Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Ο γερουσιαστής Ρικ Σκοτ (R-Fla.) στην Ουάσιγκτον, στις 17 Ιουνίου 2021. (Joshua Roberts/Getty Images)

«Ο κομμουνισμός είναι καρκίνος»: Γερουσιαστής λέει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «πολεμήσουν σκληρά» ενάντια στην επιρροή της κομμουνιστικής Κίνας

Η κομμουνιστική Κίνα αναδιαμορφώνει τον κόσμο σύμφωνα με τη δική της ατζέντα. Και οι Αμερικανοί πρέπει να δράσουν αν δεν θέλουν να αφαιρεθούν οι αγαπημένες τους ελευθερίες, δήλωσε ο γερουσιαστής Ρικ Σκοτ (R-Fla.) σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον στις 10 Φεβρουαρίου.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην επιρροή του Σι να εξαπλωθεί, διότι ο κομμουνισμός είναι καρκίνος», είπε, αναφερόμενος στον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ. «Ξέρουμε τι έκανε στην Κούβα. Ξέρουμε τι έκανε στη σοβιετική Ρωσία. Το βλέπουμε να λειτουργεί στη Βενεζουέλα και τώρα έχουμε ανθρώπους στην Αμερική που λένε ότι ο σοσιαλισμός είναι καλός – δεν μπορούμε να αφήσουμε να εξαπλωθεί».

«Θα μας σκοτώσει, όπως ακριβώς σκότωσε εκατό εκατομμύρια ανθρώπους τον 20ό αιώνα».

Στο φόρουμ στο America First Policy Institute, όπου ηγούνται ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ, ο γερουσιαστής κατέστησε σαφές ότι βλέπει την Κίνα υπό το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ως τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια τάξη και τα προς το ζην των Αμερικανών.

Για τον Σκοτ, οι «αμαυρωμένοι» Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο είναι η τελευταία υπενθύμιση για την κατεύθυνση προς την οποία κατευθύνεται το κομμουνιστικό καθεστώς.

Στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Πεκίνου στις 4 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε ένας χαμογελαστός Ουιγούρος αθλητής ως τελευταίος ολυμπιονίκης λαμπαδηδρόμος σε μια υποτιθέμενη επίδειξη «εθνικής ενότητας», θέτοντας και πάλι τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας στο παγκόσμιο προσκήνιο.

«Ήταν ένα τέλειο παράδειγμα του είδους της προπαγάνδας για την οποία είναι γνωστή η κομμουνιστική Κίνα – θέλουν να ξεπλύνουν τα εγκλήματά τους», δήλωσε ο Σκοτ.

Στη συνέχεια απαρίθμησε έναν κατάλογο με τις παραβάσεις του Πεκίνου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της συγκάλυψης της πανδημίας, της καταπίεσης των ελευθεριών στην Σιντζιάνγκ, στο Θιβέτ, στο Χονγκ Κονγκ, της παρενόχλησης της Ταϊβάν, της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων στους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, των εμπορικών παραβιάσεων και της στρατιωτικοποίησης σε αμφισβητούμενα ύδατα. Αυτές οι πράξεις αποδεικνύουν ότι ο Κινέζος ηγέτης «δεν θέλει απλώς να ανταγωνιστεί στην παγκόσμια σκηνή – θέλει να θέσει τους όρους της συζήτησης και να απομονώσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας», είπε.

«Κοιτάζεις τι κάνουν και δεν μπορείς παρά να καταλήξεις σε αυτά τα δύο συμπεράσματα: Η κομμουνιστική Κίνα έχει επιλέξει να είναι εχθρός μας … και έχουμε εισέλθει σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο».

Στρατιώτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού κάνουν πρόβα για την έπαρση της σημαίας στο Ολυμπιακό χωριό στο Ζανγκτζιάκου της Κίνας, στις 25 Ιανουαρίου 2022. (Carl Court/Getty Images)

Κέντρο κράτησης κοντά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Μια σειρά από στρατόπεδα συγκέντρωσης κρατουμένων που σήμερα κρατούν κρατούμενους συνείδησης βρίσκονται στο Πεκίνο και σε κοντινές πόλεις όπου λαμβάνουν χώρα μεγάλες Ολυμπιακές εκδηλώσεις, σύμφωνα με έναν διαδραστικό χάρτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Κέντρο Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα, μια ομάδα υπεράσπισης με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Μία από τις φυλακισμένες σε αυτές τις εγκαταστάσεις είναι η 65χρονη Τζι Γουντζί, η οποία είχε κρατηθεί και στο παρελθόν σε στρατόπεδα εργασίας το 2001 και το 2008, τη χρονιά των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, μόνο και μόνο επειδή επέμενε να ασκεί την πίστη της στην πνευματική άσκηση Φάλουν Γκονγκ. Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα καταδιώκει βάναυσα τους οπαδούς του για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κρατήσεών της, η Τζι χαστουκίστηκε, ξυλοκοπήθηκε, υπέστη ηλεκτροσόκ και τρυπήθηκε με βελόνες που έφταναν μέχρι τα οστά της, σύμφωνα με το Minghui.org, έναν ιστότοπο με έδρα τις ΗΠΑ που παρακολουθεί τις διώξεις του Φάλουν Γκονγκ. Και στις δύο περιπτώσεις, αφέθηκε ελεύθερη με ιατρική αναστολή όταν τα τραύματά της την οδήγησαν στα πρόθυρα του θανάτου.

Οι πρόσφατες συλλήψεις της Τζι και άλλων έδειξαν και πάλι «την προθυμία του Πεκίνου να φιμώσει και να φυλακίσει θρησκευτικές μειονότητες και πολιτικούς αντιφρονούντες», ανέφερε ο Σκοτ σε δήλωσή του στις 7 Φεβρουαρίου. «Είναι χυδαίο και αξίζει την περιφρόνηση κάθε έθνους που αγαπά την ελευθερία».

Η Τζι βρίσκεται τώρα σε απεργία πείνας στο Κέντρο Κράτησης στο Μπααρίν στην Εσωτερική Μογγολία, μια γειτονική περιοχή με την πόλη Ζανγκτζιάκου, η οποία φιλοξενεί την πλειονότητα των αγώνων σκι και σνόουμπορντ των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Ο γιος της Τζι, Σάιμον Τζανγκ, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι η αστυνομία περίμενε έξω όταν ο πατέρας του άνοιξε την πόρτα για να πετάξει κάποια σκουπίδια. Άρπαξαν δεκάδες βιβλία του Φάλουν Γκονγκ και πήραν την Τζι, είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Facts Matter» του EpochTV.

Ο Σάιμον Τζανγκ και η μητέρα του Τζι Γουντζί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην πόλη Χανγκτσόου στην επαρχία Τσετσιάνγκ της Κίνας, το 2012. (Ευγενική προσφορά του Σάιμον Τζανγκ)

 

Ήταν ένα μεγάλο σοκ για την οικογένεια επειδή συνέβη την πρώτη ημέρα του κινεζικού νέου έτους, του μεγαλύτερου ετήσιας εορτής στην Κίνα όπου οι οικογένειες επανενώνονται και ανταλλάσσουν ευχές, δήλωσε ο Τζανγκ.

Την εποχή που συγκλήθηκαν οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008, ο Τζανγκ ήταν στα 20 του χρόνια και εργαζόταν στην πόλη Σιάν, περίπου 2.000 μίλια μακριά από τη φυλακισμένη μητέρα του. Θυμάται ότι παρακολούθησε την «υπέροχη» τελετή έναρξης, η οποία ήταν «σαν ένα τεράστιο συμπόσιο που γιόρταζε την ενότητα».

Αλλά όλη την ώρα, δεν μπορούσε να σταματήσει να σκέφτεται τι υπέφερε η μητέρα του στο στρατόπεδο εργασίας. Κάτι δεν πήγαινε καλά με τη χώρα, σκεφτόταν τότε.

«Συνελήφθη και βασανίστηκε, μόνο και μόνο για την πίστη της στην αλήθεια, τη συμπόνια, την ανεκτικότητα», είπε ο Τζανγκ, αναφέροντας τις τρεις βασικές αρχές του Φάλουν Γκονγκ. «Και την προθυμία της να συνεχίσει να λέει την αλήθεια ακόμη και αν η κυβέρνηση δεν θέλει να το κάνει».

«Την έβαλαν στη φυλακή για να την βάλουν σε στρατόπεδο εργασίας για να βασανιστεί, για να σωπάσει για αυτή την υπέροχη τελετή … στην οποία όλοι από τον κόσμο εστιάζουν».

Ο Τζανγκ μίλησε με αγάπη για τη μητέρα του, περιγράφοντάς την ως θερμόκαρδη, δραστήρια και σεβαστή για την ειλικρίνειά της. Ανησυχεί ωστόσο για την υγεία της, η οποία έχει επιδεινωθεί εν μέσω των χρόνιων βασανιστηρίων. Πριν από τρεις μήνες, η Τζι υπέστη καρδιακή προσβολή και επιληπτική κρίση κατά τη διάρκεια μιας άλλης επιδρομής στο σπίτι. Η αστυνομία πήρε πολλά μετρητά, συνολικής αξίας περίπου 40.000 γιουάν (6.200 δολάρια), σύμφωνα με το Minghui.

«Είναι πεισματάρα, γιατί όταν πιστεύει ότι κάτι είναι σωστό, δεν το βάζει κάτω».

Ο Ρόμαν Μπαλμάκοφ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε