Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αναπαριστούν τη διαδικασία αφαίρεσης οργάνων από τους φυλακισμένους ασκούμενους στην Κίνα. (The Epoch Times)

Οι εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων από τους φυλακισμένους συνείδησης στην Κίνα πρέπει να σταματήσουν τώρα

Του Τόρστεν Τρέυ

Μετάφραση: Αλία Ζάε

Όταν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν τον Φεβρουάριο τέσσερα αντικείμενα, περιλαμβανομένου ενός κινέζικου κατασκοπευτικού αερόστατου, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας κατηγόρησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για «υστερία», «γελοία ανωριμότητα» και «έλλειψη ψυχραιμίας».

Οι στήλες εφημερίδων όπως η China Daily, η People’s Daily και η Global Times κορόιδευαν τις ΗΠΑ με σχόλια όπως «η Ουάσιγκτον μπορεί τώρα να ισχυριστεί ότι τα F-22 είναι ανίκητα, τουλάχιστον όταν αντιμετωπίζουν μπαλόνια» και «φαίνονται αρκετά σκληροί απέναντι σε μπαλόνια».

Οι κοροϊδίες τους όμως εμπεριέχουν μια σκοτεινή ειρωνεία, αν λάβουμε υπόψη τις υπερβολικές, αν όχι υστερικές, αντιδράσεις της κινεζικής ηγεσίας απέναντι στους κρατούμενους συνείδησης. Τα τελευταία 23 χρόνια, το κομμουνιστικό κόμμα του Πεκίνου είναι υπεύθυνο για δεκάδες χιλιάδες βίαιες αφαιρέσεις οργάνων από ειρηνικούς και ανυπεράσπιστους ασκούμενους Φάλουν Γκονγκ στη χώρα.

Το Φάλουν Γκονγκ είναι μια πνευματική άσκηση καλλιέργειας του εαυτού, που δεν συνιστά απειλή για καμία κυβέρνηση στον κόσμο, περιλαμβανομένου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ). Στον πυρήνα της άσκησης βρίσκονται οι αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας. Κι όμως, παρά τον καθ’ όλα ειρηνικό και διαλογιστικό χαρακτήρα της, ο πρώην και προσφάτως αποβιώσας πρόεδρος της χώρας Τζιανγκ Ζεμίν έχασε την ψυχραιμία του και ξεκίνησε, το 1999, μια πρωτοφανή δίωξη κατά των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ σε εθνικό επίπεδο. Μέρος της δίωξης αποτέλεσε και η εφαρμογή μαζικών δολοφονιών των ασκουμένων  μέσω της αφαίρεσης ζωτικών οργάνων τους.

Τα κινεζικά άρθρα γνώμης γελοιοποιούν τις ΗΠΑ για δυσανάλογη χρήση βίας ενάντια σε αερόστατα. Ωστόσο, το ΚΚΚ πρέπει το ίδιο να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες του για τη δυσανάλογη βία, τα δυσανάλογα βασανιστήρια και τις δυσανάλογες δολοφονίες και παράνομες μεταμοσχεύσεις, που εφαρμόζουν οι αστυνομικοί στους ασκούμενους Φάλουν Γκονγκ κατ’ εντολήν του κόμματος.

Όσον αφορά τα αερόστατα, οι ΗΠΑ κατέρριψαν τέσσερα αντικείμενα. Από την άλλη, στην Κίνα, το ΚΚΚ είναι υπαίτιο για έναν απροσδιόριστο αριθμό θανάτων αθώων ανθρώπων για τα όργανά τους.

Οι Γιατροί Ενάντια στις Εξαναγκαστικές Αφαιρέσεις Οργάνων (Doctors Against Forced Organ Harvesting – DAFOH) δηλώνουν απερίφραστα ότι οι εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων είναι ανόσιες και ειδεχθείς. Το ΚΚΚ οφείλει να αναθεωρήσει τη βίαιη δίωξη που ασκεί σε αθώους, αντί να επικρίνει με μοχθηρότητα τις ΗΠΑ για την άμυνα του εναέριου χώρου τους.

Οι DAFOH καλούν το ΚΚΚ να τερματίσει άμεσα τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων από ζωντανούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ και άλλους κρατούμενους συνείδησης.

Είναι καιρός ο υπόλοιπος ελεύθερος κόσμος να εγκαλέσει το ΚΚΚ για τη φρικτή πολιτική των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων, που ανενόχλητα εφαρμόζει τόσα χρόνια τώρα. Η σιωπηρή παρακολούθηση εκ μέρους μας τέτοιων εγκλημάτων δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο. Δεν είναι ζήτημα πολιτικής ή κομματικών διασυνδέσεων – είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

 

Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν άρθρο είναι απόψεις του συντάκτη και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε