έχει πουλήσει μετοχές αξίας σχεδόν 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι γνωστός για τα πειράγματά του στο Twitter και τις ζωηρές αλληλεπιδράσεις του με τους ακολούθους του, οι οποίες στο παρελθόν έχουν εγείρει ζητήματα κανονιστικής και εταιρικής διακυβέρνησης, όπως δήλωσαν δικηγόροι.

Στον Μασκ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 20 εκατ. δολαρίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για tweets το 2018 και υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος.

Ο Χάουαρντ Φίσερ, συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας Moses & Singer, δήλωσε ότι αμφιβάλλει αν τα τελευταία tweets του Μασκ παραβίαζαν κανόνες επειδή ήταν πολύ ασαφή.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι τα σχόλια του Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπόκεινται σε σημαντική έκπτωση, όπως ήταν, από την αγορά, σε σύγκριση με άλλα στελέχη».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε